Wetenschappelijk directeur School of Nutrition and Translational Research in Metabolism (NUTRIM), FHML (0,5 fte)

Wetenschappelijk directeur School of Nutrition and Translational Research in Metabolism (NUTRIM), FHML (0,5 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
27 mrt 9 apr Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 apr 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Let op: dit is een interne vacature. Je kunt alleen op deze vacature solliciteren als je momenteel al in dienst bent bij deze werkgever.

Functieomschrijving

De Wetenschappelijk directeur is verantwoordelijk voor de organisatie en algemene leiding en voor de strategische ontwikkeling van de school en de daarin ondergebrachte onderzoeksprogramma’s.
Zij/hij is verantwoordelijk voor de kwaliteit van het onderzoek binnen de school, het identificeren en anticiperen op relevante ontwikkelingen binnen het onderzoek en de vertaling daarvan naar de verschillende onderzoekslijnen, c.q. onderzoeksgebieden.
Zij/hij is verantwoordelijk voor het talentbeleid van de school en is zelf actief betrokken bij het identificeren, begeleiden en opleiden van jong talent en bij de opleiding van onderzoekers.
De Wetenschappelijk directeur is in staat basaal, translationeel en klinisch toegepast onderzoek te verbinden. De School bestrijkt daarbij het hele spectrum van molecuul tot maatschappij.
Zij/hij streeft naar en faciliteert samenwerking met de andere schools en instituten binnen de FHML en met andere faculteiten zoals FPN, FSE en meer in het bijzonder met de Greenport Campus Venlo. Zij/hij heeft oog voor de klinische toepassing en maatschappelijke impact van het onderzoek.
De Wetenschappelijk directeur is zelf actief in het verwerven van externe middelen voor wetenschappelijk onderzoek, zowel nationaal als in EU-verband (Horizon 2020).

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

De Wetenschappelijk directeur:
- is gepromoveerd,  bij voorkeur binnen een van de aandachtsgebieden/onderzoeksdomeinen van NUTRIM;
- wordt algemeen erkend voor haar/zijn wetenschappelijk werk,  blijkend uit wetenschappelijk output en impact en uit bewezen talent voor het zowel nationaal als internationaal competitief verwerven van externe middelen voor onderzoek;
- participeert in de nationale en internationale netwerken blijkend uit uitnodigingen voor lezingen op internationale congressen, lidmaatschappen van (internationale) commissies en deelname aan ‘editorial boards’ van wetenschappelijke tijdschriften;
- heeft minimaal 15 jaar ervaring in het werken in een academische setting;
- beschikt over gebleken leidinggevende capaciteiten, waarbij zij/hij zich een verbinder, bruggenbouwer en coachend leider heeft getoond;
- is op succesvolle wijze in staat gebleken invulling te geven aan projectmanagement en aan het (mede) vormgeven van de ontwikkeling van teams; 
- is in staat gebleken samenwerking en integratie te realiseren op basis van sensitiviteit en een open mind voor andere ideeën en behoeften en vanuit andere groepen aangedragen kansen; om hiervoor vervolgens voldoende draagvlak en bestuurlijke consensus te creëren;
- heeft bij voorkeur ervaring met het invullen van algemene of specifieke het eigen vakgebied overstijgende managementrollen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 6 jaar.

De Wetenschappelijk Directeur is /wordt aangesteld op een structurele hoogleraarspositie binnen de FHML en wordt voor een periode van 6 jaar benoemd in de rol van wetenschappelijk directeur. De rol van wetenschappelijk directeur kent een werktijdfactor van 19 uur (0,5 fte).
Afhankelijke van kwalificaties en ervaring vindt inschaling plaats als Hoogleraar 2 (min.  € 5582 en max. € 8127) of Hoogleraar 1 (min. € 6218 en max. € 9812, alle bedragen zijn gebaseerd op een fulltime dienstverband), exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
De aanstelling kent een vast karakter.
De CAO-NU is van toepassing evenals relevante UM regelgeving.

 

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast  gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Support > UM-medewerkers.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment 18.000 studenten en 4.400 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.
 

Afdeling

NUTRIM

The School of Nutrition and Translational Research in Metabolism (NUTRIM), is one of the six graduate Schools within the Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML) and the Maastricht University Medical Centre+ (MUMC+). NUTRIM research focuses on etiology and progression of chronic diseases, including diabetes, COPD, inflammatory bowel disease, liver disease and chronic kidney diseases and contributes to improving cancer care. NUTRIM has approximately 150 researchers, 245 PhD students and 85 support staff.  The core research programme is organised around integrated multidisciplinary themes in three divisions including 16 clinical and basic sciences departments. The three divisions are: Obesity, Diabetes & Cardiovascular health, Liver & Digestive health, and Respiratory & Age-related health.

The mission of NUTRIM is to promote translational research into chronic metabolic and inflammatory disorders with a high societal burden that will contribute to personalised lifestyle and medicine approaches. NUTRIM offers an excellent research programme that encompasses the entire spectrum of basic, translational, clinical and prevention projects providing NUTRIM with a distinct International health sciences profile. NUTRIM aims to contribute to health maintenance and personalised medicine by unravelling lifestyle and disease-induced derangements in metabolism and by developing targeted nutritional, exercise and drug interventions.

Specificaties

  • Management
  • 18—20 uur per week
  • €5582—€9812 per maand
  • AT2020.120

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Universiteitssingel 40, 6229 ET, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you