Contentmedewerkers 2x - Bureau KNAW - Amsterdam

Contentmedewerkers 2x - Bureau KNAW - Amsterdam

Geplaatst Deadline Locatie
12 mei 24 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 mei 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een ervaren en enthousiaste contentmedewerker met hart voor de wetenschap en wetenschappers? Weet jij jouw kennis, kunde en kwaliteit effectief in te zetten om de KNAW in haar communicatie te ondersteunen? Dan zou jij een van de nieuwe collega’s kunnen zijn die wij zoeken.
Wegens uitbreiding en vervanging zoekt het bureau van de KNAW contentmedewerkers en communicatieadviseurs. Je komt in een team waarin je de ruimte krijgt voor eigen inbreng en ideeën, en we verwachten dat je die ook goed ten uitvoer kunt brengen. Dat doe je samen met de andere collega’s van de afdeling: communicatieadviseurs, contentmedewerkers, eventmanagers en informatiespecialisten. We zorgen voor elkaar, houden elkaar scherp en omdat geen dag hetzelfde is, helpen we elkaar waar nodig.

Dit ga je doen
Je bent dagelijks bezig met het nog aantrekkelijker maken van tekst, beeld, filmpjes en tweets voor diverse doelgroepen. Je plaatst die op de relevante digitale mediakanalen van de KNAW of van anderen, monitort het effect en stemt af met collega’s. Met jouw creatieve en journalistieke blik en ervaring met contentmarketing op verschillende platforms en met verschillende systemen, adviseer je zowel communicatieadviseurs als andere collega’s over de houdbaarheid van content, online strategieën en nieuwe mogelijkheden. 
Je voert redactiewerkzaamheden uit, coördineert, produceert en verbetert onze nieuwsbrieven en bent betrokken bij selectie, invoeren en functioneel beheer van onze systemen. 
We zoeken twee contentmedewerkers, waarvan een senior. Bij de laatste ligt de focus op eindredactie van woord en beeld, projectleiding en coördinatie van werkzaamheden.  
 

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Dit verwachten we van jou
Je hebt hart voor de wetenschap en wetenschappers en je hebt een goed gevoel voor verhoudingen. Je hebt een neus voor goede content, je kunt op een journalistieke, toegankelijke manier schrijven over bijzonder uiteenlopende wetenschappelijke en culturele (beleids)onderwerpen en je weet dit ook te vertalen naar aantrekkelijke (online) strategieën en teksten en beelden. Je bent creatief in je aanpak en secuur in je werk. Je kunt prima zelf je weg vinden en je draagt graag bij aan wat het team nodig heeft. Je hebt een afgeronde opleiding op hbo- of wo-niveau, de nodige werkervaring en je weet wat er vandaag de dag op jouw vakgebied speelt. Uiteraard heb je ervaring met diverse cms’en, foto- en filmbewerkingsprogramma’s en diverse (social media) beheerplatformen en ben je net zo goed in het in het interpreteren van statistieken als in het schrijven van Nederlandse tekst. Goede taalvaardigheid in het Engels is een pre.  
 

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij?
We bieden je een fulltime tijdelijk dienstverband van een jaar met uitzicht op een vast
dienstverband. Afhankelijk van opleiding en ervaring is het salaris van een contentmedewerker bij een fulltime dienstverband tenminste € 2.770,00 en maximaal € 3.895,00 bruto per maand (schaal 9 CAO Nederlandse Universiteiten/KNAW) van een senior contentmedewerker tenminste  € 2.644,00 en maximaal € 4.978,00 bruto per maand (schaal 10 of 11 CAO Nederlandse Universiteiten/KNAW), exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Er is een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.
 

Werkgever

Bureau KNAW

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) is het forum van en voor excellente wetenschappers. De KNAW is adviesorgaan van de regering en verantwoordelijk voor tien nationale onderzoeksinstituten -  en drie instituten die infrastructuur bieden voor onderzoek - die met hun onderzoek en collecties bij de (inter)nationale top horen. Zelfstandige onderdelen zijn De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten.

Het Bureau van de KNAW staat leden, bestuur, raden en commissies, instituten en de algemeen directeur bij in de uitoefening van hun taken.

Specificaties

  • Marketing en communicatie
  • max. 38 uur per week
  • HBO
  • AT2020-061

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Kloveniersburgwal 29, 1011 JV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you