NL | Redacteur/communicatiemedewerker

NL | Redacteur/communicatiemedewerker

Geplaatst Deadline Locatie
5 dec 27 jan Den Hoorn Texel

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 jan 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het team communicatie van het NIOZ is op zoek naar een ervaren wetenschapsredacteur met een aardwetenschappen achtergrond. Heb je ervaring als redacteur en ben je een ster in het schrijven en redigeren van verschillende, met name (aard)wetenschappelijke, teksten? Reageer dan snel op deze vacature!

Functieomschrijving

 Je werkt nauw samen met het hoofd communicatie en de communicatieadviseur, individuele NIOZ wetenschappers en projectgroepen in een interdisciplinaire omgeving van mariene wetenschappers. Ook werk je samen met externe uitvoerders (freelance tekstschrijvers, filmmakers en vormgevers).

Je ‘vertaalt’ NIOZ-onderzoek en andere activiteiten naar heldere, aansprekende uitingen voor heel uiteenlopende doelgroepen: journalisten, beleidsmakers, Ngo’s, Nederlandse en internationale wetenschappers, studenten, stagiaires, (ondersteunende) NIOZ-collega's, lokale gemeenschappen op Texel en in Yerseke. De nadruk ligt op het schrijven en redigeren van verschillende teksten, zoals persberichten, factsheets, inhoud voor intranet en website, sociale media, nieuwsbrieven, folders, filmscripts, enzovoort.

Omdat we een afdeling hebben in Yerseke (Zeeland) wordt er van je verwacht dat je daar met enige regelmaat bent.

Specificaties

Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ)

Functie-eisen

  • Je hebt een uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels, en je kunt zeer goed schrijven;
  • Je bent in staat om wetenschappelijk correcte, aantrekkelijke en toegankelijke teksten te schrijven voor diverse doelgroepen;
  • Je hebt een aardwetenschappelijke MSc. met een brede interesse in interdisciplinair marien onderzoek;
  • Relevante werkervaring als wetenschapsredacteur of –journalist;
  • Je bent proactief, neemt initiatief en verantwoordelijkheid, werkt graag in een team en inspireert anderen met je enthousiasme;
  • Je let op details en reflecteert zelf op de kwaliteit van je werk;
  • Je bent in staat om gelijktijdig aan meerdere projecten te werken en op de juiste manier prioriteiten te stellen.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een prettige, vrije en collegiale werkomgeving waarin ontwikkeling, veiligheid en gezondheid centraal staan. Je arbeidsovereenkomst bij het Koninklijke NIOZ is een NWO-I dienstverband. We bieden je een tijdelijk dienstverband voor de duur van twee jaar voor 32 - 40 uur per week. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring maximaal € 5.064,- bruto per maand (schaal 11, trede 11) op fulltime basis, 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Bij een fulltime dienstverband heb je recht op 42 vakantiedagen per jaar, goede pensioenvoorzieningen en flexibele werktijden.


Gedurende je dienstverband stimuleert het NIOZ je professionele ontwikkeling. Hiertoe bieden we je uitgebreide cursusmogelijkheden. Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de cao van de Werkgeversvereniging Onderzoeksinstellingen (WVOI). Indien nodig helpen wij met het vinden van geschikte huisvesting. Onze CAO kent een ruime tegemoetkoming in de verhuiskosten en uitstekende voorzieningen voor ouderschapsverlof.

Werkgever

Royal Netherlands Institute for Sea Research (NIOZ) 

Het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) is een wetenschappelijk instituut van NWO in samenwerking met de Universiteit Utrecht. Het NIOZ, doet als nationaal oceanografisch onderzoeksinstituut al bijna 145 jaar multidisciplinair fundamenteel zeegaand onderzoek naar wetenschappelijk en maatschappelijk belangrijke vraagstukken over het functioneren van delta- en kustgebieden, zeeën en oceanen. Het NIOZ heeft toonaangevende expertise in huis op het gebied van onder andere mariene ruimtelijke ecologie, populatie-ecologie, mariene microbiologie, geologie geochemie, biogeochemie, fysische oceanografie, zeespiegelonderzoek, oceaan- en diepzeeonderzoek.

Ook beheert het NIOZ de nationale onderzoekschepen en zeegaande apparatuur voor de Nederlandse mariene onderzoeksgemeenschap. Het NIOZ stimuleert en ondersteunt niet alleen de (inter)nationale mariene wetenschap, maar speelt ook een rol bij educatie en beleidsvorming.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Marketing en communicatie; Beleid- en staf
  • Natuurwetenschappen
  • 32—40 uur per week
  • max. €5064 per maand
  • Universitair
  • 2019-088

Werkgever

Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Landsdiep 4, 1797 SZ, Den Hoorn Texel

Bekijk op Google Maps

Interesting for you