Aio Evaluatie Basismonitoring Diergezondheid (1,0 fte)

Aio Evaluatie Basismonitoring Diergezondheid (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
23 jan 14 feb Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 feb 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij die aio Evaluatie Basismonitoring Diergezondheid met goede analytische vaardigheden en kennis van de Nederlandse veehouderij?

Functieomschrijving

In Nederland wordt de monitoring van de diergezondheid uitgevoerd door Royal GD met als doelstellingen:
  1. het tijdig opsporen van uitbraken van bekende aandoeningen die normaal gesproken niet in Nederland voorkomen;
  2. het tijdig opsporen van opkomende infectieziekten of nieuwe/onbekende aandoeningen die een mogelijk gevaar voor dier- en/of volksgezondheid vormen en
  3. het volgen van trends en ontwikkelingen ten aanzien van diergezondheid. De zogenaamde basismonitoring is een aantal keren procesmatig geëvalueerd, en een aantal componenten zijn wetenschappelijk gepubliceerd, maar een wetenschappelijke evaluatie van het gehele systeem heeft nog nooit plaatsgevonden. In het project Evaluatie Basismonitoring Diergezondheid werken de Universiteit Utrecht (UU), Royal GD en Wageningen Universiteit en Research (WUR) samen om de effectiviteit (doeltreffendheid) en efficiëntie (doelmatigheid) van de basismonitoring voor wat betreft de bovengenoemde doelstellingen vast te stellen en mogelijkheden tot verbetering aan te dragen.

Voor dit project zijn we op zoek naar een assistent in opleiding met interesse in diergezondheid op populatieniveau. Bij het onderzoek wordt o.a. gebruik gemaakt van gegevens die zijn vastgelegd door Royal GD. Met deze data gaat u onderzoeken in welke mate de monitoring dekkend is voor Nederland en hoe de opvolging van signalen is uitgevoerd en verdeeld over de verschillende elementen van de monitoring. Ook onderzoekt u in welke mate afwijkingen in diergezondheidstatus worden opgespoord en of de afwezigheid van signalen ook een goede borging is van de afwezigheid van significante diergezondheidsafwijkingen. Vervolgens probeert u te achterhalen waarom veehouders en dierenartsen al dan niet contact opnemen via de basismonitoring of een probleem melden bij de NVWA. Tenslotte onderzoekt u een aantal mogelijke vernieuwingen van de basismonitoring om uitbraken effectiever of efficiënter op te kunnen sporen. Met de resultaten van het onderzoek kan de diergezondheid in Nederland worden verbeterd.

De aio zal worden aangesteld bij de Universiteit Utrecht, maar veel tijd doorbrengen bij Royal GD in Deventer. De begeleiding zal plaatsvinden door een gemengd team van de UU, GD en de WUR.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

De geschikte kandidaat heeft een MSc afgerond in Diergeneeskunde, Dierwetenschappen, Biologie, Biomedische Wetenschappen, Life Sciences of vergelijkbaar. De kandidaat beschikt over goede analytische vaardigheden en kan zowel zelfstandig als in teamverband werken. Kennis van de Nederlandse veehouderij en ervaring met epidemiologische methodes en analyse van data strekken tot aanbeveling. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste, omdat het te onderzoeken materiaal voor het overgrote deel in het Nederlands is.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een dienstverband (1,0 fte) voor een periode van een jaar met een mogelijkheid tot verlenging van drie jaar. Het salaris bedraagt € 2.325,- in het eerste jaar en loopt op naar € 2.972,- in het vierde jaar (schaal P van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 

De faculteit Diergeneeskunde is de enige instelling in Nederland die dierenartsen opleidt. Daarnaast werken onderzoekers samen aan vernieuwend, wetenschappelijk onderzoek rondom de thema’s One Health, One Medicine en Veterianary Biomedicine. Bovendien levert de faculteit specialistische klinische zorg in het grootste academische dierenziekenhuis van Europa: het Universitair Diergeneeskundig Centrum Utrecht. Aandacht voor ziekte, gezondheid en welzijn van het dier en zijn omgeving vormt de basis onder de drie pijlers van onze faculteit: onderwijs, onderzoek en diergezondheidszorg. De faculteit telt circa 1.500 studenten en 900 medewerkers.

Specificaties

  • PhD
  • 36—40 uur per week
  • Universitair
  • 1087315

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you