Arts-onderzoeker/Promovendus Immunotherapie bij longkanker

Arts-onderzoeker/Promovendus Immunotherapie bij longkanker

Geplaatst Deadline Locatie
13 feb 6 apr Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 6 apr 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

- Je bent medeverantwoordelijk voor de uitvoering van het onderzoek, het analyseren en verslag doen van de resultaten in internationale publicaties en wetenschappelijke presentaties (congressen).
- Tijdens het onderzoek word je begeleid door een enthousiast, ervaren en kundig team, bestaand uit onder meer de longarts-hoofdonderzoeker, een internist systeemziekten, een klinisch moleculair bioloog in de pathologie, een statisticus, een klinisch chemicus.
- Je werkt nauw samen met verschillende centra.
- Je rondt het onderzoek af met een proefschrift.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

- Een enthousiaste arts-onderzoeker die wezenlijk wil bijdragen aan de vooruitgang in de behandeling van longkanker met echte impact voor immunotherapie.
- Teamgeest, communicatieve en organisatorische vaardigheden, alsmede collegialiteit bij een persoonlijkheid die gemakkelijk contacten legt met zorgprofessionals, wetenschappers en patiënten, en graag multidisciplinair samenwerkt.
- Een arts met een analytische geest die zich later graag wil specialiseren binnen de longgeneeskunde, medische oncologie of interne geneeskunde.
- Een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Arbeidsvoorwaarden

- Een functie als arts-onderzoeker (1,0 fte) met een promotietraject van 4 jaar verbonden aan de B-IO studie*. De ondersteuning voor een persoonlijke wetenschappelijke groei onder begeleiding van het onderzoeksteam.
- Een aangename werkomgeving met vele contacten in de academie en perifere ziekenhuizen. Standplaats: Groningen.
- De mogelijkheid actief deel te nemen in het GRIAC/CRGG.

Het salaris bedraagt maximaal € 4.481,- bruto per maand (schaal 10) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime arbeidsovereenkomst. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

* B-IO(Be-IO)= Biomarkers in Immuno-Oncology studie: een klinisch onderzoek, waaraan patiënten (n=100) met een bekende mutatie in de longtumor behandeld worden met een combinatie van chemo- en immunotherapie. Patiënten worden regulier behandeld en zullen op vaste tijdstippen bloed, urine en ontlasting afstaan. Op dezelfde tijdstippen zal er ook in uitgeademde lucht met behulp van de SpiroNose vluchtige organische stoffen worden gemeten. Eerste resultaten met het vervolgen van de specifieke mutaties in het bloed, en ook van metingen in uitgeademde lucht zijn veelbelovend, maar rechtvaardigen nog geen conclusies.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met:
dhr. Jeroen Hiltermann via het secretariaat Longziekten van het UMCG, telefoonnummer: (050) 361 2357, of e-mail: t.j.n.hiltermann@umcg.nl (niet gebruiken om te solliciteren)

Solliciteren
De eerder genoemde sluitingsdatum is niet van toepassing. De vacature zal blijven staan tot een geschikte kandidaat is gevonden.

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina.
Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Afdeling

Longziekten en Tuberculose

Het Universitair Medisch Centrum Groningen zoekt een

Arts-onderzoeker/Promovendus (1.0 fte) immunotherapie bij longkanker

Immunotherapie is op dit moment de standaard behandeling voor de meeste patiënten met uitgezaaide longkanker. Patiënten die op deze behandeling reageren krijgen er potentieel jaren te leven bij. Er is echter nog geen goede marker die voorspelt wie wel en wie niet reageert. In een multicenter studie wordt uitgezocht of met minimaal invasieve technieken in bloed, urine, ontlasting en/of uitgeademde lucht voorspellend kunnen zijn.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; PhD
  • Gezondheid
  • Universitair
  • 200107

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you