Lector 'Energie & Innovatie' (0,8- 1,0 FTE)

Lector 'Energie & Innovatie' (0,8- 1,0 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
24 apr 24 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) zoekt voor het kenniscentrum van faculteit Techniek een Lector 'Energie & Innovatie' (0,8- 1,0 FTE)

Functieomschrijving

Het lectoraat Energie en Innovatie heeft als doel om met toegepast onderzoek bij te dragen aan de energietransitie: direct via eigen onderzoeksresultaten en indirect via bijdrage aan het technisch onderwijs. Het lectoraat bestaat momenteel uit ca. 15 medewerkers die praktijkgericht onderzoek uitvoeren binnen een aantal gesubsidieerde onderzoeksprojecten en contractresearch op 3 onderzoekslijnen:

 1. Energiepositieve gebieden;
 2. Smart Energy Systems: en
 3. Laadinfrastructuur van de toekomst.

In verband met het vertrek van de zittende lector zijn we op zoek naar opvolging in dit lectoraat met name gericht op versterking van eerst genoemde onderzoekslijn Energiepositieve gebieden (inclusief duurzame energie in de gebouwde omgeving en ontwikkeling en toepassing van warmte- en koude-netten). Het lectoraat beoogt concreet bij te dragen aan de klimaatambities van de gemeente Amsterdam en de uitdagingen die spelen rond onder meer aardgas-loze wijken, groei van duurzame opwek en integratie van elektrisch vervoer. Dit vraagt om nieuwe oplossingen en praktijkgerichte kennis, welke onder andere reeds worden ontwikkeld in onze lopende (Europese) onderzoeksprojecten.

Het lectoraat is één van de 8 lectoraten van het onderzoeksprogramma Urban Technology, onderdeel van het kenniscentrum van de faculteit Techniek. Het lectoraat is hoofdzakelijk verbonden aan de bachelor of Engineering (specialisatie Sustainable Energy Systems), maar heeft ook links met andere bacheloropleidingen, waaronder Built Environment. Het lectoraat draagt daarnaast bij aan het thema ‘Energy Transition’ van het HvA Centre of Expertise Urban Technology (CoE UT).

Wat ga je doen?

 • ontwikkelen van nieuwe kennis op het gebied van Energiepositieve gebieden (inclusief duurzame energie in de gebouwde omgeving en ontwikkeling en toepassing van warmte- en koudenetten); kennis die direct toepasbaar is voor onze praktijkpartners;
 • ontwikkelen van een onderzoeksagenda, praktijkgericht onderzoek uitvoeren en lopende onderzoeksprojecten aansturen;
 • inhoudelijk leidinggeven aan (docent-)onderzoekers van het lectoraat;
 • op innovatieve wijze bijdragen aan de curricula van opleidingen en het verstevigen van de verbinding tussen onderzoek en onderwijs;
 • acquireren van praktijkgerichte onderzoeksprojecten en het onderhouden en uitbreiden van een relevant netwerk;
 • in uiteenlopende media publiceren over nieuw ontwikkelde kennis en ontwikkelingen;
 • vertegenwoordigen van het lectoraat binnen het Urban Technology onderzoeksprogramma en verdere ontwikkeling van het interdisciplinaire thema ‘Energy Transition’.

Specificaties

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Functie-eisen

Wat neem je mee om deze uitdagingen samen met ons aan te gaan?
Een gepromoveerde academicus op het gebeid van Energie en Innovatie met:

 • brede en conceptuele kennis op het gebied van energievraagstukken en energietechnologie in de urbane context;
 • ervaring in het doen en begeleiden van praktijkgericht onderzoek;
 • relevant netwerk;
 • ervaring of aantoonbare affiniteit met duurzaamheid (duurzame mobiliteit, energietransitie);
 • aantoonbare ervaring op het gebied van acquisitie en het schrijven van diverse soorten aanvragen;
 • ervaring in kennisoverdracht in een onderwijssetting;
 • leidinggevende ervaring;
 • ervaring met interdisciplinair samenwerken;
 • initiatief en ondernemerszin en die waar nodig snel kan schakelen.

Arbeidsvoorwaarden

 

De werkzaamheden maken deel uit van de organieke functie van Lector 2. De bij deze functie behorende loonschaal is schaal 15 (cao hbo). Het salaris bedraagt maximaal €7.284,- bruto per maand bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van opleiding en ervaring. De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor de periode van vier jaar.

De HvA heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een 13e maand. Daarnaast biedt de HvA (via de HvA Academie) uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleert medewerkers om zich blijvend te professionaliseren.

De HvA hecht als hoofdstedelijke hogeschool veel waarde aan toegankelijkheid voor een brede variëteit aan potentiële studenten en ziet de diversiteit van studenten en medewerkers als een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de instelling.

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam

Hogeschool van Amsterdam

Afdeling

Urban Technology

Urban Technology is het interdisciplinaire onderzoeksprogramma van de Faculteit Techniek en tevens in ontwikkeling naar een interfacultair Center of Expertise. Urban Technology draagt met praktijkgericht onderzoek bij aan de inzet van techniek voor een leefbare, duurzame en competitieve stad. Het onderzoek kenmerkt zich door een ontwerpgerichte aanpak en resulteert in concrete oplossingen die implementeerbaar en opschaalbaar zijn. Het onderzoek draagt bij aan het versterken van de innovatiekracht van onze opleidingen en het werkveld. Het onderzoeksprogramma bestaat uit 8 lectoraten die bijdragen aan de thema’s : ‘Energy Transition’, ‘Circulair Transition’, ‘Connectivity & Mobility’ en ‘Designing Future Cities’. Als lector ‘Energie & Innovatie’ coördineer je het interdisciplinaire thema ‘Energy Transition’ en bouw je voort op de sterke samenwerking met de andere 3 thema’s en met andere onderzoeksgroepen binnen de HvA.

Faculteit Techniek is één van de zeven faculteiten van de Hogeschool van Amsterdam. In de faculteit wordt Associate Degree-, Bachelor- en Master onderwijs verzorgd voor circa 7.000 studenten. Het onderzoek wordt uitgevoerd onder leiding van 11 lectoren binnen het Kenniscentrum Techniek. Bij de faculteit werken ongeveer 500 medewerkers (390 fte).

Specificaties

 • Lector
 • Natuurwetenschappen; Techniek
 • max. 40 uur per week
 • max. €7284 per maand
 • Gepromoveerd
 • SP 1100136

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Weesperzijde 190, 1097 DZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you