Beleidsadviseur Sociale Zekerheid

Beleidsadviseur Sociale Zekerheid

Geplaatst Deadline Locatie
13 dec 22 jan Lijnden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

In een werkveld waar verandering de enige constante is, ben jij de oren en ogen van de uitzendbranche. Met volle toewijding behartig je de belangen van onze leden.

Hier maak jij je sterk voor als beleidsadviseur sociale zekerheid bij de ABU Nederland heeft een uitgebreid socialezekerheidsstelsel. Elke werkgever krijgt hiermee te maken. Uitzendondernemingen en -krachten misschien wel het meest, bijvoorbeeld als het gaat om ziekte, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Als beleidsadviseur sociale zekerheid zit je daarom boven op de ontwikkelingen binnen de arbeidsmarkt en de sociale zekerheid (m.n. werknemersverzekeringen).

Komende jaren gaat er flink wat veranderen, zoals de komst van de nieuwe Wet arbeidsmarkt in balans (Wab). Ook worden veranderingen voorzien voor het eigenrisicodragerschap Ziektewet, loondoorbetaling bij ziekte, financiering van de Werkhervattingskas en het hybride stelsel. Genoeg te doen dus! Wat je specifiek gaat doen als beleidsmedewerker sociale zekerheid:

 • Je volgt dagelijks de ontwikkelingen die van toepassing zijn op het socialezekerheidsstelsel;
 • Je speelt proactief en strategisch in op nieuwe ontwikkelingen en wetsvoorstellen op het gebied van sociale zekerheid en vertaalt ze naar de branche;
 • Je onderhoudt in dat kader contacten met uitzendorganisaties en o.a. UWV en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid;
 • Je treedt actief naar buiten en behartigt de belangen van onze leden.

Een beleidsadviseur sociale zekerheid die het stelsel snapt

Het allerbelangrijkste vinden wij dat jij je werk met plezier doet. Jij straalt dit uit, omdat je snapt hoe het socialezekerheidsstelsel en de daarmee gemoeide financiële kant in elkaar zitten. Omdat je weet dat als je aan de ene kant een knop indrukt, dat aan de andere kant grote gevolgen kan hebben voor de praktijk van het uitzenden. En omdat je maatschappelijke of politieke interesse hebt en het reilen en zeilen van de arbeidsmarkt je boeit.

Je wordt graag uitgedaagd door de vele contacten op niveau. Je weet te verbinden, actief de juiste mensen op te zoeken en voor hen een betrouwbare gesprekspartner te zijn. Dankzij jouw nieuwsgierigheid sta je open voor nieuwe ontwikkelingen.  Sommige trajecten vergen veel tijd. Daarom heb je doorzettingsvermogen.

Specificaties

ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen)

Functie-eisen

Wij verwelkomen je als beleidsadviseur sociale zekerheid als je ook:

 • academisch werk- en denkniveau hebt. Als je daarnaast je diploma Sociale Zekerheid op zak hebt, juichen we dat toe;
 • in ieder geval vijf jaar werkervaring hebt, aantoonbaar binnen het werkveld van Sociale Zekerheid. Bijvoorbeeld in de uitzendbranche, een verzekeraar of bij een andere brancheorganisatie;
 • een sterke overtuigingskracht en uitstekende communicatievaardigheden hebt; 
 • een uitgebreid netwerk meebrengt of in staat bent dit snel op te bouwen.

Arbeidsvoorwaarden

Een goed arbeidsvoorwaardenpakket is met zorg samengesteld, waarin jij jezelf ook kunt ontwikkelen en door kunt groeien.

Werkgever

De grootste en meest toonaangevende werkgeversorganisatie binnen de uitzendbranche. Noem binnen deze branche de naam ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) en je zult merken dat vrijwel iedereen ons kent. Daar zijn wij trots op. We zijn dan ook continu bezig om de ABU meer en meer op de kaart te zetten als sterke belangenbehartiger en opinieleider.

Al ruim 58 jaar zijn wij er voor ondernemers in de uitzendbranche in Nederland en zijn we leidend in de wereld van flexibel werk. Wij ondersteunen onze leden door wet- en regelgeving te beïnvloeden (lobbyen), te zorgen voor marktverruiming en -ordening, en onderzoeken te houden. Daarnaast voorzien wij onze leden en stakeholders van informatie en advies. En ‘wij’ zijn een klein, hecht en bruisend team van 30 collega’s. Een team dat samen vol enthousiasme de klussen klaart en elke dag met elkaar aan tafel schuift om te lunchen.

Afdeling

Hier vind je de ABU
Ons lichte, inspirerende en kleurrijke kantoor vind je in Lijnden in de gemeente Haarlemmermeer. Grenzend aan Amsterdam en Badhoevedorp en bovendien prima te bereiken vanuit Haarlem, Halfweg, Amstelveen en Hoofddorp. Met de auto rijd je van de A9 zo onze ruime parkeerplaats op.

Voor jou, van de ABU
Bij de ABU schenken we écht aandacht aan onze 30 medewerkers. Dit houdt in dat we het belangrijk vinden dat jij je goed voelt. Zowel op het werk als thuis. Een goed arbeidsvoorwaardenpakket is met zorg samengesteld, waarin jij jezelf ook kunt ontwikkelen en door kunt groeien.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf
 • Gedrag en maatschappij
 • 32—36 uur per week
 • Universitair
 • AT Beleidsadviseur

Werkgever

ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Singaporestraat 74, 1175 RA, Lijnden

Bekijk op Google Maps