Senior beleidsadviseur onderwijs en strategie (0,8 - 1,0 fte)

Senior beleidsadviseur onderwijs en strategie (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
30 mrt 20 apr Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 apr 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij die beleidsadviseur, in staat om in complexe situaties regie te voeren, met oog voor resultaat, maar ook voor verbinding en het creëren van draagvlak?

Functieomschrijving

De afdeling Bestuurs- en Beleidsondersteuning van de faculteit Diergeneeskunde is op zoek naar een enthousiaste en ervaren beleidsadviseur onderwijs  en strategie die samen met ons aan de gang gaat om de ambitieuze plannen voor het onderwijs de komende jaren te realiseren.  
 
De faculteit Diergeneeskunde kent een bachelor- en een masteropleiding die opleiden tot algemeen bevoegd dierenarts. Deze opleidingen zijn niet alleen geaccrediteerd door de NVAO, maar ook door de European Association of Establishments for Veterinary Education (EAEVE) en American Veterinary Medical Association (AVMA). Op dit moment wordt er binnen de faculteit gewerkt aan het realiseren van ambitieuze plannen zoals vernieuwingen binnen zowel het bachelor- als het masterprogramma. Hierbij is veel aandacht voor vereenvoudiging van procedures en richtlijnen. Andere belangrijke projecten zijn bijvoorbeeld het opzetten van onderwijs met partners binnen en buiten de Universiteit Utrecht, het vergroten van mogelijkheden voor zij-instroom, de inzet van blended learning en het verder versterken van de mogelijkheden die internationalisering onze studenten en de organisatie kan bieden. De faculteit is als enige veterinaire opleiding in Nederland een belangrijke partner voor het beroepsveld. We trekken samen op met partners als de WUR en externe praktijken en verkennen de mogelijkheden tot verdere intensivering van deze samenwerking. 
 
Als senior beleidsadviseur onderwijs en strategie draag je bij aan de ontwikkeling van strategie en beleid. Je adviseert de vice-decaan onderwijs en draagt zorg voor beleid(svoorbereiding) en implementatie, waarbij je gebruik maakt van kennis van belangrijke (maatschappelijke) ontwikkelingen binnen het hoger onderwijs en het werkveld. Als senior beleidsadviseur heb je een belangrijke coördinerende rol tussen de bestuursdienst van de Universiteit Utrecht, de vice-decaan Onderwijs, de afdeling Onderwijs- en Studentzaken, de onderwijsdirecteuren en de management teams van de verschillende departementen. Je vertaalt strategisch instellingsbeleid naar facultaire initiatieven, stimuleert en bevordert informatieuitwisseling over beleidsonderwerpen en creëert en bevordert draagvlak. Je werkt hierbij nauw samen met collega’s die zich bezighouden met communicatie, onderzoeks- en internationaliseringsbeleid, fondsenwerving en business development. 
 
De belangrijkste taken zijn: 
  • coördinatie en advisering bij meerdere complexe vraagstukken van algemene, strategische en/of bestuurlijke aard op het gebied van onderwijs;
  • coördinatie van projecten, en in voorkomende gevallen daaraan ook leidinggeven;
  • het volgen van relevante nationale en internationale ontwikkelingen binnen het hoger onderwijs en het werkveld;
  • het afstemmen met interne en externe belanghebbenden; 
  • het begeleiden van besluitvormingsprocessen en het monitoren van de implementatie van vastgestelde beleidsmaatregelen;
  • het opstellen en reviseren van beleidsdocumenten;
  • voorbereiding van interne en externe overleggen van de vice-decaan onderwijs; 
  • tijdige afstemming met medezeggenschapsorganen als opleidingscommissies en de faculteitsraad.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

  • Een afgeronde academische opleiding;  
  • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring binnen het hoger onderwijs;
  • Ruime en actuele kennis en ervaring met de ontwikkeling van onderwijsbeleid en strategie;
  • Opleiding en werkervaring op het gebied van de Life Sciences, resp. (dier)gezondheidszorg is een pre;
  • Creatieve geest, in staat buiten de bestaande kaders te denken;
  • Uitstekende beheersing van het Engels en Nederlands, in zowel woord als geschrift;
  • Analytisch en conceptueel sterk, maar ook praktisch en resultaatgericht;
  • Omgevingsbewustzijn en gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. Je schakelt gemakkelijk tussen strategische, tactische en operationele niveaus;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht;
  • In staat om in complexe situaties de regie te voeren, met oog voor resultaat, maar ook voor verbinding en het creëren van draagvlak.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor een jaar. Bij goed functioneren behoort verlenging tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 4.406,- en maximaal € 5.656,- (schaal 12 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 


De faculteit Diergeneeskunde is de enige instelling in Nederland die dierenartsen opleidt. Daarnaast werken onderzoekers samen aan vernieuwend, wetenschappelijk onderzoek rondom de thema’s One Health, One Medicine en Veterinary Biomedicine. Bovendien levert de faculteit specialistische klinische zorg in het grootste academische dierenziekenhuis van Europa: het Universitair Diergeneeskundig Centrum Utrecht. Aandacht voor ziekte, gezondheid en welzijn van het dier en zijn omgeving vormt de basis onder de drie pijlers van onze faculteit: onderwijs, onderzoek en diergezondheidszorg. De faculteit telt circa 1.500 studenten en 900 medewerkers. Je komt te werken bij de afdeling Bestuurs- en Beleidsondersteuning (BBO), waar je onderdeel bent van het team wat werkt aan strategie en beleid o.l.v. de bestuurssecretaris, tevens hoofd BBO. De afdeling BBO is een gezellige en dynamische afdeling die direct ten dienste staat van het faculteitsbestuur en zich bezighoudt met strategisch advies, de begeleiding van bestuurlijke processen, de ondersteuning van bestuursleden en (implementatie van) beleid. Vanwege de inhoud van de functie zal je ook intensief samenwerken met de vice-decaan Onderwijs.

Specificaties

  • Onderwijs; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf; Management
  • Techniek; Economie; Gedrag en maatschappij; Natuurwetenschappen; Gezondheid; Recht; Taal en cultuur
  • 28—40 uur per week
  • €4406—€5656 per maand
  • Universitair
  • 1098144

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you