Universitair docent klinische ontwikkelingspsychologie/schoolpsychologie

Universitair docent klinische ontwikkelingspsychologie/schoolpsychologie

Geplaatst Deadline Locatie
16 dec 31 jan Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 jan 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een scientist practitioner op het gebied van de Klinische Ontwikkelingspsychologie en / of Schoolpsychologie, die enthousiast wordt van zowel onderwijs als onderzoek? We zoeken per direct een (parttime) universitair docent, die daarnaast affiniteit heeft met het werk in de klinische of schoolse praktijk.

De programmagroep Ontwikkelingspsychologie van de Universiteit van Amsterdam biedt een specialisatie in de klinische ontwikkelingspsychologie op bachelor- en masterniveau en neemt deel aan de tweejarige Research Master opleiding. De UvA-opleiding Ontwikkelingspsychologie is geaccrediteerd door de International School Psychology Association. Jaarlijks schrijven ongeveer 50 studenten zich in voor de BA- en MA-opleidingen. Het onderwijs is in het Nederlands en Engels.

Het programma wordt ondersteund door ongeveer 15 vaste faculteitsleden en biedt onderdak aan ongeveer 25 promovendi en postdoctorale onderzoekers. Het programma is internationaal actief en ontvangt regelmatig internationale bezoekers.

Wat ga je doen?

  • 0,27 fte onderwijs, bestaande uit:
    • ontwikkelen en onderwijzen van bachelor- en mastercursussen op het gebied van Klinische Ontwikkelingspsychologie en /of Schoolpsychologie;
    • werkgroep-onderwijs in de bachelor Psychologie;
    • begeleiden van stages in school- en klinische setting;
    • begeleiden van het schrijven van verslagen voor de Basisaantekening Psychodiagnostiek.
  • 0,23 fte onderzoek op het gebied van schoolpsychologie en / of klinische ontwikkelingspsychologie, met relevantie voor de praktijk. Het onderzoek wordt bij voorkeur ingebed in één van de onderzoekslijnen binnen de programmagroep. Werving van onderzoeksubsidies behoort ook tot de taken. 

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Wat heb je hiervoor nodig?

Je hebt:

  • een doctoraat (of voltooid doctoraat binnen 3 maanden) op het gebied van de psychologie of aanverwante discipline;
  • een voltooide postmasteropleiding tot GZ-psycholoog, K&J-psycholoog NIP of schoolpsycholoog (of je start met zo’n opleiding voor 1 augustus 2020);
  • een kwalitatief hoogstaand onderzoekprofiel op het gebied van ontwikkelingspsychologie of aanverwante discipline;
  • ervaring met het geven van cursussen en begeleiding op BA- en MA-niveau en bij voorkeur een BKO;
  • Nederlandse taalvaardigheid.

Aangezien de vacature betrekking heeft op een functie van een scientist practitioner, zal een parttime aanstelling in een klinische setting of een schoolgerelateerde setting in het voordeel van de kandidaat tellen

Wat bieden we jou?

Een uitdagende werkplek met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling bij een inspirerende organisatie. De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland c.q. Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Werken bij de UvA betekent werken in een kritisch, onafhankelijk, innovatief en internationaal klimaat, met een open sfeer en een sterke betrokkenheid bij Amsterdam en de (internationale) samenleving.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: twee jaar.

Het betreft een tijdelijke aanstelling van 19 uur per week voor de duur van twee jaar. Bij gebleken geschiktheid, ongewijzigde organisatorische ontwikkelingen en voldoende formatieruimte is de intentie om het dienstverband om te zetten naar een vast dienstverband / te verlengen.

Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring, minimaal €3.637 en maximaal €4.978 bruto per maand bij een volledige aanstelling van 38 uur per week (conform schaal 11, Cao Nederlandse Universiteiten). Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een eindejaarsuitkering en vinden we het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en professionaliseren. We hebben hiervoor uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden. 

Meer weten over werken bij de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen? Kijk op onze website.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan o dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 19 uur per week
  • €3637—€4978 per maand
  • Gepromoveerd
  • 19-856

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 129b, 1018 WS, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you