Learning & Development advisor Management Development

Learning & Development advisor Management Development

Geplaatst Deadline Locatie
7 apr 27 apr Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 apr 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Let op: dit is een interne vacature. Je kunt alleen op deze vacature solliciteren als je momenteel al in dienst bent bij deze werkgever.

Functieomschrijving

Het Staff Career Centre (SCC) is een voor alle medewerkers van Universiteit Maastricht  (UM) ingericht expertisecentrum voor ondersteuning op het vlak van leren, ontwikkelen en mobiliteit.
Wij werken vanuit het thema ‘duurzame inzetbaarheid’; een van de beleidslijnen van het Strategisch Programma ‘Community at the Core’ van Maastricht University. 
Het SCC biedt haar diensten aan gericht op doelgroep, georganiseerd in kolommen. De medewerkers van de UM kunnen bij het SCC terecht voor alle ontwikkelactiviteiten die zij in het kader van hun huidige (of toekomstige) functie zouden willen ondernemen.  Binnen de betreffende kolom wordt de medewerker door onze adviseur leren en ontwikkelen verder geholpen met een advies op maat.

De adviseur leren en ontwikkelen geeft op basis van expertise en overzicht op het aanbod binnen en buiten de UM, advies m.b.t. de invulling van de persoonlijke ontwikkelplannen van de medewerker binnen de driehoek medewerker-manager-HR adviseur.
Ook updaten en communiceren zij voortdurend over het totale learning en coachingsaanbod binnen en buiten de UM.
De employability van de medewerker (of het team bij teamontwikkeling) staat centraal, en elke kolom zorgt voor bijpassende kennis en een aanbod aan interne en externe interventies en state of the art ontwikkelmogelijkheden.

Een van de onderdelen van het SCC is de kolom ‘Management Development’ (MD).
Het ontwikkelen van een sterke leiderschapscultuur is een van de doelstellingen van het nieuwe HR-beleid en past binnen de doelstellingen van Universiteit Maastricht.
De MD kolom is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en het vernieuwen van (reeds bestaande) leiderschapsprogramma’s, waarbij in beginsel een onderscheid gemaakt wordt tussen toekomstige, startende en senior managers.
Van de adviseur leren en ontwikkelen verwachten we dat je goede kennis hebt van ontwikkelingen op het vlak van management development, zowel qua onderzoek als qua state of the art voorbeelden binnen andere organisaties. Je kent het uitgebreide aanbod van leiderschapsopleidingen, zowel in Nederland als internationaal en weet hoe belangrijk de verankering van het geleerde is en garandeert dit in de opzet van de programma’s.
Je bent in staat om externe ontwikkelingen te vertalen naar een intern aanbod, op maat gemaakt voor onze universitaire doelgroep. Als adviseur weet je belangrijke interne stakeholders te betrekken bij de plannen en activiteiten voor jouw kolom. Ook kun je overleggen en onderhandelen met bureaus om trajecten uit te laten voeren.
Diverse vormen van leren en ontwikkelen, passend bij de huidige (technologische) ontwikkelingen zijn jou bekend. Een leven lang leren betekent voor jou meer dan het klassikaal volgen van een training.
Jij helpt enthousiast mee bij het ontwikkelen en ontwerpen van concrete leerinterventies. Voor een deel zal je interventies zelf maken, voor een deel zal je deze inkopen. Je gaat uit van de kracht van mensen zelf, en koppelt leren met werken. Je bent in staat verbindingen aan te brengen tussen de leer- en ontwikkelopgaves van verschillende doelgroepen om een zo efficiënt mogelijk aanbod te ontwikkelen.
Op termijn investeer je ook in externe samenwerking met regionale of internationale partners (York, YUFE netwerk).
Alle vragen over leren en ontwikkelen komen bij de adviseur terecht. Het is aan de adviseur om een passend advies te geven, maar ook het leren te faciliteren. Dit kan zijn door de juiste trainer/coach aan een vraag te koppelen, door intern contact op te nemen met een professional die de vraag op kan pakken, door mee te zoeken naar een passende (digitale) oplossing of deze in samenwerking met de klant te ontwikkelen, door te verwijzen naar een externe partij die de vraag op kan pakken, of te komen met een advies over een andere passende oplossing die leidt tot het gewenste resultaat.
Tenslotte ben je als adviseur leren en ontwikkelen ook in staat om in company trajecten op maat vorm te geven, passend bij de aangegeven leerbehoeftes van de deelnemers.

Je gaat deel uit maken van een enthousiast team met gedreven opleidingsprofessionals.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

  • Je beschikt over een academische vooropleiding op een relevant vakgebied, bij voorkeur aangevuld met minimaal 2 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
  • Je wilt bouwen, collega’s betrekken, jezelf en andere uitdagen. Je weet alles over talentontwikkeling, praktijk leren en lerende organisaties.
  • De ontwikkeling van mensen is jouw drijfveer, wat ook blijkt uit de ontwikkeling die je zelf hebt doorgemaakt door hier op alle mogelijke manieren mee bezig te zijn geweest.
  • Je beschikt over een goed ontwikkelde antenne om interne en externe ontwikkelingen op te pakken en weet deze op de juiste wijze te vertalen in opleidingsbeleid en – activiteiten.
  • Je bent een snelle denker en aanjager. Je schakelt makkelijk tussen strategisch tactisch en operationeel niveau. Je bent niet snel van je stuk te brengen en je bent ondernemend van aard. Ook ben je zakelijk en resultaatgericht.
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk) in het Engels en het Nederlands.
  • Je hebt een goed ontwikkeld netwerk en bent hierin actief.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met het ontwikkelen van leertrajecten met relevante stakeholders en inhoudelijke experts.
  • Competenties: analytisch, omgevingsbewustzijn, conceptueel vermogen, inventiviteit, resultaatgerichtheid, overtuigingskracht.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op vast bij gebleken geschiktheid.

Dit betreft een tijdelijk dienstverband voor 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij gebleken geschiktheid.

Wij bieden een aantrekkelijke functie binnen een enthousiaste, dienstverlenende werkomgeving, met het UFO profiel van Opleider 1, schaal 10 cao NU en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden volgens CAO Nederlandse Universiteiten en lokale UM-bepalingen

Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Support > UM-medewerkers.

 

 

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment 18.000 studenten en 4.400 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.
 

Afdeling

De afdeling: Maastricht University Office, Human Resources Management.

Het Maastricht University Office adviseert en ondersteunt het College van Bestuur, faculteiten en servicecentra. MUO telt in totaal circa 200 medewerkers en ten behoeve van de integrale beleidsondersteuning wordt er intensief samengewerkt met faculteiten en servicecentra.   Het office bestaat uit een aantal afdelingen (Academic Affairs, Human Resource Management, Marketing en Communicatie, Chief Information Office, Support Office, Legal Affairs, Kennis Transfer Office, EdLAB en Alumni Relations), elk met een eigen directeur of coördinator.  De afdeling Human Resources management maakt dus deel uit van het Maastricht University Office en bestaat uit circa 60 personen.

 

Specificaties

  • HRM
  • max. 26.6 uur per week
  • €2709—€4274 per maand
  • Universitair
  • AT2020.133

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Minderbroedersberg 4-6, 6211 LK, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you