Teamleider Student Counseling/GZ-psycholoog (0,8 fte)

Teamleider Student Counseling/GZ-psycholoog (0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
26 feb 10 mrt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb jij een visie op de begeleiding van onze studenten, dan zoeken wij jou! Lees snel verder en solliciteer direct!

Functieomschrijving

Het team Student Counseling van de Universiteit Utrecht draagt eraan bij dat studenten aan de Universiteit Utrecht succesvol kunnen zijn in hun studie en zich daarbinnen kunnen ontwikkelen. Het team biedt begeleiding en voorzieningen aan studenten in bijzondere omstandigheden of met persoonlijke problemen die van invloed zijn op de studievoortgang. Het team draagt bij aan het voorkomen van studievertraging en aan het verhogen van het welzijn van studenten. Studenten en studentbegeleiders geven een hoge waardering aan de kwaliteit van de begeleiding van het team en er is veel vraag naar de diensten.

We zoeken een ervaren en verbindende teamleider Student Counseling/GZ-psycholoog. De teamleider geeft leiding aan 10 studentendecanen en studentenpsychologen en is verantwoordelijk voor het dienstenaanbod en de werkprocessen van het team. Deze bestaan o.a. uit intakes, individuele gesprekken en advies, groepsbegeleiding, voorlichting en bemiddeling voor (financiële) voorzieningen en regelingen. Onze ideale teamleider heeft eerder met de doelgroep studenten/jongvolwassenen gewerkt, weet wat hen beweegt en welke uitdagingen dit voor de universiteit met zich meebrengt.

Onze nieuwe teamleider is in staat om dit team van professionals te verbinden aan de andere studentbegeleiders binnen de universiteit, die in een keten samenwerken. Je werkt zelf als studentenpsycholoog en bent daarnaast een stevige gesprekspartner en adviseur voor o.a. het College van Bestuur en faculteiten op het gebied van studentbegeleiding en welzijn.

De teamleider werkt samen met de teamleden onder andere aan:
 • het verder ontwikkelen en verbeteren van het dienstenaanbod van de afdeling en de Studentbegeleiding;
 • het internationale project Caring Universities dat gericht is op vroege screening en begeleiding van studenten, en andere projecten binnen de universiteit op het terrein van studentenwelzijn;
 • het optimaliseren van regelingen en voorzieningen voor studenten in bijzondere omstandigheden, bijvoorbeeld studenten met een functiebeperking.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

De teamleider die wij zoeken heeft een visie op de begeleiding van studenten. Je bent in staat het team goed te positioneren en de belangen van het team te behartigen. Je bent kwaliteitsbewust en je kunt met het team de juiste prioriteiten stellen in het werkaanbod en bewaakt de grote lijnen in het takenpakket van het team. Ook weet je beleid te vertalen naar een aanbod van diensten dat aansluit bij de wensen van de doelgroep. Je bent organisatiesensitief, je weet binnen een complexe organisatie de juiste wegen te bewandelen en resultaat te boeken met oog voor het proces. De afdeling biedt jaarlijks een opleidingsplek aan twee medewerkers die in opleiding zijn tot GZ-psycholoog; de teamleider coördineert de samenwerking met Altrecht en is verantwoordelijk voor de werkbegeleiding.

De teamleider heeft de volgende kennis en ervaring:
 • minstens 3 jaar werkervaring als GZ-psycholoog met de doelgroep jongvolwassenen, o.a. op het terrein van individuele en groepsbegeleiding, behandeling en diagnostiek;
 • kennis van en affiniteit met ontwikkelingen in en organisatie van het hoger onderwijs, in het bijzonder ten aanzien van studentbegeleiding en studentenwelzijn;
 • in bezit van een relevant netwerk of in staat deze op te bouwen met onder ander de volgende partners: Gemeente, VSNU, Nederlands Instituut van Psychologen, verslavingszorg, GGZ-instellingen en huisartsen;
 • ervaring met het leiden van projecten en coördineren van beleidsdossiers; meerdere jaren leidinggevende ervaring is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,8 ) voor een jaar met – bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € € 3.637,- en maximaal € 4.978,- (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 

De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda, het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

De directie Studenten, Onderwijs & Onderzoek is verantwoordelijk voor studentbegeleiding op universitair niveau en voor de contacten met studie- en studentenverenigingen. Daarnaast ondersteunt de directie het College van Bestuur en de faculteiten bij de ontwikkeling en uitvoering van het strategische beleid ten aanzien van onderwijs, onderzoek en studenten. Daarbij heeft de directie als doel om de onderwijsbedrijfsvoering, in afstemming met de facultaire ondersteuning, efficiënt in te richten met een hoge kwaliteit van dienstverlening aan studenten en docenten. Dit wordt uitgedragen door onder meer de facultaire studieinformatiebalies en het front office van de afdeling Studenten.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • 30—32 uur per week
 • €3637—€4978 per maand
 • HBO
 • 1093346

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps