Onderzoeker van schulden naar kansen

Onderzoeker van schulden naar kansen

Geplaatst Deadline Locatie
14 nov 27 nov Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 nov 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) is voor het lectoraat Armoede Interventies op zoek naar een Onderzoeker van schulden naar kansen (0,6 - 0,8 fte)

Functieomschrijving

Het lectoraat doet een meerjarig onderzoek naar zo’n 65 lokale armoedeprojecten in doelgebieden in zeven steden. Deze projecten zijn gericht op het bevorderen van financiële zelfredzaamheid en worden gefinancierd door Stichting van Schulden naar Kansen en Aegon. Met het onderzoek wordt nagegaan welke effecten de inspanningen in de doelgebieden hebben.

In 2021 leveren we met jouw hulp het eindrapport op. Het onderzoeksteam bestaat uit acht personen. We willen ons team graag versterken met een ervaren onderzoeker die kan ondersteunen bij de kwantitatieve analyses en kan bijdragen aan de rapportages.

Eerdere rapporten staan op: http://www.hva.nl/akmi/gedeelde-content/lectoraten/lectoraat-armoede-interventies/lectoraat-armoede-interventies.html

Je takenpakket zal in overleg worden vastgesteld en zal in elk geval bestaan uit:

  • bepalen welke statistische uitkomstmaten goed passen bij praktische vraagstukken;
  • uitvoeren van statistische analyses met SPSS waaronder in ieder geval maar niet uitsluitend logistische regressieanalyses, factoranalyses, clusteranalyses en multi-level-analyses;
  • verslaglegging van bevindingen waaronder uitkomsten van statistische analyses.

Specificaties

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Functie-eisen

Als onderzoeker Armoede Interventies heb je een afgeronde (research) master in de maatschappij of gedragswetenschappen (bij voorkeur sociologie of psychologie). Daarnaast vragen wij:

  • minimaal 4 jaar ervaring (na afstuderen) met en kennis van kwantitatief onderzoek en bijbehorende analysetechnieken;
  • interesse in praktijkgericht onderzoek;
  • affiniteit met het thema armoede;
  • een flexibele houding en bereidheid om buiten kantooruren te werken;
  • sterke voorkeur: kennis over armoede;
  • inzet in het onderwijs is op termijn een vereiste.

Sollicitaties van personen die geen doctoraal of master diploma hebben én die niet het gevraagde aantal jaren ervaring hebben, worden niet in de beoordelingen meegenomen.

Arbeidsvoorwaarden

Behalve een mooie baan waarin je een bijdrage levert aan het tegengaan van armoede, bieden wij het volgende:

  • de functie van onderwijs-/onderzoeksmedewerker 1;
  • een brutosalaris van maximaal € 4.192,- per maand, op basis van een volledige aanstelling (schaal 10, cao hbo) en is afhankelijk van opleiding en ervaring;
  • een ruime vakantieregeling;
  • een 13e maand;
  • uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Het betreft een tijdelijke aanstelling voor een jaar, met mogelijkheid tot verlenging, afhankelijk van gebleken geschiktheid en formatieruimte.

De Hogeschool van Amsterdam is een diverse en inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen voor de kennisinstelling en de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de inwoners van Amsterdam.

Afdeling

Als onderzoeker ga je werken bij het lectoraat Armoede Interventies. Het lectoraat maakt onderdeel uit van het AKMI (Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie), het kenniscentrum van de faculteit Maatschappij en Recht van de Hogeschool van Amsterdam. Het lectoraat houdt zich bezig met onderzoek naar vraagstukken op het terrein van armoede, schuldenproblematiek, schulddienstverlening, werkloosheid en re-integratie. Het lectoraat richt zich daarnaast op het samen met het werkveld ontwikkelen van interventies op genoemde terreinen zowel gericht op het verminderen van de desbetreffende problemen van burgers als op het voorkomen daarvan.

Tenslotte maar niet in de laatste plaats richt het lectoraat zich op het koppelen van de in onderzoek opgedane kennis naar het onderwijs en de beroepspraktijk. In het onderzoek staan zowel de burgers die te maken hebben met armoede, schulden en/of werkloosheid als de op het verminderen, verlichten en voorkomen van deze problematiek gerichte interventies en professionals centraal.

Meer informatie over de lectoraten en de faculteit Maatschappij en Recht is hier te vinden: www.hva.nl/f

Voor de actuele ontwikkelingen binnen het lectoraat: http://www.hva.nl/armoed

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Economie; Gedrag en maatschappij
  • 24—32 uur per week
  • max. €4192 per maand
  • Universitair
  • SP Onderzoeker

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Wibautstraat 3b, 1091 GH, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you