Promovendus ‘genetische syndromen en veroudering’

Promovendus ‘genetische syndromen en veroudering’

Geplaatst Deadline Locatie
12 mrt 19 apr Hoofddorp

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 apr 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De promovendus gaat klinisch onderzoek verrichten naar de relatie tussen cognitieve veroudering, neurodegeneratie en epilepsie bij genetische syndromen.

Er is nog weinig bekend over manifestaties bij zeldzame genetische aandoeningen waarbij een verstandelijke beperking voorkomt. Klinisch zijn er aanwijzingen dat er een relatie is tussen vroegtijdige cognitieve achteruitgang, epilepsie, en neurodegeneratie. Het is onbekend wat de relatie is met het onderliggende genetische syndroom. Dit zal jij gaan onderzoeken door neuropsychologisch onderzoek en bloedonderzoek te verrichten in een groot cohort van patiënten met epilepsie, verstandelijke beperking, en genetische syndromen zoals Tubereuze Sclerose Complex, Angelman Syndroom en Fragiele X Syndroom. Deze kennis zal bijdragen aan informatie over het natuurlijke beloop van deze aandoeningen, en aanknopingspunten bieden voor preventie en behandeling.

Naast het promotietraject is er mogelijkheid om bij te dragen aan patiëntenzorg. Om deze reden zijn we op zoek naar Nederlandstalige kandidaten.

Dit promotie-onderzoek wordt uitgevoerd met diverse samenwerkingspartners, onder andere het Erasmus MC, Kempenhaeghe, ’s Heeren Loo, de Amerpoort, het Amsterdam UMC en andere universitaire centra. Je promoveert bij het Erasmus MC.

Specificaties

’s Heeren Loo

Functie-eisen

Je bent afgestudeerd in (neuro)psychologie. Daarnaast:

  • Beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels.
  • Heb je uitstekende organisatorische capaciteiten.
  • Heb je affiniteit met zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.
  • Beschik je over een kritische blik en heb je oog voor detail.
  • Heb je bij voorkeur ervaring met patiëntenzorg.
  • Is ervaring met het schrijven van wetenschappelijke artikelen een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

  • Een tijdelijk dienstverband van 4 jaar (36 uur per week).
  • Een brutosalaris conform de CAO Nederlandse universiteiten, inschaling promovendi.
  • Mogelijkheid tot klinische activiteiten.

Je komt in dienst bij ’s Heeren Loo, en gaat werken voor het Erasmus MC. In de CAO zijn niet alleen zaken geregeld als de hoogte van het salaris, vakantiedagen en overwerk, maar bijvoorbeeld ook je pensioen en eindejaarsuitkering. Naast de CAO-regelingen heeft 's Heeren Loo een ruilregeling arbeidsvoorwaarden, een goede studiekostenregeling en collectieve afspraken met verschillende zorgverzekeringen.

Werkgever

's Heeren Loo

’s Heeren Loo streeft ernaar om koploper in zorg én expertise voor mensen met een verstandelijke beperking te zijn. Wij beloven een goed leven voor de cliënt, mooi werk voor al onze medewerkers en een duurzaam gezonde organisatie. ’s Heeren Loo heeft een multidisciplinair expertisecentrum genetische ontwikkelingsstoornissen in het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp. Daar is expertise aanwezig rondom een aantal syndromen waarmee de tweede/eerste lijn van verder advies kan worden voorzien. Naast klinische consultatie genereert het expertisecentrum door middel van wetenschappelijk onderzoek nieuwe kennis ten behoeve van de verbetering van kwaliteit van leven van patiënten en hun verzorgers.

Zorg en onderzoek bij dit centrum vindt plaats in samenwerking met diverse academische expertisecentra, onder andere het Erasmus Medisch Centrum waar de promovendus ook aangesloten zal zijn.

Specificaties

  • PhD
  • Natuurwetenschappen; Gezondheid; Gedrag en maatschappij
  • max. 36 uur per week
  • Universitair
  • AT Promovendus

Werkgever

Locatie

Goudplaat 37, 2134 WK, Hoofddorp

Bekijk op Google Maps

Interesting for you