Promovendus Kinder-MDL: onderzoek bij adolescenten & jong-volwassenen met IBD

Promovendus Kinder-MDL: onderzoek bij adolescenten & jong-volwassenen met IBD

Geplaatst Deadline Locatie
5 dec 26 jan Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 jan 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Tijdens je promotieperiode start je het onderzoek op, bezoek je de deelnemende centra, en begeleid je de deelnemers (en eventueel ouders). Je verzamelt, analyseert en publiceert de onderzoeksgegevens, en wordt daarin begeleid door dhr. dr. P.F. van Rheenen (kinderarts MDL). Je werkt intensief samen met alle medewerkers van de afdeling kinder-MDL.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

Je bent een afgestudeerde basisarts met interesse voor promotie-onderzoek. Een sterk analytisch vermogen is essentieel. Je hebt aantoonbare ervaring in projectmatig werken. In je werk bent je zelfstandig en tegelijkertijd een teamspeler. Je hebt sterke communicatieve vaardigheden, kunt prioriteiten stellen, voortgang bewaken en in moeilijke situaties het overzicht behouden. Het volgen van de online cursus eBROK® Basiscursus Regelgeving & Organisatie voor Klinisch onderzoekers is verplicht en zal in de eerste drie maanden van de aanstelling gevolgd moeten worden.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris bedraagt maximaal € 3.103,- bruto per maand (schaal PRO) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime arbeidsovereenkomst. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met dhr. dr. P.F. van Rheenen, hoofd onderzoeker, telefoonnummer: (050) 361 4151.

Afdeling

Kindergeneeskunde

De afdeling Kinder Maag-, Darm- en Leverziekten (kinder-MDL) is een onderafdeling van het Beatrix Kinderziekenhuis en bestaat uit een groep van zes artsen, een verpleegkundig specialist en twee verpleegkundig consulenten. De kinder-MDL wordt in de volle breedte van het vak uitgeoefend, met onder andere een speciale polikliniek voor Inflammatoire Darmziekten (IBD).
In het tweede kwartaal van 2020 zal gestart worden met een internationaal multi-centrum onderzoek bij adolescenten en jong-volwassenen met IBD. Gedurende een jaar zullen de deelnemers die met een anti-TNF behandeling in remissie zijn gekomen intensief gevolgd worden met behulp van sneltesten. De verwachting is dat het merendeel van de patiënten toe kan met minder frequente toedieningen zonder opnieuw een opvlamming te krijgen. Dit zal gepaard gaan met een afname van bijwerkingen en een kostenbesparing.
Het wetenschappelijke project zal gecoördineerd worden vanuit het Beatrix Kinderziekenhuis, en diverse buitenlandse (kinder-)MDL afdelingen in België en Spanje hebben hun deelname toegezegd. De onderzoeksresultaten worden na afloop van het project (looptijd 3,5 jaar) ter publicatie aangeboden aan internationale peer-reviewed medische tijdschriften en Nederlandse en Europese richtlijnmakers.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; PhD
  • Gezondheid
  • Universitair
  • 190752

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you