Senior Redacteur Erasmus Magazine ( 0,6-0,8 fte, m/v)

Senior Redacteur Erasmus Magazine ( 0,6-0,8 fte, m/v)

Geplaatst Deadline Locatie
3 apr 19 apr Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 apr 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

EM zoekt ter versterking van de redactie een senior redacteur die mee wil werken aan ons tweetalige (NL-ENG) onafhankelijke journalistieke platform.

De redacteur heeft als primaire taak het plannen, coördineren en regisseren van journalistieke producties in tekst en beeld voor het online platform. Daarnaast schrijft de redacteur zelf grotere en kleinere journalistieke producties. Ook is de redacteur verantwoordelijk voor het redigeren van door andere redacteuren en freelancers aangeleverde producties.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • Minimaal vijf jaar journalistieke ervaring, bij voorkeur binnen een online, dan wel multimediale omgeving
  • Aantoonbaar zeer goede Nederlandse en Engelse taalvaardigheid (vereiste niveau C1)
  • Kenner en volger journalistiek gebruik sociale media
  • Ervaring met online journalistiek
  • Ervaring met eindredactionele werkzaamheden
  • Goede organisator
  • Vaardig in het begeleiden van (jonge) redacteuren
  • Aantoonbare interesse in het universitaire- en studentenleven

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op verlenging of een vast dienstverband bij goed functioneren.

Een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op verlenging of een vast dienstverband bij goed functioneren. We streven naar een start op korte termijn. Het salaris bedraagt minimaal € 2709,- en maximaal € 4272,- bruto per maand (schaal 10) bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van ervaring.

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie uitkering van 8,0%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek) voor een goede balans tussen werk en privé. Verder is de EUR aangesloten bij het pensioenfonds ABP en biedt gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals de sportaccommodatie en bibliotheek.

Diversiteit is een van onze strategische prioriteiten. Alle groepen uit de samenleving worden aangemoedigd om te solliciteren. Interne kandidaten genieten een voorrangspositie ten opzichte van externe kandidaten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en studiekwaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. Belangrijke waarden voor de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn durf, nieuwsgierig, maatschappelijke betrokken, grensverleggend en streven naar succes.

Afdeling

De Algemene Bestuursdienst / Erasmus Magazine

De Algemene Bestuursdienst (ABD)

De Algemene Bestuursdienst (ABD) is als centrale staforganisatie verantwoordelijk voor de organisatie van beleidsondersteuning op instellingsniveau. De ABD ondersteunt het College van Bestuur (CvB) bij het uitoefenen van haar verantwoordelijkheid voor de kwaliteit, toegankelijkheid en de financiering van onderwijs en onderzoek. De ABD zorgt voor het gezamenlijk ontwerpen van integraal beleid, het beleid tijdig tot besluitvorming voorleggen en zorgt (mede) ervoor dat het beleid wordt uitgevoerd en onderneemt continue monitoring en evaluatie met het oog op verbeteringen. De dienst wordt gevormd door de afdelingen Academische Zaken (AZ), Corporate Planning & Control (CPC), Bestuurlijke Zaken (BZ), Juridische Zaken (JZ) en het Chief Information Office (CIO). Onder de ABD valt organisatorisch ook nog het onafhankelijke Erasmus Magazine. De bestuursdienst wordt geleid door de directeur Algemene Bestuursdienst (tevens Secretaris College van Bestuur).

 

Over Erasmus Magazine

Erasmus Magazine (EM) is het onafhankelijke, journalistieke medium van de Erasmus Universiteit Rotterdam. EM is een tweetalig online platform voor nieuws en achtergronden, gericht op studenten en medewerkers van de Erasmus Universiteit. Het redactiestatuut garandeert dat de redactie onafhankelijk haar werk kan doen. Voor meer informatie, bekijk onze website op www.erasmusmagazine.nl.

De redactie van EM vormt een zelfstandige afdeling binnen de Algemene Bestuursdienst van de universiteit die direct onder het College van Bestuur valt. De redactie bestaat na het vervullen van deze vacature uit zeven vaste medewerkers, aangevuld met professionele freelancers in tekst en beeld, en studentmedewerkers.

Specificaties

  • Marketing en communicatie
  • 24—32 uur per week
  • €2709—€4272 per maand
  • HBO+
  • EM03-04-2020

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you