Technisch Specialist Informatiebeveiliging (0,8 - 1,0 fte)

Technisch Specialist Informatiebeveiliging (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
9 dec 5 jan Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 jan 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij Information Technology Services van de Universiteit Utrecht is plek voor een technisch specialist informatiebeveiliging (0,8 - 1,0 fte). Heb je interesse? Lees dan het volledige profiel en solliciteer.

Functieomschrijving

De directie Information Technology Services (ITS) is op zoek naar een technisch specialist informatiebeveiliging ter ondersteuning van de huidige technische specialisten voor zowel projectmatige als operationele werkzaamheden.
ITS biedt IT-diensten aan gasten, studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht. De gebruiker staat hierbij centraal waardoor het belangrijk is om klantgericht te werken waarbij de dienstverlening is gericht op kwaliteit en betrouwbaarheid. Hierbij wordt ook continu geïnvesteerd in innovatie en eigentijdse technologie waarbij de veiligheid van universitaire data hoog in het vaandel staat.

Taken en verantwoordelijkheden:

  • Je werkt in het team Security Operations van de Universiteit Utrecht;
  • Je richt je bij het uitvoeren van het beleid rond security op de technische infrastructuur (opstellen uitgangspunten en randvoorwaarden voor de beveiligingsarchitectuur, infrastructuur, firewalls, autorisatie, monitoring en logging ten behoeve van informatiebeveiliging, fysieke afscherming computerruimten, backup);
  • Je neemt deelt aan het proces informatiebeveiliging binnen ITS;
  • Je kunt deelnemen aan de afhandeling van security incidenten binnen de UU;
  • Je geeft inhoud aan de discipline beveiliging binnen ITS en doet dit in nauwe samenwerking met de operationele afdelingen van ITS, CISO, Security Specialisten en security contacten bij faculteiten en diensten;
  • Je ziet toe op het realiseren en beheren van vastgestelde maatregelen;
  • Je adviseert in projecten en daarbij zie je toe op het volgen van het vastgestelde beleid.
Specifieke gebieden/projecten waarin meegelopen gaat worden:
  • privileged Account Management verder ontwikkelen;
  • multi-factor authenticatie verder brengen in de organisatie;
  • diverse email infrastructuur projecten, waaronder: SPF, DKIM, DMARC en DNSSEC.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

We zijn op zoek naar iemand met:

  • een relevante wo-opleiding of vergelijkbaar werk- en denkniveau;
  • kennis en ervaring met projectmatig werken (Prince2);
  • CISSP-certificering;
  • grondige kennis van (technische) standaarden op het gebied van informatiebeveiliging;
  • diepgaande en up-to-date kennis en ervaring met methoden en technieken van hacken en andere bedreigingen op het gebied van informatiebeveiliging;
  • diepgaande up-to-date kennis van het kennisgebied IT-beveiliging, met name methoden en technieken voor de bescherming van infrastructuurcomponenten;
  • diepgaande kennis van het beheer van IT-infrastructuren en de componenten daarin (authenticatie, applicaties, servers, netwerk);
  • ervaring met het opstellen van documentatie zoals procesbeschrijvingen, procedures en werkinstructies;
  • ervaring met complexe organisatieculturen zoals die bij een universiteit;
  • relevante ervaring op het gebied van informatiebeveiliging in een universitaire omgeving is een pre.
Competenties

Je hebt een visie op security management en bent in staat om beleid te interpreteren/vertalen. Je beschikt over een sterke overtuigingskracht om securitybeleid/richtlijnen binnen de organisatie geaccepteerd te krijgen. Je hebt een goed analytisch vermogen, en kunt hierdoor structuur aanbrengen in complexe situaties. Op basis van informatie en analyse kun je tot een weloverwogen oordeel komen en je bent in staat risico’s in te schatten en goed af te wegen. Je bent klantgericht en in staat om de wensen van de klant te onderzoeken en hierop in te spelen binnen de gegeven kaders. Je kunt je verplaatsen in de belevingswereld van anderen. Je weet complexe ideeën goed te verwoorden (in woord en geschrift) en kiest hierbij de juiste toon. Binnen projecten kun je als adviseur optreden en de doelstellingen van het project vertalen naar eisen, wensen en randvoorwaarden voor de beveiliging. Je weet wat procesmatig werken is en kan hier invulling aan geven. Verder is belangrijk dat je effectief kunt blijven werken onder grote druk, resultaatgericht werkt en beslissingen kunt nemen als de situatie erom vraagt. Bovendien weet je gemakkelijk te schakelen met verschillende spelers op diverse niveaus.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijke aanstelling (0,8 - 1,0 fte) voor een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd bij goed functioneren. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 3.637,- en maximaal € 4.978,- (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 


Binnen de faculteiten zijn onderzoek en onderwijs de primaire taken. De ondersteuning hiervan is binnen domeinen en diensten vormgegeven.

Information Technology Services (ITS) is één van de ondersteunende directies en is verantwoordelijk voor de centrale IT-dienstverlening van de gehele universiteit. Ongeveer 8.000 interne medewerkers en 30.000 studenten nemen diensten van ITS af.

Specificaties

  • IT
  • 32—38 uur per week
  • €3637—€4978 per maand
  • Universitair
  • 1080461

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you