Copyright expert

Copyright expert

Geplaatst Deadline Locatie
6 apr 10 mei Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 mei 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij de expert die onze studenten, onderzoekers en docenten kan helpen met allerhanden vraagstukken en uitdagingen omtrent copyright? Ben jij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van open science en (open) licenties en wil je jouw kennis inzetten in een wetenschappelijke omgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Dit ga je doen
Het team Education Support zoekt voor de copyright en auteursrechten helpdesk een copyright expert om onderwijs en onderzoek in het open science tijdperk op een juiste en verantwoorde manier te stimuleren en adviseren. Bij de helpdesk werken 6 parttime medewerkers, met elk een eigen expertisegebied.

De Copyright helpdesk adviseert studenten, docenten en onderzoekers bij het publiceren van werk met gebruik van open licenties en auteursrechten. Het toepassen van de open science principes in de dagelijkse praktijk zorgt voor complexe vragen op nieuwe toepassingsgebieden zoals open education, open leermaterialen, open access, FAIR data en FAIR software.

Als copyright expert ben je in contact met studenten, docenten en onderzoekers en beantwoord je complexe vraagstukken. Je bevordert de bewustwording en brengt het thema copyright en publiceren met open licenties op een creatieve en enthousiaste manier onder de aandacht. Hiervoor ontwikkel en geef je onder andere trainingen en presentaties aan de doelgroepen over relevante en actuele thema's. Je inventariseert en analyseert de vragen en knelpunten en geeft adviezen met concrete oplossingen. Je bent verantwoordelijk om de bestaande copyrightwebsite up-to-date en relevant te houden door middel van de vraag analyse. Je ontwikkelt de bestaande copyrightwebsite samen met het helpdeskteam tot een online dienst. Natuurlijk werk je nauw samen met de afdeling Legal Services. Ook vertegenwoordig je de TU Delft in verschillende landelijk universitaire en/of  hoge scholen overleggen over auteursrechten.

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

Dit heb jij in huis
• Wij zoeken een enthousiaste collega met WO werk- en denkniveau, en een achtergrond in rechten.
• 3 tot 5 jaar aantoonbare ervaringen op het gebied van copyright.
• Je hebt affiniteit met de wetenschappelijke omgeving.
• Je volgt de vakinhoudelijke trends en trends op het gebied van auteursrechten en open licenties.
• Je bent een innovator.
• Als copyright expert ben je een inspirator voor je collega’s. Je bent analytisch, resultaat- en klantgericht, je kunt goed samenwerken en neemt anderen mee bij het uitdragen van je ideeën.
• Je hebt goede communicatieve vaardigheden zowel mondeling als schriftelijk in het Nederlands en Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met de intentie om je daarna een vast dienstverband aan te bieden.

Dit bieden wij
• Een salaris van € 2709,- tot € 4274,- bruto per maand (schaal 10, cao Nederlandse Universiteiten).
• Een goede werk-privébalans: we kunnen afspraken maken over flexibele werktijden en bij een werkweek van 38 uur krijg je 232 verlofuren per jaar. Heb je uren over of kom je ze juist tekort? Geen probleem. Je kunt ze verkopen of extra bijkopen.
• Een uitstekende pensioenregeling en eindejaarsuitkering van 8,3%.
• Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en een Internationaal Kindcentrum met opvang en basisschool op de campus.
• De mogelijkheid om voor een deel zelf je arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
• Deelname aan het Health Coach Program van de TU Delft.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft is een veelzijdige universiteit die onderwijs aanbiedt en onderzoek doet van een internationaal erkend niveau op het gebied van de technische wetenschappen. Onderwijs, onderzoek en ontwerpen zijn sterk gericht op maatschappelijke toepasbaarheid. De TU Delft ontwikkelt technologie voor volgende generaties met focus op duurzaamheid, veiligheid en economische vitaliteit. Bij de TU Delft werk je in een omgeving waar technische wetenschappen en de maatschappij elkaar ontmoeten. De TU Delft bestaat uit 8 faculteiten, de Universiteitsdienst, unieke laboratoria, onderzoeksinstituten en -scholen.

Afdeling

Universiteitsdienst - TU Delft Library

TU Delft Library is de grootste technisch-wetenschappelijke bibliotheek van Nederland. Als fysieke en virtuele ontmoetingsplek, verbindt de Library onderwijs en onderzoek aan de TU Delft en laat zij kennis vrijelijk stromen. De Library ondersteunt wetenschappers, studenten en docenten door op een innovatieve manier kennis te ontsluiten, te delen en zichtbaar te maken. Omdat we zoveel waarde hechten aan wetenschappelijke output, digitale content en innovatieve ontwikkelingen, is het van belang dat we kennisdeling onder de aandacht brengen. We adviseren studenten, docenten en wetenschappers in de keuze van publicatiekanalen, hergebruik van materiaal van anderen of bescherming van eigen intellectueel eigendom. Open, nieuwsgierig, zelfbewust, vernieuwend en verbindend. Dat zijn de merkwaarden die wij daarbij hanteren. Gebruiksonderzoeken kennen een hoge waardering toe aan de innovatieve dienstverlening van de Library.

Het werk binnen de Library is belegd in de drie afdelingen Research Services, Education Services en Resources. De afdelingsmanagers vormen samen met de directeur het managementteam. Vanuit de Library vinden we coördinatie van communicatie, het beheer van relaties, innovatie en efficiënte bedrijfsvoering belangrijk. Deze overkoepelende activiteiten zijn verdeeld over het managementteam, met ondersteuning vanuit een beleidsgroep.
De afdeling Library Education Services bestaat uit vier productgroepen, die worden aangestuurd door een hoofd. De grootste gemene deler van de productgroepen is de student en docent als hoofdgebruiker. Education Support verzorgt de juiste informatievaardigheden ten behoeve van de studenten en ondersteunt docenten bij het toe passen van open education principes.Het NewMedia Centre ontwikkelt en verzorgt online presentaties, met name voor het onderwijs. Open Spaces is verantwoordelijk voor de (ontwikkeling van) de studieomgeving, en Studium Generale zorgt voor de nodige academische verbreding voor de studenten.

Education Support werkt binnen de universiteitsdienst nauw samen met de directies Education & Student Affairs en ICT/FM, de Extension School en de Graduate School. Het team Education Support van de TU Delft Library richt zich op de ontwikkeling van (academische) vaardigheden van studenten, docenten en onderzoekers en de stimulering van open education onder andere door de ontwikkeling van open leermaterialen, De copyright helpdesk is ter ondersteuning van onderwijs en onderzoek en wordt door de afdeling Education Support aangestuurd.

Specificaties

  • Onderwijs
  • Recht
  • 30—32 uur per week
  • €2709—€4274 per maand
  • Universitair
  • AT/UD/TUDL/2020-06

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Prometheusplein 1, 2628 CZ, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you