Junior Docent Algemene Rechtsleer

Junior Docent Algemene Rechtsleer

Geplaatst Deadline Locatie
22 jan 11 feb Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 feb 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De afdeling Algemene Rechtsleer van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (FDR) is op zoek naar een Junior Docent voor de vakken Inleiding tot het Recht en Rechtswetenschappelijk Onderzoek. Deze vakken maken deel uit van het nieuwe vaardighedenlint van de Bachelor Nederlands Recht. Doel hiervan is om de wetenschappelijke en juridische vaardigheden van studenten te versterken. In dit verband zul je als Junior Docent onder meer feedback geven op individuele schrijfopdrachten van studenten. Naast bovengenoemde vakken zul je onderwijs verzorgen in een of twee van de andere vakken van de afdeling: Recht en Menselijk Gedrag, Europese Rechtsgeschiedenis of Rechtsfilosofie.

Wat ga je doen?

Taken bestaan uit:

  • verzorgen van onderwijs in de vakken Inleiding tot het Recht en Rechtswetenschappelijk Onderzoek, in combinatie met een of twee van de andere vakken van de afdeling Algemene Rechtsleer: Recht en Menselijk Gedrag, Europese Rechtsgeschiedenis of Rechtsfilosofie;
  • verzorgen van onderwijs in wetenschappelijke en/of juridische vaardigheden, inclusief het geven van feedback op schrijfopdrachten;
  • begeleiden van studenten, alsmede het beoordelen van studenten bij de uitvoering van studieopdrachten;
  • bijdragen aan het proces van onderwijsvernieuwing en signaleren van verbetermogelijkheden in het (vaardigheden)onderwijs;
  • begeleiden van bachelorscripties.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Als jij de ideale kandidaat bent dan:

  • heb je een masterdiploma rechtsgeleerdheid;
  • beschik je over (enige) ervaring met het verzorgen van juridisch onderwijs en begeleiden van studenten;
  • heb je uitstekende didactische kwaliteiten, blijkend uit onderwijsevaluaties;
  • heb je een Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) of ben je bereid deze te behalen;
  • heb je goede ICT-vaardigheden en kun je omgaan met de digitale leeromgeving (Canvas);
  • heb je goede communicatieve vaardigheden en het vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: een jaar.

We bieden een afwisselende en uitdagende baan in een ambitieuze organisatie. De arbeidsovereenkomst is voor een jaar met een proeftijd van 2 maanden en uitzicht op een verlenging van twee jaar bij goed functioneren. Op deze functie is het UFO-profiel Docent 4 van toepassing. Het salaris bedraagt minimaal €2.709 en maximaal €4.274 (schaal 10) bruto per maand op basis van volledige werktijd (38 uur). De UvA biedt verder een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld en 8.3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Wat bieden we je verder?

Wij bieden de mogelijkheid om tijdens de aanstelling een cursus Didiactische vaardigheden voor startende docenten te volgen. Daarnaast is het mogelijk om het diploma Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) te behalen.

Kandidaten die nog niet zijn gepromoveerd kunnen desgewenst gedurende twee maanden van onderwijstaken worden vrijgesteld om een voorstel voor promotieonderzoek te schrijven. Dit geeft echter geen garantie op een gefinancierde promotieplaats.

 

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

Afdeling

Faculteit der Rechtsgeleerdheid – Afdeling Algemene Rechtsleer

Met ruim 4000 studenten en 450 medewerkers is de Faculteit der Rechtsgeleerdheid een van de grotere juridische faculteiten van Nederland. De Faculteit verzorgt de bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en – samen met twee andere faculteiten – de opleiding Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE). Daarnaast biedt zij 19 masteropleidingen met verschillende varianten aan. Het onderzoek van de faculteit vindt plaats in een verscheidenheid aan onderzoeksgroepen, programma’s en centra. De faculteit heeft een internationaal profiel en kiest voor een maatschappelijke benadering van het recht.

Het onderwijs en het onderzoek worden verzorgd door de zes afdelingen van de Faculteit: Algemene Rechtsleer, Arbeids- en Informatierecht, Internationaal en Europees Publiekrecht, PPLE, Privaatrecht en Publiekrecht.

Specificaties

  • Onderwijs
  • Recht
  • 16—32 uur per week
  • €2709—€4274 per maand
  • Universitair
  • 20-034

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you