Curriculumontwikkelaar masteropleidingen binnen de (gezondheids)zorg

Curriculumontwikkelaar masteropleidingen binnen de (gezondheids)zorg

Geplaatst Deadline Locatie
13 mei 26 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Jouw meerwaarde
Professionals die hoge kwaliteit van (gezondheids)zorg kunnen bieden, daar is hoge kwaliteit van onderwijs voor nodig. Masteropgeleiden verrijken de zorg en zijn onmisbaar. Het curriculum van de masteropleidingen Verpleegkundig Specialist (ANP) en de Physician Assistent (PA) zitten inhoudelijk goed in elkaar, maar zijn toe aan ‘een nieuwe jas’. Ben jij een ervaren docent, een onderwijskundig veranderaar met een moderne kijk op onderwijs, verstand van masteropleidingen èn gezondheidszorg, dan is dit een leuke en uitdagende klus voor jou! 

Inhoud functie
De masteropleidingen ANP en PA zijn deeltijdopleidingen waar ervaren zorgprofessionals weer student zijn, en werken en leren combineren. Dit is een pittige combinatie, zeker in deze tijd.
De masters worden op geringe schaal aangeboden in Nederland en kennen een numerus fixus. Zij verhouden zich tot het landelijke beroepsprofiel, het opleidingsprofiel en tot elkaar. Onze opleidingen zijn inhoudelijk sterk, maar qua didactiek gedateerd. Onze ambitie is om de opleidingen door te ontwikkelen tot state of the art masteropleidingen passend bij de huidige tijdsgeest in alle facetten die goed onderwijs rijk is. 

Jouw rol
Jouw voornaamste uitdaging is het (door)ontwikkelen dan wel innoveren van het onderwijsprogramma binnen onze drie leerlijnen, gebaseerd op het vernieuwde beroepsprofiel van de verpleegkundig specialist en recente wetenschappelijke kennis. Deze drie leerlijnen zijn:

 1. Klinische vorming: hierin staat het klinisch redeneren centraal aan de hand van een kernset patiëntproblemen waarbij de praktijk van de verpleegkundig specialist en physician assistant centraal staat
 2. Wetenschappelijke vorming en innovatie: hierin staat het aanleren van onderzoeksvaardigheden centraal om als verpleegkundig specialist de rol van innovator op zich te nemen en als physician assistant een onderzoek te kunnen uitvoeren op de werkplek.
 3. Rolontwikkkeling en werkplekleren: hierin staat de rolontwikkeling,positionering en integratie van alle competenties van de verpleegkundig specialist en physician assistant centraal. 

De focus zal liggen op de didactische kant, met als basis onze sterke opleidingsinhoud, waarbij blended learning en integratie van de leerlijnen zichtbaar wordt. 

Naast deze (door)ontwikkeling coördineer en verzorg je ook onze nieuw ontwikkelde onderwijsonderdelen die in directe relatie staan met het beroepenveld. Dit doe je met inbreng van de studenten en docenten. Dat betekent dat je het nieuw ontwikkelde onderwijs direct gaat testen en toepassen. Een achtergrond als docent is daarom echt een pré.

Kortom, wij zij op zoek naar een collega vol zelfvertrouwen, durf en lef die onderwijskundig en veranderkundig goed onderlegd is. Een collega die dit ontwikkelproces samen met onze teamleider en docenten kan initieren, ontwerpen, uitvoeren en begeleiden. 

Goed om te weten
We voorzien dat het ontwikkeltraject curriculumvernieuwing ten minste 2 jaar nodig heeft. Daarna zal de functie deels als onderwijskundige en deels als docent onderdeel van het masterteam zijn.

Nieuwsgierig geworden, maar twijfel je toch nog?
Wij snappen dat je vragen hebt over deze functie. Of misschien ben je nieuwsgierig geworden naar de werkomgeving. Neem dan eens contact op met Els Grijmans. Zij is teamleider van de masteropleidingen en bereikbaar via telefoonnummer 06-31639513. Zij kan al jouw inhoudelijke vragen beantwoorden en wellicht kunnen jullie direct een digitaal kopje koffie (of thee) doen.

Specificaties

Hogeschool Inholland

Functie-eisen

 • Je bent onderwijskundig en veranderkundig onderlegd op minimaal masterniveau. 
 • Je hebt ervaring met het ontwerpen, ontwikkelen en bouwen van een mastercurriculum. 
 • Je zorgt ervoor dat de toetsmethoden, leerdoelen en lesmethoden van vakken in lijn worden gebracht met de eindtermen van beide masterprogramma's volgens het principe van Constructive Alignment (Biggs & Tang 2011).
 • Je bent bij voorkeur in de kern/oorsprong een docent met onderwijsbevoegheid (BKE/SKE).
 • Je hebt actuele onderwijskundige kennis van de gezondheidszorg (bij voorkeur binnen het verpleegkundig en/of geneeskundig domein).
 • Je hebt een hands-on mentaliteit, bent innovatief en werkt in verbinding met anderen. Je kunt goed schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel werken en wilt graag werken met collega's in het onderwijs.
 • Sterke communicatieve vaardigheden, alsook de competenties om te kunnen schakelen tussen verschillende abstracties, verschillende rollen en werkwijzen. 
 • Je weet te enthousiasmeren, je weet ideeën aan elkaar te verbinden én komt goed tot je recht in het werken in teamverband.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden, met vooruitzicht op een vast dienstverband.

 • Het betreft een tijdelijk dienstverband van 12 maanden met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een salaris van minimaal €4.326,54 en maximaal €6.036,14 bruto per maand, schaal 12 of 13, bij een volledig dienstverband. Jouw inschaling is afhankelijk van de aard van de werkzaamheden en daarbij behorende verantwoordelijkheden. Hierin is jouw relevante (werk)ervaring leidend.
 • Een werkweek van 32 uur per week, maar weet dat alles vanaf 24 uur per week ook bespreekbaar is. 
 • Een goed te bereiken werkplek in Amsterdam. Alle gemaakte reiskosten met openbaar vervoer worden 100% vergoed. Kies je voor eigen vervoer weet dan dat je hierin beperkt vergoed wordt.
 • Een uitbetaling van een vakantietoeslag van 8% in mei.
 • Een uitbetaling van een eindejaarsuitkering van 8,3% in december.
 • Een ruime verlofregeling waarin je je eigen keuzes kunt maken. Bijvoorbeeld: bij een fulltime-aanstelling en een gekozen werkweekvariant van 40 uur per week heb je jaarlijks 428 verlofuren. Dit zijn 53,5 vakantiedagen. Onze verlofregeling is inclusief de verplichte vrije dagen en de nationale en erkende feestdagen.
 • Een aantrekkelijke pensioenregeling bij ABP (Pensioenfonds voor overheid en onderwijs).
 • Je krijgt van ons genoeg ruimte (tijd) en ruime middelen (geld) voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. Wij vinden het belangrijk dat je altijd bereid bent om te leren. Bij ons staat leren=durven centraal. 
 • Er wordt een verzekering tegen gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid voor je afgesloten die volledig door ons, Hogeschool Inholland, wordt betaald.
 • Je hebt bij ons recht op een ruimhartige regeling betaald ouderschapsverlof en een aanvulling op de wettelijke regelingen als het gaat om partnerverlof bij de geboorte of adoptie van jouw kind(je). 
 • Een prettige en informele werkomgeving, waarin we onze collega’s en studenten bij naam kennen.
 • Naast bovengenoemde arbeidsvoorwaarden bieden wij ook een keuzemenu aan. In dit keuzemenu zit o.a. de mogelijkheid tot het kopen en verkopen van bovenwettelijke verlofuren, het fietsplan en de mogelijkheid van saldering woon-werkverkeer en vakbondscontributie.

Sociale partners blijven inzetten op verhoging van de kwaliteit van het onderwijs en onderzoek, van de onderwijsorganisatie en van het personeel. Wij volgen de cao hbo. Een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

Hogeschool Inholland

Hogeschool Inholland
Ons motto is: we doen het samen! We zijn als enthousiast onderwijsteam verantwoordelijk voor het organiseren en verzorgen van het onderwijs aan onze studenten. Dat betekent dat we werken vanuit gelijkwaardigheid. De docenten weerspiegelen met hun verschillende beroepsachtergrond de beroepspraktijk van de studenten. We benoemen dingen die goed gaan, maar ook die minder goed gaan en dan werken we daar samen aan. Kortom wij durven te leren!

Afdeling

cluster Nursing

Het cluster Nursing bestaat uit de bacheloropleidingen Verpleegkunde (voltijd/deeltijd/duaal), de masteropleidingen Advanced Nursing Practice (ANP), Physician Assistant (PA) en Advanced Health Informatics Practice (AHIP) en het contractonderwijs op het gebied van gezondheidszorg. Ook zijn twee lectoraten verbonden aan het Cluster (GGZ Verpleegkunde en Zorg en Welzijn Kwetsbare ouderen). De opleidingen worden aangeboden in Amsterdam (De Boelelaan) in Diemen en in Alkmaar. Jij werkt vanuit de locatie Amsterdam. 
Cluster Nursing is onderdeel van het domein Gezondheid, Sport en Welzijn (GSW) van Hogeschool Inholland.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Beleid- en staf; Management; Marketing en communicatie
 • Gezondheid; Economie; Gedrag en maatschappij
 • 24—32 uur per week
 • €4326—€6036 per maand
 • Universitair
 • SP Curriculumontwikkelaar

Werkgever

Hogeschool Inholland

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1109, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps