Inspecteur Ondergrond (m/v)

Inspecteur Ondergrond (m/v)

Geplaatst Deadline Locatie
13 mrt 30 mrt Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 mrt 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij als specialist zoutwinning het verschil maken door je technische kennis in te zetten voor een veilige zoutwinning in Nederland? Lijkt het jou leuk om ons snel groeiende, hechte, interdisciplinaire team van specialisten te komen versterken? Dan is deze vacature voor Inspecteur Ondergrond bij Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) echt iets voor jou!

Wat ga je doen?
Als Inspecteur Ondergrond (m/v) werk je in een team van specialisten op het gebied van geomechanica, seismologie, geodesie, mijnbouwkunde, geologie en reservoir engineering. Samen met je collega’s houd je toezicht op mijnbouwondernemingen en adviseer je het ministerie van EZK en andere departementen over mijnbouw technische zaken.

Vanuit geomechanische invalshoek beoordeel je (technische) rapporten en plannen met name op het gebied van de ondergrondse aspecten van zoutwinning en cavernes. Als specialist op het gebied van zoutdeformatie spreek je onder toezicht gestelde bedrijven aan op onjuistheden, nalatigheden of overtredingen en beweegt hen zo nodig tot het nemen van maatregelen. Je begeleidt geomechanisch onderzoek met betrekking tot zoutwinning. Je houdt belanghebbenden en stakeholders op de hoogte en geeft hen met jouw transparante werkwijze inzicht in wat je doet en waarom je het doet. Daarnaast geef je actief advies en informatie over risico’s aan bedrijven en andere belanghebbenden.

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

Je bent goed in het stellen van prioriteiten in een politiek- en maatschappelijk complexe omgeving. Jouw goed ontwikkelde politiek-bestuurlijke antenne helpt je daarbij. Ook in hectische tijden weet jij het hoofd koel te houden. Je werkt zorgvuldig en bent kritisch in je oordelen over technische analyses en lange termijn nazorg. Je bent in staat om op een overtuigende manier op te treden in overleggen met bijvoorbeeld mijnbouwondernemingen en overheidsinstanties. Je weet je niet alleen mondeling, maar ook schriftelijk zeer goed uit te drukken.

Daarnaast heb je:

  • Een relevante academische opleiding, bijvoorbeeld gesteentemechanica of (geo)fysica, of aanverwant terrein.
  • Een leergierige instelling.
  • Een teamplayer mentaliteit, maar kun je ook zelfstandig tot goede resultaten komen.
  • De ambitie om een expert te worden op het gebied van de gevolgen van zoutwinning op de omgeving.
  • Ongeveer 5 jaar werkervaring opgedaan in onderzoek of bijvoorbeeld als geoloog.
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal. Kennis van het Duits is een grote pré.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij?
SodM biedt een dynamische, professionele en resultaatgerichte werkomgeving waar je inhoudelijk met interessante onderwerpen en maatschappelijk relevante zaken bezig kunt zijn. Samen met jouw collega’s draag je bij aan de veiligheid van de burgers, het houden van toezicht en het ontwikkelen van nieuwe manieren van toezicht op de (nieuwe) netbedrijven. Naast deze inhoudelijke uitdagingen kun je rekenen op:

  • Een prettige werkplek in Leidschenveen op 2 minuten loopafstand van het (metro)station, makkelijk te bereiken met tram en metro op 12 minuten van Den Haag CS.
  • Een salaris in schaal 12. Zie tabel salarisschalen Rijksoverheid.
  • Bovenop het salaris ontvang je 16,37% Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen o.a. een fietsregeling, extra verlof opties, voordelig sporten.
  • Een 32-urige of 36-urige werkweek.
  • Wij hechten veel waarde aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en bieden je daarvoor tal van mogelijkheden.
  • Goede faciliteiten, een gezellig bedrijfsrestaurant en een personeelsvereniging die regelmatig leuke uitjes organiseert.

Als je eerst nog wil kijken of het werk en de omgeving iets voor je is, kunnen we ook in overleg met jouw huidige leidinggevende een detacheringsperiode overwegen.

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Werkgever

Staatstoezicht op de Mijnen (SodM)
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat streeft ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking, voor wil werken. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker.

SodM maakt zich sterk voor de veiligheid van de mens en de bescherming van het milieu bij de energiewinning, het benutten van de ondergrond en bij transport en distributie van energie, nu en in de toekomst. Dit doet SodM door advies te geven over en toezicht te houden op de winning, opslag en transport van de delfstoffen olie, gas en zout, en ook aardwarmte en wind op zee. SodM zet zich ervoor in dat werknemers veilig en gezond hun werk kunnen doen en omwonenden en burgers zich veilig voelen. Daarnaast heeft SodM de taak om de Minister van
Economische Zaken en Klimaat gevraagd en ongevraagd te adviseren over delfstoffenwinning. SodM heeft daarvoor gespecialiseerde kennis in huis en een goed overzicht van de verschillende sectoren. SodM groeit momenteel naar ongeveer 100 medewerkers.

Staatstoezicht op de Mijnen (SodM)

Afdeling

Het team ondergrond is een snel groeiend, hecht en open communicerend team die met elkaar en voor elkaar werkt. Het team groeit van vijftien naar twintig enthousiaste collega’s met verschillende achtergronden en expertises, waaronder geomechanica, seismologie, geodesie, mijnbouwkunde, geologie en reservoir engineering. Het team adviseert Economische Zaken en Klimaat (EZK) enerzijds voor de vergunningverlening van opsporings- en winningsvergunningen voor delfstoffen en aardwarmte, anderzijds over de winningsplannen en opslagplannen. Daarnaast houden we toezicht. Dit doen we bijvoorbeeld voor het aardbevingsdossier Groningen op onder andere het tempo, de omvang en de effectiviteit van de versterkingsoperatie alsmede een veilig winningsniveau. Het betreft een zeer complex werkterrein zowel technisch als politiek-bestuurlijk. Je ziet snel resultaten van je werk dat bijdraagt aan de veiligheid van burgers en milieu.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen
  • 32—36 uur per week
  • €3815—€5671 per maand
  • Universitair
  • SodM_20200131_12

Werkgever

Locatie

Henri Faasdreef 312, 2492 JP, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you