Director Amsterdam Law Clinics

Director Amsterdam Law Clinics

Geplaatst Deadline Locatie
12 nov 1 dec Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 dec 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid heeft een vacature voor een Director Amsterdam Law Clinics. De  (plaatsvervangend) Director van de Amsterdam Law Clinics (ALCs) is verantwoordelijk voor het verder opzetten, ontwikkelen, uitbouwen en goed laten lopen van de ALCs. Dit gebeurt op drie niveaus:

  1. Het onderwijs
  2. De zaken / dossiers in thematische Clinics
  3. Het algehele programma

Ad 1. Het onderwijs

Het Engelstalige vak 'Amsterdam Law Clinics' (6 ECTS) maakt onderdeel uit van het curriculum van het Master-programma. Om het vak te voltooien moeten de studenten werken aan een zaak in een van de thematische Clinics en acht interactieve workshops volgen op het gebied van juridische vaardigheden, ethiek en public interest lawyering. De Director van de Clinics is verantwoordelijk voor dit onderwijsprogramma, inclusief het blijven ontwikkelen en geven van de workshops (met gastsprekers), het stellen van leerdoelen, de beoordeling van studenten.

Ad 2. De zaken / dossiers in thematische Clinics

Als Co-Director ben je op dit moment verantwoordelijk voor het werven en begeleiden van zaken in en verder ontwikkelen van de Doing Business Right Clinic of een eventueel nieuw op te zetten clinic. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het (ondersteunen van) thematische Clinics, in samenwerking met de vakgroepen van de Faculteit. Daarin ben je ook sparring partner voor supervisors van de thematische Clinics.

Ad 3. Het programma

Clinical onderwijs is relatief nieuw in Nederland. Als enige universiteit in Nederland ambieert de UvA clinical onderwijs op deze schaal – namelijk toegankelijk voor studenten uit alle Master-programma’s – aan te bieden. Dit betekent dat we vaak moeten pionieren; we komen gaandeweg steeds voor nieuwe vraagstukken te staan en moeten nieuw beleid uitstippelen dat past in de Nederlandse academische context.

Als Co-Director ben je verantwoordelijk voor het clinical programma van de Amsterdam Law School, neem je de leiding in het uitstippelen van beleid, evalueren, en verder ontwikkelen van het programma, waaronder het aantrekken van externe financiering. Je zult ook worden gevraagd bij te dragen aan academische ontwikkeling, waaronder het publiceren over ons ervaringsonderwijs of over inhoudelijke onderwerpen die wij in ons onderwijs behandelen, het organiseren van inhoudelijke symposia, en (actieve) deelname aan conferenties. Hierbij komen ook meer praktische vraagstukken over (digitale) samenwerking, werving en selectie van studenten, marketing en communicatie aan bod. In die werkzaamheden word je ondersteund door de Clinic Coördinator.

Daarnaast werk je samen met de decaan van de Faculteit, de directeur van de Graduate school, de Directeur van de Amsterdam Law Practice en de Clinical directors in de verschillende thematische clinics, docenten, ondersteunend personeel, studenten, en externen (cliënten en partners). Je rapporteert aan de Directeur van de Amsterdam Law Practice.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

De ideale kandidaat

  • heeft een juridische achtergrond (wo-niveau);
  • heeft de Nederlandse advocaat-stage met goed gevolg afgerond en heeft bij voorkeur enkele jaren ervaring in de juridische praktijk en/of NGO-wereld;
  • is bekend met clinical onderwijs;
  • heeft internationale werk- en/of studie-ervaring;
  • beschikt over sterke communicatieve vaardigheden met in ieder geval ervaring in het schrijven van (langere) juridische (proces)stukken;
  • heeft een netwerk in de juridische wereld en vaardigheid in het onderhouden en verder ontwikkelen van een breed netwerk;
  • is een organisatorisch talent, proactief, en initiatiefrijk; iemand die kansen en mogelijkheden ziet;
  • heeft affiniteit met het werken met studenten en met academisch ervaringsonderwijs;
  • heeft begrip van culturele diversiteit; bij voorkeur ervaring in het werken in een cultureel diverse werkomgeving;
  • beschikt over een uitstekende beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift.

Ervaring met fondsenwerving is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: twee jaar.

We bieden een afwisselende en uitdagende baan in een ambitieuze organisatie. De tijdelijke aanstelling voor 4 dagen per week is in eerste instantie voor de duur van twee jaar met een proeftijd van 2 maanden. Op deze functie is het UFO-profiel Projectmanager 4 van toepassing. Het salaris bedraagt minimaal €3.637 en maximaal €4.978 (schaal 11) bruto per maand op basis van volledige werktijd (38 uur). De UvA biedt verder een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld en 8.3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Beoogde startdatum is 1 januari 2020.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

Afdeling

Faculteit der Rechtsgeleerdheid – Amsterdam Law Clinics

Met ruim 4000 studenten en 450 medewerkers is de Faculteit der Rechtsgeleerdheid een van de grotere juridische faculteiten van Nederland. De Faculteit verzorgt de bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en – samen met twee andere faculteiten – de opleiding Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE). Daarnaast biedt zij 22 masteropleidingen met verschillende varianten aan. Het onderzoek van de faculteit vindt plaats in een verscheidenheid aan onderzoeksgroepen, programma’s en centra. De faculteit heeft een internationaal profiel en kiest voor een maatschappelijke benadering van het recht.

Het onderwijs en het onderzoek worden verzorgd door de zes afdelingen van de Faculteit: Algemene Rechtsleer, Arbeids- en Informatierecht, Internationaal en Europees Publiekrecht, PPLE, Privaatrecht en Publiekrecht.

Amsterdam Law Clinics

De Amsterdam Law Clinics (ALCs) bieden Masterstudenten van de UvA de unieke kans om over het recht te leren door aan echte zaken te werken. Naast verdieping van de kennis over de rechtsgebieden van belang voor de zaak, versterken de studenten hun juridische vaardigheden en begrip van ethische en morele kwesties die je tegenkomt als je het recht in de praktijk toepast. Als onderdeel van ons clinical programma nemen studenten daartoe deel aan interactieve workshops.

Studenten werken gedurende een semester in teams aan echte zaken. Daarin worden ze begeleid door docenten van de Faculteit. De zaken beslaan uiteenlopende rechtsgebieden, maar hebben alle tot doel het maatschappelijk belang te dienen. Cliënten variëren van advocaten (bijvoorbeeld die ondersteuning nodig hebben bij onderzoek in ingewikkelde juridische vraagstukken), NGOs, (semi-) overheidsinstellingen, en internationale organisaties. Door deel te nemen aan de ALCs, leren de studenten niet alleen over het recht in de actuele context, maar dragen zij ook bij aan de ontwikkeling en innovatie van het recht, en leveren ze een bijdrage aan een meer rechtvaardige samenleving.

De zaken worden geselecteerd, uitgevoerd en begeleid in thematische clinics die onder de overkoepelende organisatie en onderwijsprogramma ALCs vallen. Op dit moment zijn dat er vijf maar deze zullen de komende jaren verder worden uitgebreid. De Amsterdam Law Clinics zijn onderdeel van de Amsterdam Law Practice, het programma van de Rechtenfaculteit voor ervaringsonderwijs.

Specificaties

  • IT; Beleid- en staf
  • max. 30.4 uur per week
  • €3637—€4978 per maand
  • Universitair
  • 19-764

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you