Promovendus Hyperspectrale laparoscopie voor oncologische chirurgie

Promovendus Hyperspectrale laparoscopie voor oncologische chirurgie

Geplaatst Deadline Locatie
12 mei 22 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 22 jun 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De afgelopen decennia is er een sterke toename geweest in het aandeel van technologie bij de diagnose en behandeling van kanker. In ons team werken natuurkundigen, ingenieurs, technisch geneeskundigen en clinici samen aan het ontwikkelen en implementeren van nieuwe technieken in de operatiekamer. In dit project wordt een nieuw medisch instrument ontwikkeld: een hyperspectrale laparoscoop. Veel oncologische operaties worden tegenwoordig laparoscopisch uitgevoerd, maar tijdens de operatie is het op de camerabeelden van de laparoscoop niet altijd goed te zien waar het tumorweefsel precies zit. Dit heeft als gevolg dat er te weinig tumorweefsel verwijderd wordt (wat o.a. kan leiden tot heroperaties) of juist te veel (wat kan leiden tot complicaties). Met een hyperspectrale laparoscoop gebruiken we een lichtbron en camera waarmee je veel meer kleuren dan zichtbaar met het oog kunt bekijken en analyseren. Wij verwachten dat je met zo’n hyperspecrale laparoscoop tijdens de operatie veel beter kunt zien waar tumorweefsel aanwezig is en waar het weefsel weer normaal is. Hiermee verwachten we het aantal heroperaties en complicaties te verminderen.

De laparoscoop zal speciaal voor dit project worden ontwikkeld in samenwerking met een van je collega’s. Jij zal de analysemethode ontwikkelen op basis van machine learning om te bepalen of het weefsel dat je met de camera ziet, tumorweefsel is of gezond weefsel. Dit doe je door veel metingen te doen aan weefsel dat verwijderd wordt bij een operatie en je zal je ontwikkelde methode testen in de klinische setting. Hiervoor zal je o.a. samenwerken met een postdoc die werkt aan de ontwikkeling van de laparoscoop zelf en een postdoc op het gebied van machine learning.

Als onderzoeksgroep binnen de divisie Chirurgische Oncologie van het Nederlands Kanker Instituut/Antoni Van Leeuwenhoek ziekenhuis hebben we een sterke samenwerking met technische universiteiten, academische ziekenhuizen en medische industrie. Je wordt aangesteld op het Nederlands Kanker Instituut in Amsterdam en je volgt het PhD programma van de Universiteit Twente.

Specificaties

Het Antoni van Leeuwenhoek (AVL)

Functie-eisen

Jij bent een teamspeler en hebt een sterke interesse voor onderzoek met een klinische impact en de implementatie van technologie in de medische praktijk. Je hebt een master biomedische technologie, technische geneeskunde of een vergelijkbare studie afgerond. Omdat je in een internationale omgeving werkt, moet je zowel Nederlands als Engels goed beheersen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Je komt te werken in een dynamische omgeving op het snijvlak van zorg en technologie. Je wordt onderdeel van een internationaal onderzoeksteam en gaat samenwerken met onderzoekers uit verschillende disciplines. Bovendien krijg je toegang tot een breed palet aan cursussen via de Universiteit Twente. Je wordt aangesteld voor een periode van 4 jaar binnen onze OIO-schalen met een startsalaris van € 2.798 bruto per maand.

Werkgever

Antoni van Leeuwenhoek (Nederlands Kanker Instituut)

Antoni van Leeuwenhoek (Nederlands Kanker Instituut)

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid; Natuurwetenschappen; Techniek
  • max. 36 uur per week
  • max. €2798 per maand
  • Universitair
  • AT Promovendus Oncologische Chirurgie

Werkgever

Het Antoni van Leeuwenhoek (AVL)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Plesmanlaan 121, 1066 CX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you