Projectcontroller

Projectcontroller

Geplaatst Deadline Locatie
20 jan 5 jun Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 jun 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij als (project-) controller betrokken zijn bij alle financiële facetten van project control bij research projecten? Werk je graag samen met professionals? Voel jij je thuis in een innovatieve werkomgeving met toekomstperspectief waarin je ruimte krijgt om jouw ambitie vorm te geven? Als jij je hierin herkent is dit misschien jouw volgende stap!

Als Projectcontroller maak je deel uit van het team Project Control (12fte), en ben je verantwoordelijk voor een goed financieel beheer en een kwalitatief hoogwaardige projectadministratie van complexe subsidieprojecten (o.a. Horizon2020 en Topsectoren). Dit doe je van begroting tot en met eindafrekening. Daarbij realiseer je als projectcontroller beheersmatige en adviserende werkzaamheden binnen de geldende wet- en regelgeving en procedures, om zo bij te dragen aan een optimaal verloop van de financiële levenscyclus van een project.

Je bent betrokken bij alle fases in de projectcyclus en de uitdaging voor jou is het zelfstandig beheren, uitvoeren en afhandelen van de diverse (financiële) projectstappen. Denk hierbij aan ondersteuning in de acquisitiefase en budgettering, inrichting van het digitaal projectdossier, opstelling van de voortgangsrapportage, betrouwbare bepaling van omzet en resultaat door de beoordeling van het onderhanden werk, opstelling financiële eindrapportages inclusief accountantscontroles en facturatie. Je ondersteunt de projectleiders bij het projectmanagement op bedrijfseconomische aspecten en zorgt zelfstandig voor een betrouwbare en volledige resultaatbepaling (omzet) tijdens de financiële periodeafsluiting.

Je werkt niet alleen nauw samen met je collega's van Finance & Control, maar ook met projectleiders, onderzoekers, hoogleraren en bijvoorbeeld met juristen en HRM.

Je werkplek is de bruisende campus van Wageningen University & Research, de meest duurzame campus ter wereld. Een inspirerende plek waar het beste onderwijs en onderzoek samenkomt met tientallen bedrijven, van een reeks aan start-ups tot gevestigde bedrijven als Unilever en FrieslandCampina. Helaas werken we nu even op afstand maar we hopen dat dit snel weer zal veranderen en starten ondertussen graag samen met jou online! Zie je het al voor je? Reageer dan snel en zet je carriere voort op één van de leukste werkplekken van Nederland!

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

Om deze rol succesvol te kunnen vervullen zijn de volgende profielkenmerken van belang:
  • Tenminste een afgeronde hbo-opleiding; bedrijfseconomie, accountancy of een vergelijkbare financiële opleiding
  • Je analytische vaardigheden zijn sterk ontwikkeld en je hebt ruime ervaring met Excel
  • Je bent klantgericht, sociaal vaardig en je communicatieve vaardigheden zijn goed ontwikkeld
  • Je bent nauwkeurig, onafhankelijk in oordeelsvorming en hebt een stevige persoonlijkheid.
  • Je werkt proactief, flexibel en zelfstandig.
  • Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
  • Je vindt het leuk om procesverbeteringen te bedenken en je voelt je thuis in een organisatie waarin betrouwbaarheid, ondernemerschap, ontwikkeling, klantgerichtheid en samenwerken belangrijk is.
  • Je zorgt voor een goede controle en risicobeheersing van de projecten in je portefeuille. Je hebt een totaaloverzicht van de financiële kant van deze projecten en bent in staat om vroegtijdig risico's te signaleren en indien nodig proactief actie te ondernemen.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een uitdagende baan met oog voor jouw ontwikkeling. Het gaat om een permanente fulltime positie, met in eerste instantie een jaarcontract. Wij bieden een dienstverband met een salaris van maximaal 3818,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research. Bovendien is een dienstverband van 32 uur bespreekbaar.
Daarnaast bieden wij:
  • 8% vakantietoeslag;
  • een structurele eindejaarsuitkering van 3%;
  • uitstekende opleidingsmogelijkheden en secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • flexibele werktijden en vakanties kunnen eventueel in overleg worden vastgesteld zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
  • uitstekende pensioenregeling via ABP;
  • 171 vakantie-uren, de mogelijkheid om bij te kopen en goede aanvullende verlofregelingen;
  • de mogelijkheid om maximaal 40 uur per week te werken en zo maximaal 204 compensatie uren per jaar op te bouwen;
  • een keuzemodel om een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen, zoals een fietsplan;
  • een levendige werkplek waar je gemakkelijk contacten legt en waar veel activiteiten plaatsvinden op de Wageningen Campus. En waar zowel het onderwijs, het onderzoek als het bedrijfsleven is vertegenwoordigd;
  • reis je per auto dan zijn er voldoende gratis parkeerfaciliteiten;
  • gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten.
Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving.
Wij bieden een veelzijdige baan in een internationale omgeving met gevarieerde werkzaamheden in een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is 'To explore the potential of nature to improve the quality of life'. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 6.500 medewerkers en 12.000 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak. Wij zijn uitgeroepen tot Beste Werkgever in de categorie Onderwijs 2019-2020.

Kijk hier voor meer informatie over werken bij Wageningen University & Research. En neem hier alvast een kijkje op onze campus.

De Environmental Science Group is één van de vijf kenniseenheden van Wageningen University & Research. Naast uitstekend academisch onderwijs wordt hier dagelijks baanbrekend fundamenteel en toegepast onderzoek gedaan naar bijvoorbeeld klimaatverandering, biodiversiteit, leefbaarheid in steden en duurzaam gebruik van bodem en water. Dit leidt tot vele innovaties die wereldwijd worden ingezet. Ons onderzoek behoort tot de absolute wereldtop en de internationale rankings laten zien dat we bijvoorbeeld op het gebied van environmental science & ecology nummer 1 van de wereld zijn. Daarnaast werd Wageningen University & Research in 2019 voor de 15e keer op rij gekozen als beste universiteit van Nederland voor studenten. l

Binnen de ESG is de afdeling Finance & Control één van de stafafdelingen. De afdeling bestaat uit vier teams: Project Control, Business Control, Financiële Administratie en de Leerstoeladministratie. F&C kenmerkt zich door professionaliteit en kwaliteit. F&C ESG is een professionele businesspartner en staat voor kwaliteit en een goede financiële dienstverlening. Dit doen we door middel van het verstrekken van klantgerichte informatie en advies, met als doel een bijdrage te leveren aan goed ondernemerschap.
Het continu ontwikkelen van de expertise van de medewerkers staat centraal. Betrouwbaarheid, integriteit en respect zijn belangrijke voorwaarden voor een goede samenwerking.

Specificaties

  • Financiën
  • Natuurwetenschappen
  • max. 36 uur per week
  • HBO
  • 587503

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you