Financial Controller (1,0 fte)

Financial Controller (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
26 feb 10 mrt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Erasmus Universiteit zoekt binnen de afdeling Controlling Services een financial controller met als aandachtsveld IT. Ervaring met (investering)projecten is een vereiste. Als financial controller maak je deel uit van het MT van de betreffende dienst. Daarnaast wordt een proactieve bijdrage verwacht in het door ontwikkelen van de financiële functie binnen de EUR.

Functieomschrijving

In de rol van financial controller wordt een proactieve houding verwacht ten aanzien van het optimaliseren en professionaliseren van de financiële processen. Ook bent u (eind) verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van periodieke financiële rapportages (exploitatie en projecten), budgetten, forecast, investeringsvoorstellen, business cases, kostprijsberekeningen en het jaarrekeningtraject. U ondersteunt en adviseert de dienst directeur waar nodig met het realiseren van verantwoordingsrapportage over afdelingen en projecten. Tevens bent u verantwoordelijk voor het op orde houden en proactief aanpassen aan de veranderde behoefte van bestuur en directie o.a. inrichten van de rapportage structuur (management informatie, KPI rapportages) en meerjarige forecast. U bent een sparringpartner voor het managementteam.

U levert een actieve bijdrage aan EUR brede verbeterprojecten op het gebied van financiën, informatievoorziening en control.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Ervaring en achtergrond:

 • Wij zoeken een Hbo’er/academicus met een afgeronde (bedrijfs)economische opleiding en analytisch inzicht;
 • Minimaal 5 jaar ervaring met projecten binnen een dienstverleningsorganisatie.
 • Ervaring met SAP FiCo is een pré.

Competenties en persoonlijkheid:

 • Zelfstandige financieel controller;
 • Conceptueel en analytisch;
 • Proactief en neemt verantwoordelijkheid;
 • Overtuigingskracht- en realisatiekracht;
 • Focus op sturing;
 • Resultaatgericht en organisatiesensitief;
 • Maatschappelijk betrokken, ondernemend, gericht op samenwerking, verbindend en ruimdenkend.
 • Communicatief vaardig in zowel woord als geschrift in de Nederlandse en Engelse taal (aantoonbaar B2-niveau conform CEF).

Arbeidsvoorwaarden

Een afwisselende financial controller functie in een kennisintensieve- en maatschappelijk bewogen en bevlogen organisatie.

Goede arbeidsvoorwaarden, in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt in eerste instantie aangegaan voor de duur van één jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling, 38 uur per week, maximaal € 5.656,-- bruto per maand (schaal 12).

De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder vakantiegeld ad 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en 41 vakantiedagen per jaar bij een volledige werkweek. Een goede pensioenvoorziening en de mogelijkheid tot flexibele inzet van arbeidsvoorwaarden.

Verwachte startdatum: zo spoedig mogelijk.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend.

Kijk voor meer informatie op: https://www.eur.nl/over-de-eur.

Afdeling

Finance Services

De dienstverlening van Dienst Finance Services is georganiseerd in een 3-tal afdelingen: Financial Transaction Office (FTO), Monitoring & Reporting (M&R) en Controlling Services (CS). De diensten die geleverd worden vanuit Controlling Services moeten er toe leiden dat de dienst directeuren en staf directeur optimaal ont zorgt en ondersteund worden op het gebied van financial control.

Specificaties

 • Financiën
 • Economie
 • max. 38 uur per week
 • max. €5656 per maand
 • Universitair
 • AT Financial Controller

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps