Online Marketing Specialist (0,8ft)

Online Marketing Specialist (0,8ft)

Geplaatst Deadline Locatie
21 jan 5 feb Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 feb 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb jij ervaring met opzetten van online marketingcampagnes en het aansturen van online marketingbureaus? Weet jij hoe je de marketingstrategie van een internationale topuniversiteit moet vertalen naar online marketingdoelen en -acties? Voel jij je thuis bij een universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek?

Als je dan ook nog een bruggenbouwer bent, die mensen en ideeën met een gezonde dosis humor kunt verbinden, dan is deze baan je op het lijf geschreven.

Functieomschrijving

Je gaat werken in het team Content & Channels, onderdeel van de dienst Marketing & Communicatie van de Erasmus Universiteit Rotterdam, locatie campus Woudestein. Het team bestaat uit een channelmanager, een data analist, een coördinator van de Newsroom, twee persvoorlichters, een huisstijladviseur/beeldcoördinator, vier redacteuren en twee studentassistenten. Het team maakt content en beheert diverse kanalen, zowel online als offline (corporate publicaties). Alle teamleden zijn specialisten die graag het initiatief nemen: ze adviseren proactief en nemen net zo gemakkelijk de uitvoering voor hun rekening.

Je werkt ook nauw samen met (online) marketingmedewerkers van faculteiten. Je neemt daarin het initiatief om bij elkaar te komen en gezamenlijk tot / van veel belangen één aanpak smeden.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • Een afgeronde HBO/WO-opleiding plus voldoende werkervaring in digital marketing en je hebt ervaring met datadriven werken;
  • Kennis van of ervaring met e-mail marketing, marketing-automation (tools) en inbound marketing maken je een extra interessante kandidaat;
  • Dat geldt ook voor je ervaring met advertising op platformen als onder andere Linkedin, Facebook en Instagram;
  • Laat eventuele relevante kennis op andere terreinen van digital marketing (zoals CMS, CRM, HTML, CSS, etc) zeker niet onderbelicht;
  • Ervaring met een onderwijsinstelling;
  • De Nederlandse en Engelse taal machtig en ervaring met het schrijven van wervende teksten;
  • Idealiter heb je ervaring aan de bureauzijde, maar wil je nu graag aan de klantzijde werken.

Competenties:

Online marketing specialist: Je bent een kei in het vinden en bereiken van onze doelgroepen. Je hebt vernieuwende ideeën met betrekking tot online marketingcampagnes en je weet precies hoe je die moet opzetten om het beste resultaat te behalen. Je weet hoe campagnes in te richten en je hebt

Data-driven: Je bent gewend om scherpe doelen (KPI’s) te stellen en om op basis van data je online marketingcampagnes te evalueren en optimaliseren. Samen met onze Analytics expert produceer je relevante rapportages en weet jij ze te vertalen naar concrete adviezen aan collega’s om nog meer uit onze inspanningen te halen.

Digital savvy: Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van online marketing en bekijkt graag welke mogelijkheden die ons bieden. Jij ziet kansen, weet die te grijpen en overtuigt stakeholders.

Creatief en analytisch: Je weet hoe belangrijk goede content is en je kunt jouw ideeën uitstekend over de bühne brengen bij stakeholders of ze uitleggen aan collega’s of externe specialisten. 

Technisch nieuwsgierig: Je weet voldoende van de (technische) principes achter online marketingcampagnes en je kunt hiermee uitstekend externe bureaus briefen en aansturen.

Verbindend: Je neemt het initiatief om samen te werken met directe collega’s en interne partners. Je helpt collega’s en interne partners aan nieuwe inzichten, die direct bruikbaar zijn voor hun dagelijks werk. Hierbij verlies je de verschillende belangen niet uit het oog, maar bereik je juist synergie.

Overige functie-eisen:

- Strategie en planning;

- Aansturing (online) marketing bureau;

- Project management;

- Search Engine Optimization (SEO);

- Search Engine Advertising (SEA, Google Adwords);

- Social Media beheer en Advertising (SMA);

- Lead generatie;

- Conversion Rate Optimization (CRO);

- Affiliate marketing (o.a. Times Higher Education, QS);

- Linkbuilding.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren worden verlengd./omgezet in een vaste aanstelling. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 3637, - en € 4.978, - bruto per maand (schaal 11) (aanloop schaal 10 is mogelijk indien iemand nog niet aan alle functie-eisen voldoet, maar wel de competenties heeft). De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

Alle groepen uit de samenleving worden aangemoedigd om te solliciteren. Interne kandidaten genieten een voorrangspositie ten opzichte van externe kandidaten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend.

Afdeling

De dienst Marketing & Communicatie

De dienst Marketing & Communicatie is de drijvende kracht achter de sterke positionering en profilering van het merk Erasmus Universiteit Rotterdam in Nederland en de wereld. De dienst heeft een belangrijke rol in het etaleren van de maatschappelijke impact van de universiteit. De gehele dienst telt circa 50 medewerkers, die nauw samenwerken met facultaire collega’s. Binnen de dienst hechten we veel waarde aan collegialiteit en inclusiviteit. Goed teamwork maakt het mogelijk om in hoog tempo werk van topkwaliteit te kunnen leveren.

De dienst Marketing & Communicatie heeft als doel zorg dragen voor een geïntegreerd en gedragen marketingbeleid dat bijdraagt aan de strategische doelstellingen van de EUR.

Specificaties

  • Marketing en communicatie
  • max. 32 uur per week
  • €3637—€4978 per maand
  • HBO
  • PRO/M&C/21012020

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you