Wetenschappelijk Docent (1,0 fte)

Wetenschappelijk Docent (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
24 mrt 30 apr Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 apr 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Je werkzaamheden zijn onderdeel van de Tutor Academy en zijn gericht op de praktische en didactische realisatie van het kleinschalig onderwijs binnen het bachelor-programma (Economie & Bedrijfseconomie). Binnen het kleinschalig onderwijs worden studentassistenten ingezet voor de uitvoering van het werkgroep- en practicumonderwijs. Je houdt je bezig met de werving, selectie, training en begeleiding van deze studentassistenten voor de vakken die worden uitgevoerd door de capaciteitsgroep Toegepaste Economie. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de studentassistenten, en begeleidt hen intensief bij de uitvoering van hun werkzaamheden. Je monitort de kwaliteit van de studentassistenten en stuurt waar nodig bij. Je ontwikkelt, samen met de vakdocenten, het onderwijsmateriaal en de tentamens en levert een bijdrage aan eventuele onderwijsvernieuwingen. Je signaleert mogelijkheden voor verbetering van zowel het kleinschalig onderwijs als de werving, selectie, training en begeleiding van studentassistenten en helpt deze zo nodig te implementeren. Bij de uitvoering van je werkzaamheden voor de Tutor Academy werk je samen met de docenten Tutor Academy in de andere capaciteitsgroepen en rapporteer je tevens aan de Manager Tutor Academy.

 

De functie wordt uitgevoerd binnen de capaciteitsgroep Toegepaste Economie en bestaat voor 60% uit het ondersteunen van het onderwijs binnen deze capaciteitsgroep. Je bent verantwoordelijk voor de inhoudelijke en didactische ondersteuning bij de vakken die door de capaciteitsgroep worden verzorgd in het bachelor-1 en -2 programma. Voor de overige 40% van de functie ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en organiseren van het Academische Vaardigheden onderwijs. In het kader van deze duale verantwoordelijkheid krijg je de ruimte om je te ontwikkelen tot onderwijsexpert, die zowel vakinhoudelijk als didactisch een bijdrage kan leveren aan een of meerdere leerlijnen van het programma Economie & Bedrijfseconomie. Hiervoor bieden wij je uiteraard de juiste opleidingsmogelijkheden.

 

Het belangrijkste doel van de functie

Je levert een actieve bijdrage aan de vormgeving, ontwikkeling en uitvoering van het onderwijsprogramma en je bent actief betrokken binnen de capaciteitsgroep Toegepaste Economie. Bovendien rapporteer je over je werkzaamheden binnen de capaciteitsgroep rechtstreeks aan een van de hoofddocenten of hoogleraren.

 

Je belangrijkste werkzaamheden

  • Het actief meewerken en verder vormgeven aan het onderwijs binnen de ESE.
  • Ontwikkeling, samen met collega vakdocenten, van onderwijsmateriaal en tentamens.
  • Bijdrage leveren aan onderwijsvernieuwingen.
  • Zorgen voor periodiek onderhoud van de toegewezen onderwijsonderdelen.
  • Verzorgen van reeds ontwikkelde reguliere onderwijsonderdelen.
  • Signaleren van verbetermogelijkheden voor de toegewezen onderwijsonderdelen.
  • Verantwoordelijk voor de onderwijskwaliteit binnen de toegewezen onderwijsonderdelen.
  • Verantwoordelijk voor de werving, selectie, training en begeleiding van studentassistenten.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • Voltooide academische opleiding en bij voorkeur gepromoveerd op het gebied van de economie, econometrie, of een aanverwant vakgebied.
  • Sterke affiniteit met onderwijs en onderwijsorganisatie.
  • Aantoonbare ervaring met lesgeven in een academische omgeving.
  • Goede didactische, relationele, mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden.
  • Uitstekende beheersing in woord en geschrift van de Nederlandse en Engelse taal (niveau C1, CEFR).

Arbeidsvoorwaarden

Een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 4 jaar. Het salaris bedraagt minimaal € 3673,- en maximaal € 4978,- bruto per maand (schaal 11) bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van ervaring.

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8,0%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek) voor een goede balans tussen werk en privé. Verder is de EUR aangesloten bij het pensioenfonds ABP en biedt gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals de sportaccommodatie en bibliotheek.

Diversiteit is een van onze strategische prioriteiten. Alle groepen uit de samenleving worden aangemoedigd om te solliciteren. Interne kandidaten genieten een voorrangspositie ten opzichte van externe kandidaten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en studiekwaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. Belangrijke waarden voor de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn durf, nieuwsgierig, maatschappelijke betrokken, grensverleggend en streven naar succes. De EUR heeft als overkoepelende missie ‘het creëren van positieve maatschappelijk impact’, die richting geeft aan de strategie en prioriteiten voor de periode 2020-2024. Onder andere staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Kerngedachte van de onderwijsvisie van de EUR: leidt studenten op tot verbindende wereldburgers die een actieve rol hebben in de ontwikkeling van academische kennis voor de samenleving

Afdeling

Erasmus School of Economics

De Erasmus School of Economics (ESE) is de economische faculteit van de EUR. De ESE bestaat uit vier verschillende capaciteitsgroepen (Bedrijfseconomie, Algemene Economie, Toegepaste Economie en Econometrie). De vacature bevindt zich binnen de capaciteitsgroep Toegepaste Economie. Deze vakgroep is georganiseerd in drie onderwijs- en onderzoeksgroepen, Organisatie, Strategie & Ondernemerschap, Gedragseconomie en Gezondheidseconomie.  

Specificaties

  • Universitair docent
  • ESE/24032020

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you