Onderzoeker in opleiding voor de studie "Bewegen werkt!"

Onderzoeker in opleiding voor de studie "Bewegen werkt!"

Geplaatst Deadline Locatie
30 mrt 7 apr Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 apr 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een onderzoeker voor de optimalisatie en evaluatie van het beweegprogramma Bewegen Werkt. Uit onderzoek blijkt dat werklozen vaker gezondheidsproblemen hebben dan werkenden. Deze gezondheidsproblemen kunnen een belemmering zijn om te participeren in de maatschappij. Het beweegprogramma Bewegen Werkt! is gericht op het bevorderen van de gezondheid en arbeidsparticipatie van werklozen in Nederland.

Als onderzoeker in opleiding ga je aan de slag met de optimalisatie en evaluatie van Bewegen Werkt! bij verschillende gemeenten in Nederland. De optimalisatie van Bewegen Werkt! is gericht op een integrale aanpak van gezondheid en re-integratie, begeleiding van gedragsverandering met motiverende gesprekstechnieken, intensieve communicatie en ondersteuning van cliënten gedurende en na het beweegprogramma. Middels een quasi-experimenteel onderzoek wordt de effectiviteit van het beweegprogramma onderzocht in verschillende gemeenten in Nederland. Je bent verantwoordelijk voor het monitoren van de implementatie en het opzetten van het evaluatieonderzoek. Dit betekent dat je vragenlijsten gaat samenstellen en uitzetten, regelmatig contact hebt met de doelgroep en contacten onderhoudt met professionals in verschillende gemeenten. Alle activiteiten resulteren uiteindelijk in het schrijven van meerdere publicaties en een proefschrift.

Specificaties

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde (research) master in Sociale Wetenschappen, Gezondheidswetenschappen, Geneeskunde of een vergelijkbare opleiding. Je bent proactief en beschikt over goede organisatie- en communicatieve kwaliteiten en vindt het leuk om in dit project samen te werken met andere onderzoekers en professionals in het veld van arbeid en gezondheid.

Je bent geïnteresseerd in gezondheidsbevordering en arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen. Je wilt je daarbij graag verder ontwikkelen in het uitvoeren van onderzoek. Dit betekent in de praktijk het opzetten en uitvoeren van onderzoek, het analyseren van kwantitatieve gegevens met behulp van statistische programma's, zoals SPSS, STATA en/of R, en verslaglegging in internationale wetenschappelijke publicaties. Je hebt de ambitie om te promoveren.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.
  • Een bruto maandsalaris van € 2.422,- in het eerste jaar, oplopend tot € 3.103,- in het vierde jaar (schaal OIO) bij een volledige werkweek van 36 uur.
  • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering die al in november uitgekeerd wordt en een persoonlijk reiskostenbudget.
  • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2/3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
  • Bijzondere voordelen, zoals een fysiotherapeut en een fietsenmaker van de zaak. En er is ook een sportclub waar je na werktijd aan je conditie kunt werken.

Werkgever

Erasmus MC

De afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg voert onderzoek uit naar een breed scala aan vraagstukken op het terrein van de volksgezondheid en gezondheidszorg. In de sectie Arbeid en Gezondheid, waarbinnen je werkzaam zal zijn, wordt onderzoek gedaan naar de invloed van arbeid op de gezondheid en vice versa. Daarbij is er in het bijzonder aandacht voor kwetsbare groepen.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2422—€3103 per maand
  • Universitair
  • 11.01.20.TG-P610659-1

Werkgever

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

's-Gravendijkwal 230, 3015 CE, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you