PhD-kandidaat de Functie van de Hersenen bij Duchenne- en Becker-spierdystrofie

PhD-kandidaat de Functie van de Hersenen bij Duchenne- en Becker-spierdystrofie

Geplaatst Deadline Locatie
12 mrt 5 apr LEIDEN

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 apr 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij als PhD-kandidaat bijdragen aan onderzoek naar de hersenen bij patiënten met Duchenne en Becker spierdystrofie? Patiënten met (een van) deze aandoeningen hebben respectievelijk geen of een veranderd dystrofine-eiwit in onder andere spieren en hersenen. Jij zal met behulp van geavanceerde MRI-technieken en neuropsychologische testen onderzoeken wat de functie is van deze eiwitten in het brein.

Functieomschrijving

Patiënten met Duchenne- en Becker-spierdystrofie worden vergeleken met controledeelnemers. Als PhD-kandidaat ben je betrokken bij het hele traject van optimaliseren tot implementeren van MRI-scans binnen meerdere centra in een multicenter Europese samenwerking. Je rekruteert de jongens en mannen met en zonder spierziekte die deelnemen aan het onderzoek, acquireert de MRI-beelden in het LUMC en zult deze beelden van meerdere centra verwerken met hiertoe speciaal ontwikkelde software. In samenwerking met meerdere afdelingen binnen het LUMC en met de andere Europese centra interpreteer je de data op meettechnisch, pathofysiologisch en functioneel vlak en schrijft hier wetenschappelijke artikelen over. Tenslotte neem je deel aan nationale en internationale congressen en patiëntendagen door presentatie van de data aan de hand van posters en mondelinge presentaties.

Samenvatting

·        Je draagt bij aan onderzoek op het gebied van Duchenne en Becker spierdystrofie

·        Je werkt in een multidisciplinair team

·        Je voert zelfstandig MRI-scans uit en verzorgt beeldanalysen van zowel het LUMC als andere Europese ziekenhuizen

·        Ook het bezoeken van deze andere ziekenhuizen maakt onderdeel uit van je functie

·        Je neemt deel aan (inter)nationale congressen en presenteert daar je data

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

Wij zoeken iemand die een technische of biomedische studie heeft afgerond, zoals Medische Natuurwetenschappen, Biomedische Wetenschappen, Cognitieve Neurowetenschappen of een aanverwante opleiding. Je wilt leren om geavanceerde MRI-scans te optimaliseren, acquireren en analyseren bij volwassenen en kinderen met een spierziekte in nauwe samenwerking met verschillende ziekenhuizen in Europa. Je bent sociaal, communicatief en flexibel. Ervaring met MRI-onderzoek en programmeren zijn een pre, maar niet noodzakelijk. Het onderzoeksteam is internationaal en een goede beheersing van het Engels, zowel in schrift als mondeling, is belangrijk. Omdat er direct met patiënten gecommuniceerd wordt is goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel in schift als mondeling vereist.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Je krijgt een dienstverband ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de arbeidsovereenkomst, met een maximum van vier jaar. Het salaris bedraagt € 2.422,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 3.103,- in het laatste jaar (schaal Pro, cao UMC).

Werkgever

LUMC

In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig!

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Patiëntenzorg: overig
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2422—€3103 per maand
  • Universitair
  • B.20.PV.JH.35

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, LEIDEN

Bekijk op Google Maps

Interesting for you