Promovendus ESHPM (1.0 fte) Rollen en Waarderingen van Verpleegkundigen en Verpleegkundig Werk

Promovendus ESHPM (1.0 fte) Rollen en Waarderingen van Verpleegkundigen en Verpleegkundig Werk

Geplaatst Deadline Locatie
12 jan 31 jan Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 jan 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Beschrijving promotieonderzoek

Het verpleegkundig beroep staat in de aandacht. In tijden van een tekort aan verpleegkundigen en een groeiende en steeds complexere zorgvraag die steeds vaker ook buiten de muren van zorginstellingen wordt ingevuld, is de vraag naar de toekomst van de verpleegkunde uiterst relevant: hoe positioneren verpleegkundigen zich, hoe geven zij vorm aan hun beroepsgroep op verschillende opleidingsniveaus, en hoe worden verpleegkundigen gewaardeerd en gepositioneerd in het zorgveld? De promovendus voert hiertoe kwalitatieve casestudies (observaties, interviews, focusgroepen) uit binnen Nederlandse ziekenhuizen. Gebruik makend van inzichten uit de (medische) sociologie en het wetenschapsonderzoek ontwikkelt de promovendus een zorg-sociologische benadering op de verpleegkunde en verpleegkundig werk. Naast onderzoek participeert de promovendus in het onderwijs van ESHPM.

Het promotieonderzoek maakt onderdeel uit van de RN2BLEND studie: een vierjarig actie-programma naar functiedifferentiatie dat is opgezet in een samenwerkingsverband van de Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM), de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht, het Radboud UMC, het Spaarne ziekenhuis en de NVZ/NFU. Het wordt uitgevoerd in opdracht van het ministerie van VWS. In dit programma wordt nauw samengewerkt met verpleegkundigen, zorginstellingen, de georganiseerde verpleegkundige beroepsgroep en koepels van ziekenhuizen. Hierbij worden verschillende deelstudies uitgevoerd naar de organisatie, kwaliteit en kosteneffectiviteit van verpleegkundig werk. De promovendus maakt onderdeel uit van het actieprogramma en werkt binnen ESHPM samen met een team van onderzoekers.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

De kandidaat heeft een master in de verplegingswetenschappen, sociologie, wetenschapsonderzoek, antropologie, of een andere verwante studie en is ervaren in het uitvoeren van kwalitatief onderzoek. De kandidaat kan goed samenwerken en heeft affiniteit met de zorgpraktijk maar is ook theoretisch geïnteresseerd. De kandidaat is bereid te reizen voor het onderzoek. De kandidaat is de Engelse taal goed machtig, zowel in gesprek als schrijfvaardigheden. Het onderzoek wordt uitgevoerd in het Nederlands, het proefschrift is in het Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: De promovendus krijgt een aanstelling voor 1,5 jaar met de intentie tot verlenging tot 4 jaar, uitgaande van een fulltime dienstverband.

De promovendus krijgt een aanstelling voor 1,5 jaar met de intentie tot verlenging tot 4 jaar, uitgaande van een fulltime dienstverband. Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO van de Nederlandse Universiteiten. Het aanvangssalaris bedraagt 2325 euro per maand in het eerste jaar tot 2972 euro per maand in het vierde jaar. Daarnaast ontvangt de promovendus vakantiegeld en een eindejaarsbonus van 8.3%. Er zijn ruime mogelijkheden voor opleiding en congresbezoek. Een voltijdaanstelling bedraagt 38 uur per week. Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO van de Nederlandse Universiteiten. Het aanvangssalaris bedraagt 2325 euro per maand in het eerste jaar tot 2972 euro per maand in het vierde jaar. Daarnaast ontvangt de promovendus vakantiegeld en een eindejaarsbonus van 8.3%. Er zijn ruime mogelijkheden voor opleiding en congresbezoek. Een voltijdaanstelling bedraagt 38 uur per week.

Werkgever

Erasmus School of Health Policy & Management

ESHPM een multidisciplinair onderzoeks- en onderwijsinstituut en onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam. ESHPM is verantwoordelijk voor een bachelor programma en drie internationale masterprogramma’s met in totaal ruim 800 studenten. Het onderzoek is vormgegeven rond drie overkoepelende onderzoeksthema’s: concurrentie en regulering van de zorg; kwaliteit en efficiëntie van zorg; en zorgmanagement. De vacature wordt aangeboden binnen de sectie Healthcare Governance die werkt op de snijvlakken van de genoemde onderzoeksthema’s.  

Afdeling

Healthcare governance

De Healthcare governance onderzoeksgroep bestaat uit 40 medewerkers die onderzoek doen naar sturingsvraagstukken in de zorg, voornamelijk door kwalitatief, ethnografisch onderzoek. Centrale onderzoeksthema’s zijn ‘verplaatsing van zorg’, ‘waarderingspraktijken van zorg’, ‘praktijken van toezicht’ en ‘global health’. Het onderzoek is zowel praktijkgericht als theoretisch georiënteerd. Onderzoekers hebben een achtergrond in (o.a.) de sociologie, bestuurskunde, antropologie, filosofie, wetenschapsonderzoek, gezondheidsweten­schappen en antropologie. De groep participeert in alle onderwijsprogramma’s van ESHPM.

 

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • max. 38 uur per week
  • €2325—€2792 per maand
  • Universitair
  • ESHPM12012020

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you