Post doc onderzoeker 'Het verhaal als kwaliteitsinstrument' bij Tranzo, 0,8 fte, 2 jaar

Post doc onderzoeker 'Het verhaal als kwaliteitsinstrument' bij Tranzo, 0,8 fte, 2 jaar

Geplaatst Deadline Locatie
17 mrt 12 apr Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 apr 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Voor de Academische Werkplaats Ouderen van Tranzo, onderdeel van Tilburg School of Social and Behavioral Sciences zijn wij op zoek naar een Postdoc onderzoeker ‘Het verhaal als kwaliteitsinstrument’ bij Tranzo, 0,8 fte, 2 jaar.

In de Academische Werkplaats (AW) Ouderen werkt Tranzo samen met elf organisaties in de ouderenzorg die de bijzondere leerstoel Ouderenzorg van Katrien Luijkx mogelijk maken. De missie van de Academische Werkplaats (AW) Ouderen is bijdragen aan het realiseren van mensgerichte ouderenzorg. Dit doen we door wetenschappelijke kennis te ontwikkelen over de leefwereld van ouderen en nauw samen te werken met mensen uit de zorgpraktijk. Dankzij structurele subsidie kan de AW Ouderen sinds eind 2017 haar kennisinfrastructuur versterken. Dat doen we met een relatief nieuw team bestaande uit vier onderzoeksmakelaars, een communicatieadviseur, een onderwijsontwikkelaar en een implementatiemakelaar, aangestuurd door de bijzonder hoogleraar.

Functieomschrijving

In een eerder onderzoek is gekeken hoe verhalen van ouderen opgehaald kunnen worden over de kwaliteit van zorg, met een narratieve onderzoeksmethode. Uit dit onderzoek bleek dat ouderen uitgebreid vertellen over hoe zij de zorg die zij ontvangen ervaren en wat er volgens hen beter kan, op basis van één open vraag: “u ontvangt zorg van organisatie X, vertelt u daar eens over”. Dit heeft geresulteerd in de methode “Het verhaal als kwaliteitsinstrument” en bijbehorende scholing. 
In dit vervolgproject ga je de methode ‘Het verhaal als kwaliteitsinstrument’ wetenschappelijk onderbouwen, resulterend in een of twee artikelen in peer reviewed internationale journals. Ook ga je onderzoeken hoe zorgorganisaties de kwaliteit van zorg daadwerkelijk kunnen verbeteren, op basis van de bij ouderen opgehaalde verhalen.

Dit resulteert in een methode, die waarschijnlijk zal bestaan uit de volgende stappen: 

  1. verhalen worden opgehaald;
  2. verhalen worden geanalyseerd om de essentie van elk individueel verhaal vast te stellen;
  3. op organisatieniveau wordt gekeken welke verbeterpunten op basis van de opgehaalde verhalen geformuleerd kunnen worden; en 
  4. verbeteracties worden geformuleerd waarmee de kwaliteit van zorg verbeterd wordt. 

Dit doe je in nauwe samenwerking met medewerkers van zorgorganisaties en zo mogelijk ouderen zelf. Ook zorg je samen met de onderwijsontwikkelaar voor doorontwikkeling van de scholing waarmee zorgmedewerkers leren hoe ze verhalen kunnen ophalen, analyseren en de kwaliteit van zorg kunnen verbeteren. Idealiter leidt dit ook tot een wetenschappelijke publicatie. 
Aan het eind van dit project is de methode wetenschappelijk onderbouwd, resulterend in internationale wetenschappelijke publicatie(s) en is de scholing klaar voor brede implementatie bij organisaties in de ouderenzorg. 

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Voor deze functie zoeken we een gepromoveerd onderzoeker met een opleiding in bijvoorbeeld sociale- of gezondheidswetenschappen. Je hebt aantoonbare kennis en deskundigheid op het gebied van praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek, bij voorkeur in de ouderenzorg en aantoonbare affiniteit en ervaring met kwalitatief onderzoek, in het bijzonder ongestructureerd interviewen. Ervaring met de narratieve benadering is een pre. Je kunt een brug slaan tussen wetenschap en praktijk door wetenschappelijke kennis praktisch te vertalen naar de zorg en door vragen vanuit de zorg mee te nemen in het wetenschappelijke onderzoek. We zoeken een netwerker en verbinder die gemakkelijk kan schakelen tussen het werken met onderzoekers, zorgprofessionals, managers en ouderen; je hebt goede contactuele eigenschappen en je kunt goed samenwerken met mensen met een verschillende achtergrond, functie en ervaring. Je bent ondernemend, werkt zelfstandig en hebt een creatieve visie.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: voor de duur van 2 jaar.

Je wordt aangesteld bij het departement Tranzo van de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences van Tilburg University. Het betreft een dienstverband van maximaal 32 uur (0,8 fte) per week voor 2 jaar, volgens het UFO-profiel (universitair functie ordenen) onderzoeker 3, met een inschaling van maximaal € 4.978  bruto per maand bij een voltijdse aanstelling. Daadwerkelijke inschaling is afhankelijk van kennis en relevante werkervaring. De voorkeur gaat uit naar een indiensttreding per 1 juni 2020. Als dat, na de selectie, in verband met je opzegtermijn niet mogelijk is, dan wordt het een indiensttreding vanaf 17 augustus 2020. 

Werkgever

Tilburg School of Social and Behavioral Sciences

Tilburg University is een moderne gespecialiseerde universiteit. Het onderwijs en onderzoek van de Tilburg School of Social and Behavorial Sciences (TSB) zijn georganiseerd rond de thema’s Health, Care & Well-Being, en People, Work, & Organizations. Met een inspirerende werkomgeving daagt de school haar medewerkers uit om hun ambities te verwezenlijken. Betrokkenheid en samenwerking zijn daarbij belangrijke uitgangspunten.

Tilburg School of Social and Behavioral Sciences

Afdeling

Tranzo

Tranzo is het wetenschappelijk centrum voor zorg en welzijn binnen Tilburg School of Social and Behavioral Sciences. De missie van Tranzo is het verbinden van wetenschap en praktijk op het gebied van zorg en welzijn. Door in co-creatie met de praktijk te werken aan kennisontwikkeling en -uitwisseling wordt beoogd het evidence-based werken te bevorderen. Hierbij is de interactie tussen drie partijen van wezenlijk belang: onderzoekers, professionals (als zorgverleners en beleidsmedewerkers) en de burger of de patiënt (de vraagzijde).
 
Binnen Tranzo wordt structureel samengewerkt met meer dan 60 partners in zogenaamde academische werkplaatsen. Binnen academische werkplaatsen wordt op basis van gelijkwaardigheid samengewerkt met partijen uit het veld aan een langlopend onderzoeksprogramma en een infrastructuur voor kennisuitwisseling. Bij Tranzo werken 160 (parttime) medewerkers aan onderzoeks- en kennisuitwisselingsactiviteiten, waaronder 90 onderzoeksprojecten en meer dan 10 symposia per jaar.

Specificaties

  • Postdoc
  • Gedrag en maatschappij; Gezondheid
  • max. 32 uur per week
  • €3637—€4978 per maand
  • Gepromoveerd
  • 16674

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you