Redacteur

Redacteur

Geplaatst Deadline Locatie
7 mei 21 mei Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 mei 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als redacteur schrijft en redigeert u teksten (voor nieuwe en/of conventionele media) in eigen stijl en in alle journalistieke genres binnen de overeengekomen redactionele kaders en formules.
Een hoofdbestanddeel van de functie bestaat uit het binnen een cursus- en productieteam meewerken aan hoogwaardig cursusmateriaal (inclusief tentamenteksten), zowel in gedrukte als digitale vorm. U werkt hierbij nauw samen met de medewerker audiovisuele technieken (MAVT) en uw werkzaamheden zijn leidend voor de werkzaamheden van de MAVT.
U redigeert cursussen, hetgeen in het bijzonder omvat: stilistisch verbeteren van kopij, afstemmen van tekst en illustraties, consistent maken wat betreft normeringen, rechtenverwerving regelen van artikelen en illustraties, en het controleren van de diverse resultaten, inclusief grafische huisstijl en illustraties, van invoer tot en met het definitieve product. Bij deze taak werkt u als betrokken collega ook samen met verschillende docenten die ieder hun eigen specialisme hebben. U adviseert deze docenten vanuit uw eigen deskundigheid over taal en stijl.
Daarnaast bent u betrokken bij het uitbrengen van veelal Engelstalige publicaties over onderzoeksresultaten.
U onderhoudt, actualiseert en beheert de (web)publicaties van de faculteit op in- en externe websites en verzorgt de interne faculteitsnieuwsbrief, en verzamelt hiertoe op eigen initiatief informatie, bijvoorbeeld door het afnemen van interviews. U doet voorstellen over onderwerpen aan het hoofd BOO.
U draagt vanuit de faculteit bij aan de vernieuwing van de OU-website en de leeromgeving yOUlearn en signaleert daarin verbetermogelijkheden. Verder bent u betrokken bij de redactie van overige schriftelijke en digitale kopij van de faculteit.
De faculteit Managementwetenschappen werkt nauw samen met de faculteit Bètawetenschappen. Dit betekent dat redactie van teksten op aanpalende gebieden van Bètawetenschappen tot de taken kunnen behoren.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

U beschikt over een afgeronde hogere beroepsopleiding (hbo) Journalistiek of een academische (wo) opleiding Neerlandistiek (of vergelijkbaar). U hebt bij voorkeur kennis van en/of sterke affiniteit met de opleidingen binnen de faculteit MW. Daarnaast is affiniteit met Bètawetenschappen een pré. U hebt ervaring of aantoonbare affiniteit met redactie van webteksten.U hebt affiniteit met onderwijsprocessen. U beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. U bent een gedreven en ondernemende team-player die zelfstandig kan functioneren. U bent stressbestendig, resultaatgericht en in staat om in scenario’s te denken. U hebt ervaring met digitale media. U bent in staat zelfstandig en gestructureerd te werken. U kunt goed organiseren en bent een persoon met een proactieve houding.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: tijdelijk, voor de duur van 2 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Het salaris wordt afhankelijk van uw ervaring en kwalificaties vastgesteld overeenkomstig salarisschaal 9 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 3.895,= bruto per maand bij een volledig dienstverband. 

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder andere opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd en betaald ouderschapsverlof.

 

 

Werkgever

Open Universiteit

Online studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er online activerend onderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit. Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de OU studeren ruim 14.000 studenten en werken ruim 600 medewerkers. De OU heeft vijftien vestigingen in Nederland, en zes in België. De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.
De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt.
De OU investeert niet alleen in onderzoek in de vakgebieden van de opleidingen, maar ook in onderzoek op het gebied van leren, doceren en technologie.

Tevreden studenten
In de Nationale Studenten Enquête (NSE), de Keuzegids Universiteiten (vergelijking waardering van studenten en experts voor bacheloropleidingen van de veertien universiteiten) en de Keuzegids Masters scoort de OU al jaren op rij een top 2 positie in de lijst van de veertien Nederlandse universiteiten. Bovendien staan alle opleidingen hoog in de ranglijsten van de universiteiten voor de betreffende studierichtingen. Alle beoordelingen staan op de OU-website.

Afdeling

Faculteit Managementwetenschappen

De faculteit Managementwetenschappen (MW) houdt zich bezig met wetenschappelijk onderwijs en onderzoek op het gebied van managementwetenschappen. In dit wetenschapsgebied biedt zij een bachelor- en een masteropleiding aan. De faculteit streeft naar integratie van inhoudelijke en onderwijskundige vernieuwing van het onderwijsaanbod, waarbij een sterk accent wordt gelegd op digitale hulpmiddelen en de elektronische leeromgeving.
Het bachelor- en masteronderwijs van het wetenschapsgebied managementwetenschappen bevat disciplinaire en interdisciplinaire cursussen uit de disciplines organisatiekunde, human resource management (hrm), strategie, innovatie, marketing, supply chain management, financiering, management accounting en financial accounting. In deze onderwezen vakgebieden vindt disciplinegebonden onderzoek plaats en interdisciplinair onderzoek dat is ondergebracht in het interfacultaire onderzoeksprogramma Learning and Innovation in Resilient Sytems (LIRS

Specificaties

  • Marketing en communicatie
  • 30.4—38 uur per week
  • HBO
  • AC/FAC/MW/20057

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6401 DL Heerlen, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you