Postdoc onderzoeker Diagnostiek en Data Science (0,5 fte) M/V

Postdoc onderzoeker Diagnostiek en Data Science (0,5 fte) M/V

Geplaatst Deadline Locatie
16 jan 2 feb Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 feb 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij de vakgroep huisartsgeneeskunde zoeken we per 1 april 2020 een onderzoeker die met gebruik van toegepaste data-science technieken wilt werken aan de ontwikkeling van effectieve diagnostiek voor de huisarts.

Functieomschrijving

Je gaat als postdoc werken aan onderzoeksprojecten op het gebied van de leerstoel Effectieve Diagnostiek in de Huisartsgeneeskunde (Prof. dr. Jochen Cals). Je faciliteert wetenschappelijke samenwerking op het gebied van diagnostiek met verschillende instellingen in het veld (diagnostische centra, laboratoria & medische beeldvorming, huisartsenzorggroepen). In die samenwerking gebruik je voortdurend je voelsprieten om bestaande (diagnostiek)data te identificeren en te analyseren, die kunnen worden omgezet tot wetenschappelijke publicaties, en om ideeën voor subsidie voorstellen te genereren. Je werk draagt bij aan de projecten van de leerstoelhouder en vakgroep met als doel om Bruikbare Wetenschap voor de dagelijkse praktijk van de huisarts te genereren. Je begeleidt samen met de leerstoelhouder onderzoekers (studenten, promovendi en huisartsen), stimuleert en ondersteunt hen.

De leerstoel Effectieve Diagnostiek in de Huisartsgeneeskunde werd in 2018 ingesteld aan de vakgroep Huisartsgeneeskunde, en is ingebed in de researchlijn Optimising Patient Care van CAPHRI. De leerstoel is gericht op 1) de evaluatie en optimalisatie van het gebruik van bestaande diagnostiek door de huisarts, 2) de evaluatie van nieuwe diagnostic-test-treatment-strategies in de huisartsenpraktijk 3) point of care test diagnostiek. Binnen bovenstaande thema’s richten de leerstoelhouder en zijn team zich met name op infectieziekten (urine- en luchtweginfecties, SOAs), acute aandoeningen (cardio(pulmonale)vasculaire aandoeningen) en diagnostiek in de spoedzorg.

Taken van de postdoc zullen zijn:

Uitvoering en begeleiding van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de leerstoel.

Analyse van bestaande zorgdatabestanden (diagnostiek) daarbij ook gebruikmakend van innovatieve toegepaste data-science technieken zoals o.a. kunstmatige intelligentie en machine learning.

Voorbereiden van subsidie aanvragen bij nationale en internationale fondsen met prof. dr. Jochen Cals en zijn onderzoeksgroep.

Contact en samenwerking met verschillende instellingen (diagnostische centra, laboratoria & medische beeldvorming, huisartsen(zorggroepen)).

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een gedreven en zelfstandige academicus, gepromoveerd in een (bio)medische richting (of aanverwant), die er plezier in heeft om in een onderzoeksgroep met veel clinici (huisartsen) met data-analyses snel antwoorden op gestelde vragen of ideeën te vinden. In deze functie is het van belang dat je beschikt over ervaring in het analyseren van bestaande zorgdata, en toegepaste data-science technieken kent en de interesse hebt om je hier verder in de verdiepen. Je hebt derhalve ruime statistische en epidemiologische kennis en expertise. Je beschikt over goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden, zowel in Nederlands en Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden.

Het betreft een tijdelijk dienstverband van 1 jaar bij de vakgroep huisartsgeneeskunde met uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd. De inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal schaal 11. Bij gebleken interesse, vaardigheden en ambitie kan de aanstelling op termijn worden uitgebreid met onderwijsrollen waardoor de aanstelling kan worden omgezet naar Universitair Docent met een totale aanstelling >0,6fte.

 

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM), is bekend om haar unieke, innovatieve, probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment zo'n 18.000 studenten en 4.300 medewerkers. Ten gevolge van het sterke internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM bestaat uit: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.

Afdeling

Vakgroep Huisartsgeneeskunde/Caphri

Het Care and Public Health Research Institute (CAPHRI) is de grootste van vijf schools binnen de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences Dat nauw samenwerkt met het academisch ziekenhuis Maastricht (Maastricht UMC+).

CAPHRI verricht kwalitatief, multidisciplinair onderzoek naar zorgvraagstukken en volksgezondheid. De focus ligt op interventies binnen de zorgketen, van preventie en eerstelijnszorg tot revalidatie en ouderenzorg. Onderzoek dat ten dienste staat van de samenleving heeft onze hoogste prioriteit. Als academische partner investeren we in samenwerkingsverbanden met lokale zorgorganisaties in de provincie Limburg. Transdisciplinair onderzoek voortkomend uit samenwerking met institutionele, regionale en internationale partners is onze kracht. CAPHRI trekt topwetenschappers uit de hele wereld aan en biedt een uitgebreid PhD-programma voor jonge getalenteerde onderzoekers aan.

www.caphri.nl

De missie van de Afdeling Huisartgeneeskunde is [vaste tekst PZ invullen]

https://www.huisartsgeneeskundemaastricht.nl/

Specificaties

  • Postdoc
  • Gezondheid
  • max. 20 uur per week
  • €2709—€4978 per maand
  • Gepromoveerd
  • AT2020.11

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

P. Debeyeplein 1, 6229 HA, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you