Onderzoeker in Opleiding/Arts-onderzoeker Biomedical Data Sciences

Onderzoeker in Opleiding/Arts-onderzoeker Biomedical Data Sciences

Geplaatst Deadline Locatie
23 mrt 12 apr Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 apr 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het LUMC zoekt voor de afdelingen Biomedical Data Science (sectie Medische Besliskunde) en Orthopedie een PhD-kandidaat om onderzoek te doen naar de waarde van predictiemodellen in behandelbeslissingen van sarcoom patiënten.

Functieomschrijving

In je PhD-traject ga je een landelijke ‘stepped wedge cluster randomized trial’ opzetten en uitvoeren om te onderzoeken of het gebruik van beslissingsondersteuning (middels het risicopredictiemodel PERSARC) bij sarcoom patiënten leidt tot beter geïnformeerde beslissingen en minder onzekerheid ten aanzien van de behandelkeuze. Om het effect van het risicopredictiemodel te evalueren worden diverse vragenlijsten afgenomen bij de patiënten en worden de gesprekken tussen patiënt en de behandelend arts opgenomen op audiotapes. Daarnaast verzamel je ook data over de tevredenheid met het risicopredictiemodel en barrières en facilitatoren voor het gebruik van het risicopredictiemodel in de praktijk met behulp van interviews. Je voert dus binnen dit PhD-traject zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek uit. Word jij hier enthousiast van en wil je werken in een interdisciplinair team van wetenschappers en zorgverleners? Solliciteer dan naar deze PhD-plek.

Samenvatting

•        Je doet onderzoek naar de waarde van beslissingsondersteuning bij sarcoom patiënten

•        Je zet zelf een trial op en implementeert het beslismodel binnen zes ziekenhuizen in Nederland

•        Binnen dit onderzoek voer je zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek uit

 

 

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

Je bent nieuwsgierig en analytisch, kunt goed in team verband werken en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift. Uiteraard spreek en schrijf je naast Nederlands ook goed Engels. Qua vooropleiding heb je bij voorkeur een master in de Geneeskunde, met belangstelling voor zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoeksmethoden. Enige werkervaring in een klinische omgeving heeft de voorkeur, net als ervaring met wetenschappelijk onderzoek. Bij voorkeur heb je al minimaal één (internationale) wetenschappelijke publicatie op je naam staan.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Heb je de opleiding Geneeskunde afgerond? Dan kun je ook aangesteld worden als arts-onderzoeker. Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Je krijgt in eerste instantie een proeftijdaanstelling voor één jaar, met uitzicht op een promotietraject bij goede uitkomsten van de tussentijdse evaluatiemomenten. Afhankelijk van je achtergrond word je voor drie of vier jaar aangesteld.

In verband met de KWF-subsidie is het van belang dat er uiterlijk per 1 juli 2020 wordt gestart met dit onderzoek. Je krijgt tevens een aanstelling voor maximaal 48 maanden.

Werkgever

LUMC

In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig!

Afdeling

Biomedical Data Sciences

De sectie Medische Besliskunde van de afdeling Biomedical Data Sciences van het LUMC is een interdisciplinaire onderzoeksafdeling. Gezondheidswetenschappers, psychologen, economen en artsen houden zich hier bezig met de analyse en ondersteuning van medische besluitvorming. De PhD-kandidaat werkt nauw samen met afdelingen Orthopedie van het LUMC en alle landelijke sarcoom centra.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • 32—36 uur per week
  • max. €3103 per maand
  • Universitair
  • D.20.MV.MR.14

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you