Functioneel Beheerder Online Diensten

Functioneel Beheerder Online Diensten

Geplaatst Deadline Locatie
14 apr 27 apr Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij de enthousiaste en professionele Functioneel Beheerder die gericht is op samenwerking en die vernieuwing omarmt? De KB zoekt een nieuwe collega met gedegen kennis van ‘Functioneel Beheer’-processen. Beschik je nog niet helemaal over de kennis en ervaring die wij vragen? Wij helpen je graag om daarnaartoe te groeien.

Functieomschrijving

Wat ga je bij ons doen?

Als Functioneel Beheerder Online Diensten ben je, samen met jouw collega’s, het aanspreekpunt voor gebruikers van landelijke diensten die de KB aanbiedt. Je ondersteunt gebruikers vanuit het hele land door de diensten goed te laten functioneren, handleidingen te schrijven en korte trainingen en presentaties te geven. Je bezit goede communicatieve en organisatorische vaardigheden en door je goede inlevingsvermogen weet je de vraag van eindgebruikers te vertalen naar de daadwerkelijke behoefte. Hierbij schakel je moeiteloos tussen gebruikers en ontwikkelaars.

In je rol van Functioneel Beheerder ben je ook het aanspreekpunt voor het onderzoeken en verhelpen van incidenten en speel je een rol in het begeleiden van softwarereleases en aansluiten van nieuwe bibliotheken op de diensten. Verder ondersteun je de Productmanager door actieve deelname in de (door)ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten en technieken. Hierbij bewaak je ook de kwaliteit van de opgeleverde functionaliteit, mede door mee te testen bij de oplevering hiervan. Je komt met ideeën en je bent klantvriendelijk en daadkrachtig.

Specificaties

Koninklijke Bibliotheek

Functie-eisen

Wat bied jij?

 • · HBO/academisch werk -en denkniveau.
 • · Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als Functioneel Beheerder of een vergelijkbare functie.
 • · Kennis van en ervaring met web-architecturen, webapplicaties, CMS (Adobe Experience Manager) en het BiSL framework is een sterke pre.
 • · Technische basiskennis van het internet (DNS, HTTP(s) en certificaten) is ook zeer welkom.
 • · Nauwkeurigheid, een analytisch vermogen.
 • · Communicatief vaardig, je weet o.a. wanneer je iemand moet e-mailen of persoonlijk moet benaderen.
 • · Proactief en flexibel bijv. bij het verhelpen van storingen buiten kantooruren.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Wat bieden wij?

 • · Een dienstverband voor 32 tot 40 uur per week, in eerste instantie voor de periode van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.
 • · Een goed salaris, op basis van kennis en ervaring van minimaal € 2.939,00 tot € 4.452,00 bruto per maand (schaal 9 of 10) op basis van 40 uur, een dertiende maand (8,33%) en volledige vergoeding van je dagelijkse reiskosten.
 • · Je bouwt pensioen op via het pensioenfonds ABP.
 • · Een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket dat je deels zelf kunt samenstellen, waaronder het kopen en verkopen van vakantiedagen.
 • · Een goede balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk. Daarom kun je afspraken maken over flexibele werktijden, heb je veel vakantiedagen (42 dagen per jaar bij een volledige baan) en wordt ouderschapsverlof gedeeltelijk doorbetaald. In veel functies behoort ook thuiswerken tot de mogelijkheden.
 • · Alle ruimte om te leren en je verder te ontwikkelen.
 • Een werkplek in hartje Den Haag op drie minuten lopen vanaf het Centraal Station.

Werkgever

Koinklijke Bibliotheek

Wie zijn wij?

De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. Middeleeuwse handschriften, de eerste Donald Duck, het laatste boek van Saskia Noort: in onze magazijnen vind je alles wat in en over Nederland verschijnt. Dat komt neer op zo’n 7 miljoen publicaties. Die bewaren we goed, zodat ook onze achterkleinkinderen er nog plezier van kunnen hebben. Maar we doen meer dan boeken verzamelen. Zo’n 4,5 miljoen Nederlanders gebruiken onze digitale diensten, waaronder de landelijke online Bibliotheek (tienduizenden e-books en duizenden luisterboeken) en Delpher (meer dan 100 miljoen pagina's uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften). We zijn er voor de allerjongsten met voorleeskoffertjes, voor slechtzienden met aangepaste leesvormen en -voor iedereen die het nodig heeft - met hulp bij computeren of belastingzaken. Natuurlijk zetten we ook vol in op innovatie, samen met onze partners. Denk aan de inzet van artificial intelligence in openbare bibliotheken en evenementen rondom linked open data.

Kortom, bij de KB gebeurt meer dan je denkt. Samen met 500 collega’s werk je aan een slimmer, vaardiger en creatiever Nederland.

Afdeling

Publieksdiensten

Waar kom je bij ons werken?

De afdeling Publieksdiensten brengt mensen en informatie letterlijk samen. In drie teams wordt samengewerkt aan de continue vernieuwing en verbetering van de online- en onsite diensten, het beheer van deze diensten en de dienstverlening aan de klant. Het portfolio van diensten loopt sterk uiteen: van apps en digitale diensten op onlinebibliotheek.nl en kb.nl tot aan meer specialistische diensten en catalogi, zoals Delpher, Geheugen van Nederland en WorldCat Discovery services.

Specificaties

 • IT
 • 32—40 uur per week
 • €2939—€4452 per maand
 • 20-15-018

Werkgever

Koninklijke Bibliotheek

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Willem Alexanderhof 5, 2595 BE, Den Haag

Bekijk op Google Maps