Promovendus (PhD)/Orgaanperfusionist, Machineperfusie en Levertransplantatie

Promovendus (PhD)/Orgaanperfusionist, Machineperfusie en Levertransplantatie

Geplaatst Deadline Locatie
16 mrt 9 jun Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 jun 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als PhD kandidaat ga je een nieuw perfusieprotocol ontwikkelen om donorlevers tot wel 7 dagen buiten het lichaam te kunnen preserveren. Vanwege het tekort aan donororganen is er een noodzaak tot het optimaliseren van kwalitatief slechtere organen die nu ongeschikt zijn voor transplantatie. Het project heeft als doel om het huidige leverperfusieprotocol (inclusief machine en perfusievloeistoffen) zodanig aan te passen dat donorlevers tot wel een week buiten het lichaam bewaard kunnen worden. Dit nieuwe concept kan dan als platform dienen om donororganen te repareren, te modificeren en te optimaliseren. Hiervoor zal je werken met varkenslevers (uit het slachthuis) en met humane levers (afgekeurd voor transplantatie). Een onderdeel van de aanstelling is dat je leert om klinische orgaanperfusies (lever, long, nier) te begeleiden. Deze werkzaamheden verricht je in een team dat 24/7 oproepbaar is. Je gaat nauw samenwerken met Organ Assist, het bedrijf dat de perfusiemachines ontwikkelt en bouwt, en waar een deel van de proeven verricht zullen worden.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

We zoeken een kandidaat met ofwel een MSc Geneeskunde, MSc Biomedische Technologie of een MSc Technische Geneeskunde, met een duidelijke interesse in dit onderwerp. De PhD kandidaat zal gaan werken aan de hardware van de machine, maar moet ook affiniteit hebben met vloeistoffen en gassen die rondgepompt worden voor fysiologische en metabole ondersteuning van de lever. Technisch inzicht en het vermogen om met dierlijk en humaan materiaal te werken is hierbij onontbeerlijk. Eerdere onderzoekservaring is een pre. Vloeiende beheersing van het Nederlands en Engels is een vereiste. Wij zoeken een positief ingestelde, zelfstandige en stressbestendige kandidaat die flexibel is in werktijden, goed kan communiceren en gemotiveerd is om bij te dragen aan het (door)ontwikkelen van een nieuw leverperfusieconcept.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden je een ruime gelegenheid tot ontplooiing, verdieping en verbreding en een plek om te groeien! Werken bij het UMCG betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.

Het betreft in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar (1 fte), met uitzicht op verlenging naar totaal 4 jaar. Het salaris bedraagt minimaal € 2.495,- bruto in het eerste jaar tot maximaal € 3.196,- bruto (schaal PRO) in het laatste (4e) jaar, op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Het UMCG is uitstekend bereikbaar met de fiets en het openbaar vervoer. Organ Assist is op fietsafstand te bereiken vanaf het UMCG.

Meer informatie en kennis maken
Voor meer informatie over de vacature, of wil je graag kennis maken, neem dan contact op met:
- dhr. dr. V.E. de Meijer, e-mailadres: v.e.de.meijer@umcg.nl (e-mailadres niet gebruiken om te solliciteren)

Wij zien uit naar onze kennismaking!



Afdeling

Transplantatiecentrum

In het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) worden alle vormen van orgaantransplantatie uitgevoerd: lever, long, hart, nier, pancreas, dunne darm en stamcellen. Al deze transplantatieprogramma’s werken samen in het UMCG Transplantatiecentrum. Het credo van het UMCG Transplantatiecentrum geeft de essentie van deze samenwerking weer: ‘Shared Care for Shared Organs®’. Dit sluit aan bij de visie van het UMCG: ‘De patiënt centraal’. Organ Assist is een bedrijf dat in 2005 ontstaan is vanuit het UMCG en sindsdien een belangrijke positie inneemt in het internationale veld van machineperfusie. Organ Assist beschikt over een eigen lab en zogenaamde 'Academy' op het hoofdkantoor in Groningen. De PhD kandidaat zal nauw samenwerken met de andere orgaanperfusionisten (UMCG) evenals met de technici en ingenieurs (Organ Assist). Het promotietraject wordt gezamenlijk gesuperviseerd door experts op het gebied van levermachineperfusie (prof. dr. Porte en dr. De Meijer) en fysiologie (dr. Nijsten), in nauwe samenwerking met het bedrijf Organ Assist (dr. ir. Van der Plaats).

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • max. €2495 per maand
  • Universitair
  • 200183

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you