2 onderzoekers in opleiding - NIDI-KNAW - Den Haag

2 onderzoekers in opleiding - NIDI-KNAW - Den Haag

Geplaatst Deadline Locatie
5 dec 15 dec Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 dec 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het project is gesubsidieerd door NWO en wordt in teamverband uitgevoerd op het NIDI. Het project  is gebaseerd om een nog uit te voeren grootschalig enquête-onderzoek onder Nederlandse pensioenmigranten in Zuid Europa. In verband met de vragenlijstontwikkeling en de interviews dient de kandidaat Nederlands te kunnen schrijven en spreken. Het project onderzoekt de sociale netwerken van migranten, hun mentale en fysieke gezondheid, hun vrijetijdsbesteding, en hun gezins- en familierelaties. Zowel de oorzaken als gevolgen van pensioenmigratie worden onderzocht, alsmede beslissingsprocessen rondom migratie en retourmigratie. Het onderzoek is hoofdzakelijk kwantitatief van aard maar heeft ook kwalitatieve elementen (diepte interviews). Zoekfuncties die voor deze vacature van toepassing zijn: AIO, OIO, Promovendus.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Voor deze functie wordt gezocht naar een toptalent met een afgeronde opleiding in de sociale wetenschappen. Een gedegen kennis van kwantitatieve onderzoekstechnieken is een vereiste, alsmede een uitstekende schrijfvaardigheid in Nederlands en Engels. Bekendheid met theorie en onderzoek op het terrein van de sociologie, economie en psychologie strekt tot aanbeveling. De kandidaat dient een Research master te hebben afgerond en beschikken over andere blijken van excellentie. De PhD-aanstelling wordt geacht uit te monden in een proefschrift en in publicaties in internationale gerefereerde tijdschriften. De OIO wordt in de gelegenheid gesteld een op betrokkene toegesneden onderwijsprogramma te volgen.

Arbeidsvoorwaarden

Geboden wordt een tijdelijke aanstelling van 12 maanden. Bij gebleken geschiktheid wordt deze aanstelling verlengd met nog eens 3 jaar. Het maandsalaris loopt op van € 2.325,- tijdens het 1e jaar tot € 2.972,- in het 4e jaar (Schaal P, CAO Nederlandse Universiteiten, loonpeil 1-1-2017 gebaseerd op een fulltime aanstelling van 38 uur), exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Daarnaast is er een uitgebreid pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden. Een psychologisch assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure. Sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 16 december 2019.

Werkgever

Het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI)

Het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI - KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het NIDI verricht wetenschappelijk onderzoek naar bevolkingsvraagstukken en informeert beleidsmakers en samenleving over onderzoeksresultaten op het gebied van demografie. Door de concentratie van onderzoekers uit verschillende disciplines in één instituut is het NIDI een van de belangrijkste demografische onderzoekscentra van Europa.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
  • Gezondheid; Economie; Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • €2325—€2972 per maand
  • AT2019-088

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Lange Houtstraat 19, 2511 CV, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you