PhD Regionale woningmarkten

PhD Regionale woningmarkten

Geplaatst Deadline Locatie
23 dec 31 mrt Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 mrt 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het promotieonderzoek naar regionale woningmarkten wordt uitgevoerd binnen het Expertisecentrum Woningwaarde, in combinatie met het beheren van diverse monitoringsystemen over ontwikkelingen op de koopwoningmarkt. Als gevolg van deze combinatie van werkzaamheden wordt het promotietraject ‘uitgesmeerd’ over een periode van zes jaar. Beide componenten worden hieronder kort toegelicht.  

Het beheer van diverse Monitoringsystemen hoort tot de taken van de promovendus. Dit betreft het ‘binnenhalen’ en verwerken van de voor het actualiseren van de systemen benodigde gegevens en het uitvoeren van analyses op de via deze systemen beschikbare data. Ook wordt meegewerkt aan het samenstellen van rapportages en kunnen er op basis van de verzamelde data artikelen worden geschreven.

Ongeveer tweederde van de aanstelling wordt ingezet voor het verrichten van promotieonderzoek op het gebied van de regionale modellering van de woningmarkt.

Meer in het algemeen staan de volgende onderzoeksvragen centraal in dit promotieproject:

  • Hoe kan het bestaande nationale woningprijsmodel worden geactualiseerd en verbeterd?
  • Hoe kunnen regionale woningmarkten worden vastgesteld op basis van bijvoorbeeld vraag/aanbodverhoudingen en prijsontwikkelingen?
  • Hoe ontwikkelen regionale woningmarkten zich ten opzichte van elkaar en hoe kan deze ontwikkeling worden verklaard?
  • Is er sprake van een geografische verschuiving van regionale woningmarkten?
  • Is de toekomstige ontwikkeling van regionale woningmarktgebieden te schetsen aan de hand van het doorrekenen van enkele op te stellen scenario’s?
  • Welke mogelijkheden zijn er om het Nederlandse ruimtelijke- en woonbeleid te regionaliseren?

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

  • Goede beheersing van de Nederlandse taal
  • Kennis van en affiniteit met de Nederlandse woning(bouw)markt
  • Ervaring met kwantitatieve onderzoeksmethoden
  • Affiniteit met het beheren van datasystemen
  • Zeer goede kennis van statistische analyse pakketten

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 6 jaar.

De TU Delft biedt een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een flexibele werkweek, korting bij zorgverzekeraars en de mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Nederlandse Universiteiten.

Het startsalaris voor een promovendus bedraagt 2325,-- Euro bruto per maand op full time basis. Dit bedrag wordt jaarlijks verhoogd tot maximaal 2972,- Euro bruto in het vierde jaar. De laatste 2 jaren van dit contract zal de beloning 2972,-- Euro blijven.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft is een veelzijdige universiteit die onderwijs aanbiedt en onderzoek doet van een internationaal erkend niveau op het gebied van de technische wetenschappen. Onderwijs, onderzoek en ontwerpen zijn sterk gericht op maatschappelijke toepasbaarheid. De TU Delft ontwikkelt technologie voor volgende generaties met focus op duurzaamheid, veiligheid en economische vitaliteit. Bij de TU Delft werk je in een omgeving waar technische wetenschappen en de maatschappij elkaar ontmoeten. De TU Delft bestaat uit 8 faculteiten, de Universiteitsdienst, unieke laboratoria, onderzoeksinstituten en -scholen.

Afdeling

Faculteit Bouwkunde

In haar 110-jarige bestaan heeft de faculteit Bouwkunde een stevige internationale reputatie opgebouwd in het opleiden van architecten en stedenbouwkundigen en in het scholen van promovendi. Met zo'n 2600 studenten, ruim 500 medewerkers waarvan circa 230 FTE wetenschappelijk personeel, is de faculteit een van de grootste opleidingen van TU Delft en een van de meest gerenommeerde architectuurfaculteiten in Europa. Een gedegen ontwerpersopleiding en onderzoek in het domein van de gebouwde omgeving vormen van oudsher de opgave waar de faculteit voor staat. Ruim 40 hoogleraren zijn werkzaam op uiteenlopende wetenschapsgebieden die het gehele domein van de gebouwde omgeving bestrijken.

 

Management in de Built Environment (MBE)

De afdeling MBE streeft naar een duurzame gebouwde omgeving waarin de belangen van de eindgebruiker en andere stakeholders uitgangspunt zijn. MBE richt zich op oplossingen voor het ontwikkelen en beheren van gebouwen, portfolio’s en stedelijke gebieden en het opleiden van de volgende generatie managers in de gebouwde omgeving.

De leerstoel Huisvestingssystemen (Housing Systems) heeft als leeropdracht systeem- en sturingsvraagstukken op de woningmarkt. De leerstoel richt zich - op zowel nationaal als internationaal niveau - op de ontwikkelingen van de vraag en het aanbod van woonruimte en op de wijze waarop de overheid via beleid deze relatie tracht te beïnvloeden.  

https://www.tudelft.nl/bk/over-faculteit/afdelingen/management-in-the-built-environment/organisatie/leerstoelen/housing-systems/

Specificaties

  • PhD
  • Techniek
  • 32—40 uur per week
  • €2325—€2972 per maand
  • Universitair
  • BK2019/44

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Julianalaan 134, 2628 BL, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you