Practicumleider Ioniserende Stralen Practicum (1,0 fte)

Practicumleider Ioniserende Stralen Practicum (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
21 feb 5 apr Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 apr 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Met het mobiele Ioniserende Stralen Practicum (ISP) laat je havo- en vwo-leerlingen experimenteren met radioactieve bronnen en röntgenstraling.

Functieomschrijving

Wij bieden een boeiende functie waarbij je veel contact met middelbare scholieren en docenten hebt. Als practicumleider ga je aan de slag met leerlingen uit de bovenbouwklassen van de havo en het vwo. Zij krijgen de kans in het Ioniserende Stralen Practicum (ISP) experimenten met radioactieve bronnen en röntgenstraling te doen. Om dit uit te voeren, heeft het ISP drie mobiele practica om op de scholen experimenten te doen. Lees hier meer over op de webite.

Wat ga je doen als practicumleider? 
  • Je bezoekt zelfstandig scholen met één van de mobiele practica, waarbij je ter plekke experimenten opbouwt, het practicum introduceert bij de leerlingen en leerlingen begeleidt tijdens de uitvoering van practica.
  • Je maakt de jaarplanning voor het bezoeken van scholen met de mobiele practica en je voert het bijbehorende administratieve werk uit.
  • Je adviseert docenten en TOA's over radioactieve materialen die beschikbaar zijn en je controleert op mogelijke besmetting met radioactief materiaal.
  • Je onderhoudt de practicumapparatuur en je schrijft de practicuminstructies.
  • Je ontwikkelt nieuwe experimenten, die aansluiten bij het onderwerp 'ioniserende straling' uit de examenprogramma's natuurkunde voor havo en vwo.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Jij bent een practicumleider met een hbo-diploma Natuurkunde of gelijkwaardig. Je werkt graag met docenten en leerlingen, je vindt het geen probleem om op gevarieerde tijden te werken en je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je bent stressbestendig en je functioneert goed in een zelfverantwoordelijk team met onderlinge aansturing. Voor dit werk heb je een rijbewijs B nodig. Het is een pré wanneer je het diploma stralingshygiëne 5A of 4B in je bezig hebt en anders ben je bereid cursussen voor Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming te volgen.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een aanstelling van 1,0 fte voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren hoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden, afhankelijk van voldoende financiering.
Het salaris bedraagt minimaal € 2579,- en maximaal € 3895,- (schaal 8 (tot maximaal schaal 9) cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.
De faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht omvat zes departementen: Biologie, Farmacie, Informatica, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde. Zij heeft omstreeks 6.200 studenten en bijna 1.500 medewerkers, en staat internationaal bekend om haar kwaliteit in onderzoek. De wetenschappelijke programma's van de faculteit weerspiegelen de ontwikkelingen in de maatschappij en de wetenschap van vandaag. Ons onderzoek loopt van puur fundamenteel wetenschappelijk tot en met innovatieve toepassingen. Onze afgestudeerden bereiken zowel in wetenschappelijke als in andere functies topposities in organisaties over de hele wereld. Excellent wetenschappelijk onderwijs en onderzoek zijn altijd het resultaat van de gedrevenheid van individuele toponderzoekers, -docenten en studenten. Daarom draait in onze faculteit alles om de ontplooiingsmogelijkheden van talent. Dat geldt ook voor medewerkers in de ondersteunende functies. Als je ambitieus bent, vind je bij ons dus een stimulerende werkomgeving.

Het Freudenthal Instituut (FI) is een onderzoeksinstituut van de faculteit Bètawetenschappen. Medewerkers van het instituut zetten zich in om de kwaliteit van het onderwijs in rekenen, wiskunde, natuurwetenschappen en informatica te bevorderen.

Het Ioniserende Stralen Practicum (ISP) is onderdeel van het FI. Het doel van het ISP is het verschaffen van informatie over ioniserende straling aan docenten en leerlingen in het voortgezet onderwijs, aansluitend bij de examenprogramma’s natuurkunde voor havo en vwo.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen
  • max. 38 uur per week
  • €2579—€3895 per maand
  • HBO
  • 1091946

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you