Financial Controller Erasmus School of Law (0,6 fte)

Financial Controller Erasmus School of Law (0,6 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
30 mrt 19 apr Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 apr 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als financial controller bij Erasmus School of Law wordt u nauw betrokken bij het faculteitsbeleid. Als financial controller bent u zichtbaar binnen de faculteit en draagt u bij aan een goede sfeer. Ook representeert u Erasmus School of Law naar diverse centrale afdelingen binnen de EUR en speelt u een constructieve rol bij projecten binnen en buiten de faculteit. Hierbij gaat u diplomatiek te werk en bent u in staat om diverse meningen en belangen te onderkennen, zonder uw onafhankelijkheid te verliezen.

U bent initiërend, uitvoerend en faciliterend bij de jaarlijkse begrotingscyclus en de periodieke planning- en control cyclus. U bent medeverantwoordelijk voor uitvoering en continue verbetering van de administratie, de AO/IC en de beschrijving hiervan, de maandelijkse afsluiting, de financial dashbords en de periodieke managementrapportages. U voert (probleem)analyses op financieel en organisatorisch vlak uit om van daaruit de financiële aspecten en eventuele gevolgen voor de verschillende vakgebieden te analyseren. Verder beschikt u over het vermogen om centrale beslissingen en voorstellen op een juiste wijze door te vertalen naar het faculteitsbestuur en de secties van Erasmus School of Law. U bent afhankelijk van de medewerking en input van veel collega’s die op hun beurt ook afhankelijk zijn van uw output en medewerking. U kunt zowel intern als extern mensen overtuigen en op een juiste manier beïnvloeden. Hierbij wordt gedacht aan ‘nee’ kunnen zeggen met behoud van relatie; kunnen optreden met een aanzienlijke mate van zelfvertrouwen; kunnen vasthouden aan de eigen zienswijze bij tegendruk zonder zich ‘star’ op te stellen. Van de financial controller wordt verwacht dat er sprake is van rapportagevaardigheden, een juiste woordkeuze en in staat om kort, krachtig en adequaat te communiceren.

Uitdagingen

  • Sparringpartner van de directeur bedrijfsvoering bij het ontwikkelen en vormgeven van de financiële bedrijfsvoering voor Erasmus School of Law, waaronder in het bijzonder het mede zorgdragen voor de duurzame inrichting van de financierbaarheid van het primair proces en de daarbij behorende kwalitatief excellente ondersteuning.
  • Het implementeren van de financiële strategie van Erasmus School of Law in de bedrijfsvoeringprocessen en de -organisatie, zodanig dat het bestuur en de onderwijs- en onderzoekprofessionals worden ontzorgd.
  • Het zorgdragen voor het verder in control geraken van de facultaire organisatie, in het bijzonder op het gebied van financiën en rapportages aan bestuur en secties/vakgroepen en EUR centraal.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Voor deze boeiende functie zijn wij op zoek naar een kandidaat die zichzelf herkent in het volgende profiel:

  • U heeft een aantoonbaar academisch werk- en denkniveau.
  • U beschikt u over een afgeronde Bedrijfseconomische opleiding.
  • U heeft minimaal drie jaren relevante werkervaring binnen een (redelijk) vergelijkbare organisatie.
  • U hebt bij voorkeur ervaring in samenwerking met wetenschappers of professionals.
  • U beschikt bij voorkeur over kennis en ervaring van SAP FiCo.
  • U beschikt over eigenschappen als analytisch, vakinhoudelijk sterk en in staat om informatie efficiënt en overtuigend te presenteren, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Als persoon bent u initiatiefrijk, integer, pragmatisch en een echte teamspeler. U bent organisatiesensitief en accuraat.
  • U heeft uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in Nederlands en op Engels (C2-niveau c.q. B2-niveau conform CEFR).

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De arbeidsovereenkomst voor de functie financial controller wordt vooralsnog aangegaan gedurende één jaar. Bij volledige en goed functioneren is verlenging van de overeenkomst mogelijk.

Het salaris is, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 4.406,00 en maximaal € 5.656,00 bruto per maand (schaal 12) bij een voltijdse aanstelling. Een aanloopschaal kan worden gehanteerd. Een fulltime werkweek bestaat bij ons uit 38 uur.

Daarnaast omvat het aantrekkelijke arbeidsvoorwaardenpakket onder meer een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%, ruime verloffaciliteiten voor een goede balans tussen werk en privé, een goede pensioenvoorziening, uitstekende collectieve verzekeringsmogelijkheden en een regeling voor Internet thuis. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals de sportaccommodatie en de bibliotheek.

Een assessment kan tot de selectieprocedure behoren.

De Erasmus Universiteit Rotterdam biedt inhoudelijk interessant en afwisselend werk. Wetenschappelijk personeel kan zich bij de EUR verder verdiepen en natuurlijk zijn er volop mogelijkheden voor niet-wetenschappelijk personeel. Bovendien vindt de EUR de ontwikkeling van haar medewerkers van groot belang. Met behulp van het loopbaanbeleid en verschillende opleidingsmogelijkheden stimuleert en ondersteunt de EUR u bij het actief vormgeven van uw loopbaan.

Werkgever

Erasmus School of Law

Aan Erasmus School of Law studeren ruim 5000 studenten en werken circa 500 medewerkers. Erasmus School of Law verzorgt de Bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en Criminologie, waarbij het onderwijs is gericht op ‘active academic learning’. De Bachelorfase kenmerkt zich door probleemgestuurd leren (PGL). Studenten kunnen daarna kiezen uit vijftien masteropleidingen. Voor de student die meer wil, is er het mr.drs.- programma, de dubbelstudie van rechtsgeleerdheid en economie. Na de masteropleiding verzorgt Erasmus School of Law (o.a. in samenwerking met Erasmus Academie) postdoctoraal onderwijs.

Erasmus School of Law heeft als uitgangspunt dat recht niet kan worden beschouwd in volledige isolatie of als doel op zich. Het is ingebed in een economische en sociale context die het recht mede vormt. Tegelijkertijd vormt recht de samenleving en definieert economische relaties. In lijn met deze visie, is de missie van Erasmus School of Law om innovatief onderzoek naar de functie van het recht in zijn economische en sociale context uit te voeren. Zowel bij onderzoek als in onderwijs acht Erasmus School of Law internationalisering en multidisciplinair onderzoek een vanzelfsprekendheid. Meer informatie over Erasmus School of Law onderzoeksprogramma’s kunt u vinden op: www.esl.eur.nl/research/directory/programmes/

Erasmus School of Law kent een platte organisatiestructuur, loyale en betrokken medewerkers en een informele werksfeer. Het bestuur is nauw betrokken bij de beleidsvorming en uitvoering.

Specificaties

  • Financiën
  • Universitair
  • AT-2020.03/fin.controller

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you