Manager bedrijfsvoering (0,8 - 1,0 fte)

Manager bedrijfsvoering (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
20 mrt 17 apr Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 17 apr 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb je een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen, kun je omgaan met tegenstrijdige belangen en beschik je over relativeringsvermogen?

Functieomschrijving

In je functie ben je de rechterhand en adviseur van de (interim) directeur. Rondom de primaire processen van het GDL heb je te maken met proefdierverzorgers/biotechnici, unithoofden, dierenartsen en onderzoekers, die actief zijn in het veterinaire en humane gezondheidsveld. Daarnaast geef je direct leiding aan een aantal (circa 5) ondersteunende medewerkers binnen het GDL en werk je functioneel samen met medewerkers van centrale ondersteunende diensten binnen de faculteit en universiteit.

Tot je portefeuille behoren de taakgebieden financiën, HR, compliance, arbo en milieu, huisvesting, apparatuur, facilitair en ICT.

Je taken bestaan onder andere uit:
  • adviseren over en het voorbereiden en uitvoeren van strategische, tactische en operationele aspecten van de bedrijfsvoering binnen het GDL;
  • zorgen voor een effectieve bedrijfsvoering met een optimale (meerjarige) afstemming tussen personele formatie, financiële middelen en taken;
  • financieel beleid en beheer bij een jaaromzet van circa € 6 miljoen, P&C cyclus, opstellen van klantoffertes, begrotingen en verantwoording;
  • personeelsbeleid en -beheer bij een formatie van circa 35 medewerkers;
  • bijdragen aan de visie en ontwikkeling van het GDL;
  • leidinggeven aan een aantal (circa 5) ondersteunende medewerkers.

Met speciale aandacht in de komende periode voor:
  • de efficiencyverbetering van werkprocessen;
  • ontwikkeling van de medewerkers;
  • organisatie- en cultuurverandering;
  • projecten als het verbeteren van het facturatieproces, managementinformatie, projectautomatisering en nieuwbouw.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Als manager bedrijfsvoering voldoe je aan het volgende profiel:
  • een afgeronde academische opleiding;
  • ingevoerd in of kennis van bedrijfsvoeringsprocessen;
  • in staat om op strategisch en tactisch niveau mee te denken en te handelen en tegelijkertijd het vermogen om verbinding te maken tussen strategie en operatie;
  • ervaring in het leiden van projecten en procesoptimalisatie;
  • een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen, kan goed omgaan met tegenstrijdige belangen en beschikt over relativeringsvermogen;
  • neemt initiatief en is daadkrachtig, durft keuzes te maken en levert betrouwbare resultaten;
  • evenwichtige persoonlijkheid, gericht op samenwerken en communicatief en sociaal vaardig;
  • affiniteit met HR-zaken binnen een academische omgeving;
  • een goede beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift;
  • ervaring in een soortgelijke functie binnen een matrixorganisatie is een pre.

Een assessment is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijk dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren hoort verlenging tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 4.406,- en maximaal € 6.133,- (schaal 12/13 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 


De faculteit Diergeneeskunde is de enige instelling in Nederland die dierenartsen opleidt. Daarnaast werken onderzoekers samen aan vernieuwend, wetenschappelijk onderzoek rondom de thema’s One Health, One Medicine en Veterinary Biomedicine. Bovendien levert de faculteit specialistische klinische zorg in het grootste academische dierenziekenhuis van Europa: het Universitair Diergeneeskundig Centrum Utrecht. Aandacht voor ziekte, gezondheid en welzijn van het dier en zijn omgeving vormt de basis onder de drie pijlers van onze faculteit: onderwijs, onderzoek en diergezondheidszorg. De faculteit telt circa 1.500 studenten en 900 medewerkers.

Het Gemeenschappelijk Dierenlaboratorium (GDL) is onderdeel van de faculteit Diergeneeskunde en faciliteert onderzoek en onderwijs met proefdieren, waarbij wordt gezorgd voor een maatschappelijk verantwoord gebruik van proefdieren volgens de 3 Vs, te weten 'Vervangen, Verminderen en Verfijnen’. Het GDL is ISO 9001:2015 gecertificeerd en AAALAC geaccrediteerd.

Het GDL heeft circa 35 medewerkers in dienst en werkt vooral voor de Universiteit Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Daarnaast is er een beperkt aantal externe klanten. Het GDL werkt nauw samen met de Instantie voor Dierenwelzijn.

Het GDL bevindt zich in een veranderingsproces. De belangrijkste opdrachten voor de komende jaren zijn: het transformeren naar een klantgerichte en financieel gezonde organisatie, toekomstbestendig wat betreft automatisering en personele bezetting en daarnaast het realiseren van nieuwbouw. Hierbij moet kwalitatief hoogwaardige dienstverlening worden geleverd en aan alle wettelijke vereisten worden voldaan.

Specificaties

  • IT; Management; Marketing en communicatie; Financiën; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • 28—40 uur per week
  • €4406—€6133 per maand
  • MBO
  • 1096611

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you