Manager Programma Duurzaamheid (0,8 - 1,0 fte)

Manager Programma Duurzaamheid (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
21 feb 8 mrt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 mrt 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Word jij onze Manager Programma Duurzaamheid? We zoeken een verbinder. En niet zomaar één… Je bent het visitekaartje van ons programma Duurzaamheid

Functieomschrijving

Word jij onze manager Programma Duurzaamheid? We zoeken een verbinder. En niet zomaar één… Je bent het visitekaartje van ons programma Duurzaamheid. Dat doe je in de rol van programmamanager en afdelingshoofd. Je boekt resultaten, samen met je team. Waarom zoeken we jou? Jij slaat bruggen tussen de academische wereld en de bedrijfsvoering. Je verbindt de universiteit met de buitenwereld; je ziet mogelijkheden en brengt inspiratie. Zo zorgen we samen voor duurzame bedrijfsvoering én een duurzame Universiteit Utrecht! 
Als het gaat om duurzaamheid is de Universiteit Utrecht innovatief en trots. We zijn koploper in sustainability. Dat willen we zijn. Dat moéten we zijn. Duurzaamheid is één van onze strategische thema’s. Als universiteit staan we voor het verhelpen van maatschappelijke problemen door onderzoek en onderwijs. Het programma Duurzaamheid fungeert dan ook als Living Lab. En via onze Green Office dragen medewerkers en studenten bij aan het verduurzamen van onze universiteit. De komende jaren willen we versnellen. Daarom zoeken we jou!

Wie ben jij?

  • Je bent verantwoordelijk voor het programma Duurzaamheid. Hiertoe krijg je alle vrijheid.
  • Je prioriteert vanuit visie. Je leidt projecten en krijgt zaken voor elkaar. Aanjager en volhouder. Je brengt structuur en focus.
  • Je bent gesprekspartner op strategisch en tactisch niveau, in een bestuurlijke context. Je stemt inhoudelijk af met de vicevoorzitter van het College van Bestuur; de portefeuillehouder Duurzaamheid. Samen met haar, het programboard en het team geef je vorm aan beleid.
  • Je bent een bevlogen, energieke manager. Met lef. Je gelooft in verbindend leiderschap. Je geeft leiding aan een team van 5 medewerkers. Je geeft ook functioneel leiding aan een breder team. Passie voor duurzaamheid is er volop. Je houdt het programma op koers, vanuit daadkracht en enthousiasme. Je hebt oog voor resultaten en samen successen vieren. Samen leren en evalueren.
  • Je werkt graag vanuit een hoger doel. Vraagstukken als: hoe maken we impact? Hoe vergroten we bewustwording? Hoe maken we (duurzame) meters? Waar zit synergie?
  • Je denkt out-of-the-box; brengt creativiteit mee. Zijn er andere of originele wegen? Graag!
  • Je bevordert interne samenwerking. En je bent ons gezicht naar buiten, naar externe partners.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Dit zijn de functie-eisen:
  • Je bent een ervaren leidinggevende en programmamanager, die zorgt voor verbinding.
  • Je schakelt moeiteloos met gesprekspartners binnen faculteiten en diensten, met wetenschappers en met externe partners.
  • Je bent sterk in strategie en verandering. Je neemt de portefeuillehouder, de programboard, je team en gesprekspartners daarin mee.
  • Je hebt energie, bent ondernemend en inspirerend.
  • Je hebt een hart voor duurzaamheid. En kennis!
  • Je gaat voor beweging en resultaten. Je bent doelgericht en je hebt slagkracht.
  • Je bent sterk in communicatie, in woord en op schrift. Je presenteert net zo gemakkelijk als je schrijft.
  • Je hebt een breed netwerk, dat je volop inzet.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een dienstverband van 0,8 - 1,0 fte voor de duur van 1 jaar. Bij goed functioneren hoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt minimaal € 5.039,- en maximaal € 6.133,- (schaal 13 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda, het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

Het programma Duurzaamheid is onderdeel van de Algemene Directie van de Universitaire Bestuursdienst. Lees meer over de duurzaamheidsambities van de Universiteit Utrecht op de website.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • 32—40 uur per week
  • €5039—€6133 per maand
  • HBO
  • 1092830

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you