PhD student Complexiteit van angst, depressie en verslaving bij jongeren

PhD student Complexiteit van angst, depressie en verslaving bij jongeren

Geplaatst Deadline Locatie
15 nov 27 nov Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 nov 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Hoe kunnen we de complexiteit tussen het ontwikkelen van angst, stemmingswisselingen, stress en middelengebruik bij jongeren beter begrijpen? De adolescentie is een turbulente, emotionele levensfase. Veel jongeren hebben last van angst, stemmingswisselingen en stress en tegelijkertijd neemt gebruik van alcohol en drugs en ook social media en gaming in deze periode toe. Bij een deel van de jongeren gaan problemen op deze vlakken vanzelf over, maar er is ook een groep waarbij op een bepaald moment symptomen overgaan in een affectieve of verslavingsstoornis. We weten dat bij het ontstaan van affectieve en verslavingsstoornissen een veelheid aan factoren een rol speelt. We weten dat aanleg belangrijk is, dat factoren vroeg in het leven een rol kunnen spelen maar ook dat omgeving bij kan dragen. In grote steden komen affectieve symptomen en stoornissen bv veel vaker voor. We weten echter nog niet goed hoe al deze factoren op elkaar inspelen.

Dit 4-jarige promotie project richt zich op het onderzoeken van het ontstaan van affectieve en verslavingsstoornissen bij adolescenten en jong volwassenen in een urban setting. We bestuderen het samenspel van symptomen en factoren op verschillende niveaus, over de tijd, en vanaf de zwangerschap gemeten, en gebruiken daarvoor een complexity science benadering. Tijdens dit promotie traject wordt aanvullende data verzameld binnen het ABCD cohort waarvan de deelnemers de adolescente leeftijd hebben bereikt.

De Amsterdam Born Children and their Development (ABCD) studie is een langdurig onderzoek naar de relatie tussen leefgewoonten en leefomstandigheden van vrouwen tijdens de zwangerschap en de gezondheid van het kind bij de geboorte en op latere leeftijd (www.abcd-studie.nl).  Data uit dit onderzoek alsook uit aanvullende grote databestanden zal worden geanalyseerd en beschreven in wetenschappelijke artikelen wat na 4 jaar moet resulteren in een proefschrift. Het promotietraject maakt deel uit van het interdisciplinaire Urban Mental Health onderzoeksprogramma van de UVA.

meer informatie hierover te vinden via de link https://ias.uva.nl/research/health-systems-complexity/urban-mental-health/urban-mental-health.html

Specificaties

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Functie-eisen

Wij zoeken een kandidaat met een academische opleiding, bij voorkeur een afgeronde Research Master in de psychologie of gezondheidswetenschappen, met kennis en/of ervaring in epidemiologisch en/of kwantitatief onderzoek. Wij vragen een zeer goede beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal in woord en geschrift. Als persoon ben je sociaal vaardig, kun je goed samenwerken, ben je zeer nauwkeurig en in staat om een groot project te organiseren. Je hebt affiniteit met mentale gezondheidsproblematiek, wetenschappelijk onderzoek, en het werken met grote databestanden. Je vindt het een uitdaging om jezelf te verdiepen in complexe modellen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 48 maanden.

Wij bieden je ruime gelegenheid tot ontplooiing, verdieping en verbreding, extra scholing en een plek om te groeien! Werken bij AMC Medical Research betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.

  • Het salaris bedraagt maximaal €2.422,- bruto per maand in het eerste jaar oplopend naar €3.103,00 op basis van 36 uur (conform OIO-schaal CAO UMC).
  • Het salaris is exclusief vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%).
  • Wij bieden een contract voor 48 maanden.
  • Naast uitstekende bereikbaarheid met het OV, heeft Amsterdam UMC, locatie AMC ook voldoende parkeerplaatsen voor medewerkers.
  • Pensioen wordt opgebouwd bij BeFrank.

Kijk voor een overzicht van al onze andere arbeidsvoorwaarden op www.werkenbijamc.nl/arbeidsvoorwaarden-amr

Afdeling

Het PhD traject zal uitgevoerd worden op verschillende afdelingen van het AMC (Sociale Geneeskunde) en de UvA (Ontwikkelingspsychologie, Institute for Advanced Study), waarbij de afdeling Sociale Geneeskunde in het AMC je basis is. Je komt te werken in een interdisciplinair team van onderzoekers op verschillende vakgebieden (epidemiologie, ontwikkelingspsychologie, psychiatrie en methoden).

Specificaties

  • PhD
  • Natuurwetenschappen; Gezondheid; Techniek
  • max. 36 uur per week
  • €2422—€3103 per maand
  • Universitair
  • AT PhD student angst, depressie en verslaving

Werkgever

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Meibergdreef 9, 1105 AZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you