Teamleider Radboudumc Technology Center Clinical Studies

Teamleider Radboudumc Technology Center Clinical Studies

Geplaatst Deadline Locatie
27 mrt 16 apr Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Goed draaiende teams zijn van belang voor de ondersteuning van het mensgebonden klinisch onderzoek binnen het Radboudumc!

Binnen het Radboud Technology Center Clinical Studies (RTC CS) zijn minimaal 4 teams actief, waarin onderzoekers op de verschillende afdelingen gefaciliteerd worden bij het onderzoek. De teams zijn grofweg gelijk qua aantal medewerkers maar afhankelijk van de afdelingen waar ze werkzaam zijn kan de opbouw van het team in functies verschillen. Zo werken er bijvoorbeeld research coördinatoren, research verpleegkundigen, datamanagers, projectassistenten en researchassistenten.

Momenteel zijn we in de overgangsfase naar een definitief organisatiemodel. Hiervoor zijn we op zoek naar 4 teamleiders die elk een RTC CS team aansturen. Een team kan bestaan uit een of meer sub-research teams die werkzaamheden verrichten op afdelingen van het Radboudumc.

Als teamleider draag je vanuit een duidelijke visie zorg voor de ontwikkeling en realisatie van het optimaal faciliteren van de onderzoekers/afdelingen. Je verbindt, coacht en stimuleert medewerkers om samen tot het beste resultaat te komen.

Als teamleider ben je begeleider, coach en de verbindende schakel in dit proces en geef je hiërarchisch leiding aan een groep medewerkers van ongeveer 25 fte. Naast de werkinhoudelijke aansturing, faciliteer je in het realiseren van de persoonlijke leerdoelen van de individuele medewerkers.

De belangrijkste verantwoordelijkheid van de teamleider is zorg dragen voor de continuïteit en de kwaliteit van de diensten die het team levert.

Je levert een bijdrage aan diverse beheer- en/of bedrijfsvoeringproducten en ziet toe op de naleving van regelgeving, instructies, protocollen en kwaliteitsnormen. Je vertegenwoordigt je team in afdelingsoverstijgend overleg en bent in staat om duurzame netwerken aan te gaan. Je ontvangt als teamleider leiding van de m anager RTC CS en maakt deel uit van het MT RTC CS .

Taken en verantwoordelijkheden
 • Geeft leiding aan een team medewerkers, begeleidt en coacht de teamleden, voert jaargesprekken en verzuimgesprekken en bewaakt de voortgang.
 • Creëert een werk- en leerklimaat die de medewerkers een optimale dienstverlening bieden.
 • Ontwikkelt, implementeert en waarborgt mede het beleid binnen RTC CS en past dit beleid toe binnen de kaders van de afdeling.
 • Zorgt voor stevige inbedding van jouw RTC CS team binnen bestaande afdelingen waar nauwe samenwerking mee bestaat of wordt gezocht.
 • Adviseert bedrijfsleiders/afdelingshoofden/onderzoekers van de betrokken afdelingen over consequenties van hun beleidskeuzes op de kwaliteit en kwantiteit van klinische studies.
 • Stelt rapportages op en levert een bijdrage aan diverse beheer- en /of bedrijfsvoeringproducten, inclusief begrotingsaangelegenheden.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

 • Hbo/wo geschoold en je hebt ervaring als leidinggevende van een (middel)groot team binnen een complexe organisatie.
 • Algemene kennis van het overkoepelende deelgebied klinisch onderzoek is een pre.
 • Beschikbaar voor minimaal 32 uur per week.
Jouw stijl van leidinggeven kenmerkt zich door open communicatie en oog voor het gezamenlijke belang. Je bent gedreven om samen met het team onderzoekers/afdelingen optimaal te faciliteren in de opzet en uitvoer van klinische studies. Tegelijkertijd functioneer je uitstekend zelfstandig, ben je proactief en besluitvaardig. Je bent iemand die goed kan plannen en organiseren en die stressbestendig is. Daarnaast:
 • Ben je een ondernemende netwerker.
 • Bezit je een positieve en proactieve grondhouding en je denkt in kansen en mogelijkheden.
 • Ben je organisatiesensitief en communicatief vaardig.
 • Laat je samenbindend leiderschap zien.
 • Heb je het vermogen om medewerkers te coachen en te ondersteunen in hun verdere ontwikkeling.
 • Ben je in staat om projectmatig te werken en ben je doelgericht.
 • Herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op verlenging.

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Werkgever

Radboudumc

Radboud Technology Center Clinical Studies (RTC CS)
Sinds 1 juli 2017 is het RTC CS een nieuw organisatieonderdeel binnen het Radboudumc. Onze doelstelling is om afdelingen die klinisch wetenschappelijk onderzoek verrichten optimaal te faciliteren in de opzet en uitvoer van klinische studies. Door bestaande organisatiestructuren te verenigen binnen ons RTC CS streven wij een uniforme, Radboudumc brede werkwijze na.

In het RTC CS brengen we kennis, expertise en capaciteit rondom het uitvoeren van klinische studies samen. Hierdoor kunnen we op iedere onderzoek locatie dezelfde hoge mate van kwaliteit garanderen; veilig, snel, kosteneffectief en innovatief.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en wat onze medewerkers daarover vertellen.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gezondheid
 • 32—36 uur per week
 • €2826—€5226 per maand
 • HBO
 • 118123-P610054-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps