Teamleider studentcounseling/GZ-psycholoog (0,8 fte)

Teamleider studentcounseling/GZ-psycholoog (0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
26 feb 24 mei Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 mei 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb jij een visie op de begeleiding van onze studenten, dan zoeken wij jou! Lees snel verder en solliciteer direct!

Functieomschrijving

Het team Student Counseling van de Universiteit Utrecht is er voor alle studenten. Student Counseling draagt eraan bij dat studenten succesvol kunnen zijn in hun studie en zich daarbinnen kunnen ontwikkelen. Het team biedt begeleiding en voorzieningen aan studenten in bijzondere omstandigheden. Of aan studenten met persoonlijke problemen. We dragen bij aan het voorkomen van studievertraging en aan het verhogen van het welzijn. Studenten en studentbegeleiders waarderen de kwaliteit van de begeleiding. En er is veel vraag naar de diensten van het team. Draag jij bij aan onze meerwaarde en aan onze kwaliteit? Wij zoeken een ervaren en verbindende teamleider Student Counseling/GZ-psycholoog.


Als teamleider geef je leiding aan 5 studentendecanen en 6 studentenpsychologen. Je bent verantwoordelijk voor het dienstenaanbod en de werkprocessen van het team. De studentenpsychologen begeleiden studenten met diverse problemen die meestal studiegerelateerd zijn. Bij complexere problematiek verwijzen we door naar gewaardeerde partners buiten de universiteit. We zoeken een teamleider die goed kan inschatten of een student binnen de universitaire context geholpen kan worden, of daarbuiten. Je begeleidt zelf studenten als studentenpsycholoog.


Ook ben je een sparringpartner voor de studentendecanen in het team. Je helpt hen bij casuïstiek en bij het coördineren van hun werkzaamheden. Je hebt een scherp oog voor de belangen en behoeften van specifieke doelgroepen waarmee studentendecanen te maken hebben. Denk hierbij aan bijvoorbeeld topsporters, vluchtelingen en studentbestuurders.


Samen met het team zorg jij voor het verder ontwikkelen en verbeteren van jullie dienstenaanbod. Ook draagt het team bij aan het internationale project Caring Universities. Dit project is gericht op vroege screening en de begeleiding van studenten. En er zijn nog meer projecten op het gebied van studentenwelzijn. Het teamt zorgt ook voor het optimaliseren van regelingen en voorzieningen voor studenten in bijzondere omstandigheden. Bijvoorbeeld studenten met een functiebeperking.

Kies je voor deze mooie rol? Dan kies je voor verbreding en verdieping tegelijk. Je bouwt aan de samenwerking binnen het team én de samenwerking met de brede begeleidingsketen van de universiteit. Zoals studieadviseurs, docenten en tutoren. Ook hou je je bezig met beleid. Je adviseert bijvoorbeeld het College van Bestuur, als het gaat om studentbegeleiding en studentenwelzijn.

Werkzaamheden in het kort:

  • De teamleider die wij zoeken heeft een visie op het begeleiden van studenten.
  • Je vertaalt beleid in concrete diensten die aansluiten bij de wensen van de doelgroep. Je staat daarbij voor kwaliteit.
  • Je stelt de juiste prioriteiten in het werkaanbod, samen met het team. En je bewaakt de grote lijnen in het takenpakket van het team.
  • Jij behartigt de belangen van het team en kan het team goed positioneren.
  • Je bent organisatiesensitief. Je vindt gemakkelijk de weg binnen een complexe organisatie. Je bewandelt vervolgens de juiste wegen, op weg naar het gewenste, gezamenlijke resultaat. Daarbij hou je oog voor het proces en de omgeving.
  • De afdeling biedt jaarlijks een opleidingsplek aan twee medewerkers die in opleiding zijn tot GZ-psycholoog. Als teamleider coördineer jij de samenwerking met Altrecht en ben je verantwoordelijk voor de begeleiding.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Je hebt de volgende kennis en ervaring:

  • minstens 3 jaar werkervaring als GZ-psycholoog, bij voorkeur met de doelgroep jongvolwassenen. Bijvoorbeeld op het gebied van individuele en groepsbegeleiding, behandeling en diagnostiek;
  • kennis van, en affiniteit met, ontwikkelingen in het hoger onderwijs. In het bijzonder met studentendecanen, de studentbegeleidingsketen en studentenwelzijn;
  • Je hebt een relevant netwerk. Of je bent goed in relaties bouwen met verschillende partners. Denk aan de gemeente, VSNU, het Nederlands Instituut van Psychologen, verslavingszorg, GGZ-instellingen en huisartsen;
  • Je hebt ervaring met het leiden van projecten en het coördineren van beleidsdossiers.
Heb je meerdere jaren ervaring als leidinggevende? Dat is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een dienstverband voor één jaar met, bij goed functioneren, uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd, voor 32 uur per week. Het salaris bedraagt -afhankelijk van opleiding en ervaring- minimaal € 3.637,- en maximaal € 5.656,-  bruto per maand bij een voltijds dienstverband (schaal 11 of 12 CAO Nederlandse Universiteiten). Inschaling is afhankelijk van leidinggevende ervaring en ervaring met beleid en management die vertaald kan worden naar de universitaire context. Het is mogelijk dat we kiezen voor een aanloopschaal. Je mag rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Verder bieden wij goede pensioenvoorzieningen, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden. (o.a. een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende werk-privébalans. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 


De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda, het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.


De directie Studenten, Onderwijs & Onderzoek is verantwoordelijk voor studentbegeleiding op universitair niveau en voor de contacten met studie- en studentenverenigingen. Daarnaast ondersteunt de directie het College van Bestuur en de faculteiten bij de ontwikkeling en uitvoering van het strategische beleid ten aanzien van onderwijs, onderzoek en studenten. Daarbij heeft de directie als doel om de onderwijsbedrijfsvoering, in afstemming met de facultaire ondersteuning, efficiënt in te richten met een hoge kwaliteit van dienstverlening aan studenten en docenten. Dit wordt uitgedragen door onder meer de facultaire studieinformatiebalies en de frontoffice van de afdeling Studenten.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • 30—32 uur per week
  • €3637—€4978 per maand
  • HBO
  • 1093346

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you