Businessanalist/product-owner

Businessanalist/product-owner

Geplaatst Deadline Locatie
10 mrt 6 apr De Bilt

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Functieomschrijving

Waarnemen, data verzamelen, modelleren, analyseren en duiden: het KNMI is data-driven sinds 1854. Natuurlijk gaan we met de tijd mee en vernieuwen we continu ons omvangrijke ICT-landschap, onze eigen ‘supercomputer’ en systemen. Een mooie kans voor jou als businessanalist en product-owner. In De Bilt pak jij de voortrekkersrol om ons instituut klaar te maken voor de toekomst.

Satellieten, radar, vliegtuigen in de lucht, maar ook meer dan driehonderd vrijwilligers die neerslagmetingen doen, nemen voor ons waar. Onze ICT is zeer omvangrijk en voor de uitvoering van onze modellen beschikken we over een eigen HPC, een supercomputer. Veel systemen zijn hoog beschikbaar uitgevoerd en kennen geen downtime. Gaat het om de vernieuwing van dit interessante ICT landschap, dan vervul jij twee rollen. Je bent businessanalist én product-owner.

Als businessanalist bij het KNMI ga je een belangrijke rol vervullen in de vernieuwing van het ICT landschap. Je vervult een voortrekkende rol in één van de twee clusters – 'weer en luchtvaart' en 'waarnemen en data’ – van de vakgroep IKM (Informatie- en Ketenmanagement). Je werkt zowel binnen je  eigen team als met de wetenschappelijke vakgroepen samen om ons meteorologisch instituut klaar te maken voor de toekomst. Dat doe je op gebieden als nauwkeurige weersverwachtingen, impact gebaseerd waarschuwen én klimaatverandering.

Je vormt een belangrijke schakel tussen de visie op het ICT-landschap (de i-Strategie) en de realisatie van de beoogde veranderingen en vernieuwingen in dit landschap. Je werkt nauw samen met de architecten en data-analist bij het opstellen van business epics op portfolioniveau. Daarnaast stuur je als product owner een op DevOps gestoeld team van Cloud Engineers aan voor het realiseren en in stand houden van ‘cloud native’ applicaties.

Je adviseert over de benodigde informatievoorziening voor de bedrijfsprocessen van jouw cluster. Daartoe analyseer je de behoeften aan producten en diensten binnen jouw werkstroom en formuleer je businesscases.

Op basis hiervan werk je een ICT-oplossing uit die past binnen de i-Strategie en ontwikkel je een plan voor de continuïteit van de operatie. Je levert input voor het budgetteren van projecten, lifecycle management van applicaties, cost-accounting, kwaliteitsmanagement, changemanagement en procesbeschrijvingen.

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

 • Je hebt een hbo- of wo-diploma en ruime werkervaring als businessanalist in een public cloud-omgeving.
 • Je hebt bij voorkeur expertise op een van de genoemde domeinen.
 • Je bent in staat kwalitatieve en kwantitatieve analyses te maken van het functioneren van systemen en processen.
 • Je houdt je vakgebied bij en je hebt kennis van en ervaring met moderne technologieën (infrastructure as code, containerization en cloud-orchestratie) waarmee het ICT-landschap gevirtualiseerd wordt.
 • Je bent intrinsiek gemotiveerd en betrokken bij de inhoudelijke onderwerpen die spelen binnen het KNMI.
 • Je bent van huis uit een teamspeler en hebt aantoonbare ervaring in het werken in een agile-team, bij voorkeur in de rol van product owner, en met kennis van en ervaring met onder andere scrum framework of Kanban.
 • Je manier van werken geeft de kernwaarden van agile-werken weer: inzet, moed, focus, openheid en respect.
 • Je bent enthousiast en hebt goede communicatieve vaardigheden waarmee je de organisatie en je collega’s weet mee te nemen in het agile-gedachtengoed.
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels zodat werken in een internationaal team voor jou geen probleem is.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 2 jaar.

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Werkgever

Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
De aarde warmt op, de zeespiegel stijgt en extreem weer komt steeds vaker voor. Ook beweegt de Nederlandse bodem. Om de Nederlandse bevolking te informeren over en te waarschuwen voor gevaarlijk of extreem weer, staat het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) 24/7 klaar. Het KNMI houdt de bodem nauwlettend in de gaten, verricht metingen en doet onderzoek naar sterkte, impact en oorzaak van trillingen in de ondergrond en de atmosfeer. Zo kunnen we de Nederlandse samenleving inlichten over de effecten van aardbevingen, explosies en vulkaanuitbarstingen. Het KNMI is hét nationale  kennis- en datacentrum voor weer, klimaat en seismologie en staat voor betrouwbaarheid, onafhankelijkheid en innovatie.

Het KNMI is een onderdeel van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zet in op leefbaarheid en bereikbaarheid, met een vlotte doorstroming in een goed ingerichte, schone en veilige omgeving. Het ministerie werkt aan krachtige verbindingen over de weg, het spoor, het water en door de lucht, beschermt tegen wateroverlast en bevordert de kwaliteit van lucht en water. Vlot, veilig en leefbaar: dat is Infrastructuur en Waterstaat.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Economie; Gedrag en maatschappij
 • max. 36 uur per week
 • €3256—€5003 per maand
 • Universitair
 • KNMI 2020-07

Werkgever

Locatie

Utrechtseweg 297, 3732 GK, De Bilt

Bekijk op Google Maps