Research analist fundamenteel stamcel- en kankeronderzoek

Research analist fundamenteel stamcel- en kankeronderzoek

Geplaatst Deadline Locatie
2 apr 15 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 mei 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Lever jij graag een ondersteunende bijdrage aan fundamenteel onderzoek in de levenswetenschappen? Vind je het niet alleen leuk om experimenten te doen, maar zet je jouw organisatorische vaardigheden ook graag in om zaken op het lab soepel te laten verlopen? Zou je dat alles het liefste doen op een plek waar de ontwikkelingsbiologie, stamcel- en kankeronderzoek elkaar raken? Wij zoeken een analist (Art. 12/13f of Art. 9) die ons team komt versterken.

Wij bestuderen de mechanismen die de groei en het onderhoud van complexe zoogdierweefsels reguleren. We doen dit zowel op moleculair, als op cel- en weefselniveau ('van mens en muis tot molecuul'). Hiervoor maken we gebruik van verschillende experimentele technieken, variërend van CRISPR/Cas gene editing en RNAseq tot 3D organoid kweek en lineage tracing in genetisch gemodificeerde muismodellen. Onze focus ligt op de rol van Wnt signalering bij het ontstaan en de progressie van borstkanker. Binnen ons team zijn flexibiliteit, collegialiteit en samenwerking essentieel.

Je komt te werken in een universitaire omgeving, waar je nooit bent uitgeleerd en altijd omringd bent door mensen met nieuwe ideeën. Mede daardoor, is dit een afwisselende baan.

In deze baan heb je een ondersteunende rol in het onderzoek en het onderwijs. Je zult je bestaande expertise inzetten en delen met anderen. Daarnaast is er ook ruimte om nieuwe expertise op te bouwen, onder andere door te helpen bij het opzetten en implementeren van nieuwe technieken. Afhankelijk van je ervaring, capaciteiten en ambitie behoort een meer zelfstandig deelproject ook tot de mogelijkheden.

Kijk voor meer informatie op Van Amerongenlab of neem contact op met de groepsleider Dr. Renée van Amerongen.

Wat ga je doen?

Je:

  • bent verantwoordelijk voor de proefdierfok en de bijbehorende welzijnscontrole en administratie, alsmede voor het uitvoeren van verschillende biotechnologische handelingen en het verzorgen van genotyping PCRs;
  • bent verantwoordelijk voor de dagelijkse logistiek op het lab (o.a. plaatsen van bestellingen, bijhouden van inventaris, uitvullen van stocks, melden van storingen, onderhouden van goede contacten met ondersteunende diensten en leveranciers);
  • ondersteunt tijdelijk en vast wetenschappelijk personeel bij de uitvoering van het onderzoek door het verrichten en analyseren van experimenten;
  • levert een bijdrage aan het inwerken en trainen van collega’s door het overdragen van je kennis en expertise aan studenten en medewerkers;
  • helpt bij het organiseren en geven van praktisch onderwijs aan bachelor- en masterstudenten.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

  • Je bent in het bezit van een hbo- (of MSc-)diploma in de richting van biologisch of (bio)medisch laboratoriumonderzoek en je hebt al een aantal jaren werkervaring op dit gebied;
  • je bent in het bezit van een Art.12/13f (of Art.9) certificaat en je hebt affiniteit met het verrichten van biotechnologische handelingen;
  • behalve affiniteit met proefdierkundig onderzoek heb je ook aantoonbare ervaring op minimaal één van de volgende terreinen: histologische technieken, microscopische analyse, cel- & weefselkweek en/of moleculaire biologie;
  • je bent in staat om je eigen werkzaamheden zelfstandig en accuraat te organiseren en uit te voeren;
  • je communiceert op een prettige en professionele manier in zowel het Nederlands als het Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Een dienstverband van een jaar voor 38 uur per week, bij voorkeur met ingang van 1 juni 2020. Aansluitend volgt een vast dienstverband indien we jouw functioneren positief beoordelen. Een parttime dienstverband voor minimaal 32 uur per week is bespreekbaar.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante werkervaring bij aanvang van het dienstverband, minimaal €2.261 en maximaal €3.052  (schaal 7) bruto per maand op basis van volledige werktijd (38 uur per week). Deze bedragen zijn exclusief 8 % vakantie- en 8.3 % eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Indien je expertise en werkervaring van zo’n niveau is dat je zou kunnen functioneren op een hoger functieniveau en je voldoet aan alle criteria behorende bij dat niveau dan is een inschaling in schaal 8 (minimaal €2.579 en maximaal €3.445 bij 38 uur per week) een mogelijkheid.

Nieuwsgierig naar onze organisatie en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ruime vakantieregeling en ontwikkelmogelijkheden? Hier lees je meer over werken bij de FNWI.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

Afdeling

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica – Swammerdam Instituut voor Life Sciences

Medewerkers van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) worden gedreven door een gedeelde passie om uit te vinden hoe de wereld in elkaar zit. Onze acht onderzoeksinstituten beslaan de hele breedte van de bètawetenschappen: van astronomie en natuurkunde, tot levens- en aardwetenschappen, moleculaire wetenschappen, wiskunde en de informatiewetenschappen. Of we nu bezig zijn de oorsprong en bouwblokken van het leven te ontrafelen of aan de basis staan van de technologie voor de toekomst, we vinden elkaar in een onbegrensde nieuwsgierigheid. Met zo’n 1.600 medewerkers zetten we ons dagelijks in om onze kennis en nieuwsgierigheid over te brengen aan de ruim 7.000 studenten in de bachelor- en masteropleidingen die we aanbieden op onze Amsterdam Science Park campus. Zo leiden we de volgende generatie van wetenschappers op en inspireren we hen aan de start van hun eigen ontdekkingstocht.

Het Swammerdam Institute for Life Sciences (SILS) is een instituut van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica. De ongeveer 240 medewerkers werken in 16 onderzoeksgroepen die onderzoek doen in 4 thema’s: Microbiology, Cell & Systems Biology, Green Life Sciences en Neurosciences.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • Natuurwetenschappen
  • max. 38 uur per week
  • €2261—€3052 per maand
  • HBO+
  • 20-210

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Science Park, 1098 XH, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you