(Junior) Onderwijskundig adviseur

(Junior) Onderwijskundig adviseur

Geplaatst Deadline Locatie
25 feb 8 mrt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb jij een passie voor onderwijs en innovatie? Wil jij docenten inspireren en ondersteunen in het verbeteren en vernieuwen van hun vakken? Wellicht ben jij dan de onderwijskundig adviseur die wij zoeken!

Functieomschrijving

De Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB) heeft recent een Learning & Innovation team opgestart als onderdeel van de facultaire strategie. Je wordt onderdeel van een creatief en enthousiast team dat sinds eind 2019 in functie is. Het team bestaat uit een hoofd Learning & Innovation, drie onderwijskundigen/learning innovators, een toetsdeskundige, en verschillende programmeurs en functioneel beheerders voor technische ontwikkeling en ondersteuning van onderwijskundige systemen.

Als één van onze onderwijskundig adviseurs werk je samen met docenten, tutoren, studenten en/of beleidsmakers in het realiseren van onderwijsinnovaties. Je combineert adviesvaardigheden met een sterke hands-on mentaliteit. Naast een-op-een sessies met docenten, kunnen ook curriculumontwikkeling, het vormgeven van innovatieprojecten, de ontwikkeling van E-learnings, het evalueren van projecten/innovaties, advies geven aan programmaleiders, handleidingen schrijven voor digitale tools en het trainen van groepen docenten onderdeel uitmaken van jouw functie.

Je gebruikt jouw didactische expertise en stimulerende werkwijze voor het ondersteunen van docenten in het herontwerpen van (delen van) hun vakken. Hiervoor bouw je een netwerk op van collega’s binnen en buiten de faculteit, en luister je zorgvuldig naar de wensen en behoeften van docenten en programmaleiders zodat je deze kunt omzetten in effectieve onderwijsinnovaties.

Complexe projecten (zoals bijv. curriculumontwikkeling) pak je, zeker in het begin, samen op met één van de ervaren onderwijskundigen in het team. Sowieso werken we als onderwijskundigen nauw samen en bespreken we wekelijks onze projecten inhoudelijk met elkaar om elkaar te helpen en op de hoogte te houden.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je herkent je in het volgende profiel:

 • Een relevant masterdiploma, bijvoorbeeld in de onderwijswetenschappen of onderwijspsychologie.
 • Relevante stage/werkervaring, bij voorkeur in het hoger onderwijs. Ervaring met zelf onderwijs geven (op een hbo of universiteit) wordt als een plus beschouwd;
 • Kennis van of aantoonbare affiniteit met diverse onderwijsinnovaties, didactische benaderingen, auteurstools voor E-learning, learning analytics, en/of het gebruik van onderwijskundige ICT-tools. Ervaring met vormgeving/video/animatie wordt als een plus beschouwd;
 • Enthousiast, proactief en ondersteunend ingesteld;
 • Ervaring met projectmatig werken, bij voorkeur inclusief de evaluatie van (onderwijskundige) projecten;
 • Competenties zoals: samenwerken, ondernemerschap, verantwoordelijkheid nemen en klantgericht handelen;
 • Een goede beheersing van het Nederlands en Engels (op minimaal niveau C1 van het Common European Framework), zowel mondeling als schriftelijk, of Engels op B2-niveau en de bereidheid een cursus naar C1-niveau te volgen. Een eventuele cursus zal worden gefaciliteerd.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren worden verlengd/omgezet in een vaste aanstelling. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen €2.709 en €4.274 bruto per maand (schaal 10). De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft, zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes.

Afdeling

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB)

De Erasmus School of Social en Behavioural Sciences (ESSB) kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. Tevens het Erasmus University College, IHS, en twee onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT zijn aan de faculteit verbonden. Deze grote variatie is ook terug te zien in onze (internationale) bachelor- en masteropleidingen en in het onderzoek. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Onze activiteiten zijn altijd gefocust op mensen en de maatschappij. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. Ons onderwijs is kleinschalig en werkt met innovatieve onderwijsvormen, zoals Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Zowel de Nederlandstalige als Engelstalige opleidingen worden jaarlijks goed gewaardeerd door studenten en alumni.

De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment bijna 4000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 400 medewerkers.

Specificaties

 • Beleid- en staf; Onderwijs; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • max. 32 uur per week
 • €2709—€4274 per maand
 • ESSB/20200225/

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps