Studieadviseur Rechtsgeleerdheid

Studieadviseur Rechtsgeleerdheid

Geplaatst Deadline Locatie
31 mrt 15 apr Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 apr 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Een studieadviseur die zorg draagt voor de advisering en voorlichting aan en begeleiding van individuele studenten en diverse groepen binnen de faculteit op het gebied van studieplanning, studievoortgang en studiemethoden. U begeleidt studenten wanneer hun persoonlijke situatie invloed heeft op hun studievoortgang in de bachelor en masterfase en verwijst ze eventueel door. U voert hiertoe individuele gesprekken, heeft telefonische- en inloopspreekuren en onderhoudt per e-mail contact met studenten. U bemiddelt bij het treffen van (individuele) regelingen en draagt door middel van het signaleren en rapporteren van knelpunten en bevindingen bij aan de ontwikkeling van opleidingen en onderwijsprogramma's. Het oproepen van studenten met studievertraging en het verstrekken van informatie bij studievoorlichtingsactiviteiten behoort tevens tot uw takenpakket. U wordt ingezet in het begeleiden van specifieke doelgroepen zoals de studenten van de dubbelstudie Recht & Management (R&M) en Recht & Economie (R&E). Voorts onderhoudt u contacten met de (centrale universitaire) Dienst Studentenzaken en de studieadviseurs van de Faculteit der Managementwetenschappen in het kader van de dubbelstudies. Tenslotte vervult u alle voorkomende werkzaamheden die binnen uw functie voortvloeien uit de onderwijsorganisatie. U ressorteert binnen het team Student Support.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Bij voorkeur een afgeronde juridische opleiding op minimaal hbo-niveau, bij voorkeur op universitair niveau.
  • Enige werkervaring in een adviserende functie binnen een onderwijsomgeving.
  • Een sterk analytisch vermogen en uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden. Dit brengt u onder meer tot uitdrukking door op heldere en duidelijke wijze verslag te leggen van gegevens en bevindingen.
  • Standvastig in uw oordeel en verstaat de kunst regels toe te passen waarbij u de belangen van de student en/of faculteit niet uit het oog verliest.
  • Bij voorkeur in teamverband werken (met 4 andere studieadviseurs).
  • Affiniteit met de uitdagingen die studenten ondervinden tijdens hun studie.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Het facultaire beleid is erop gericht om tweemaal een contract voor één jaar aan te gaan waarna voortzetting voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden behoort.

  • Aanstelling: 40 uur per week (24 uur regulier studieadvies, 16 uur dubbelstudies).
  • Het salaris is afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring. De indeling in het maximumsalaris € 4.274,-(schaal 10) wordt bereikt bij 12 relevante werkervaringsjaren. Een aanloopschaal kan van toepassing zijn.
  • Het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Contractduur: 1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Het facultaire beleid is erop gericht om tweemaal een contract voor één jaar aan te gaan waarna voortzetting voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden behoort.
  • De gewenste datum indiensttreding is 1 juni 2020.
  • Bekijk ook onze andere aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 22.000 studenten en 5.000 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Afdeling

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid maakt deel uit van de Radboud Universiteit. Kerntaken van de faculteit zijn onderwijs en onderzoek. Het wetenschappelijk onderwijs van de rechtenfaculteit is gericht op het opleiden van allround juristen en op postacademische scholing van juristen. Kenmerkend van het grensverleggend wetenschappelijk onderzoek is dat het veelal in samenwerking met de juridische beroepspraktijk plaatsvindt. Het faculteitsbureau staat op administratief en organisatorisch vlak centraal in de faculteit. Het faculteitsbureau in smalle zin bestaat uit de directeur van de faculteit, ondersteund door de secretaris van het bestuur, een secretaresse en een archiefmedewerker. In brede zin is het faculteitsbureau onder te verdelen in de volgende bureaus:

Team Student Support wordt gevormd door medewerkers van International Office, Career Service en studieadviseurs. Deze leden vormen samen met het hoofd het team Student Support.

Specificaties

  • Onderwijs
  • max. 40 uur per week
  • max. €4274 per maand
  • HBO+
  • 1098512

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you