Contentmanager/ Eindredacteur Jeugdbibliotheek

Contentmanager/ Eindredacteur Jeugdbibliotheek

Geplaatst Deadline Locatie
18 mei 31 mei Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 mei 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Jeugdbibliotheek.nl is een website die de Koninklijke Bibliotheek speciaal heeft ontwikkeld voor kinderen en jongeren van 0-18 jaar. Hier kunnen ze alles vinden wat de Bibliotheek te bieden heeft, bijvoorbeeld boeken of e-books, maar ook informatie voor werkstukken of spreekbeurten. Wij zoeken een Contentmanager / Eindredacteur die ons helpt de website verder door te ontwikkelen.

Functieomschrijving

Wat ga je bij ons doen?

Als Contentmanager / Eindredacteur van de Jeugdbibliotheek zorg je dat de informatie op de website jeugdbibliotheek.nl zo goed mogelijk vindbaar is voor kinderen en jongeren van 0-18 jaar. Je doet dit volgens een contentstrategie waarvoor jij ook verantwoordelijk bent. Je zorgt ervoor dat de digitale collectie voor jeugd zodanig gepresenteerd wordt dat de doelgroep er makkelijk bij komt, en dat alle content op de website up-to-date is. Als Contentmanager / Eindredacteur denk je ook mee over de strategische vraagstukken rondom jeugdbibliotheek.nl en over het toevoegen van nieuwe content. Ook ben je betrokken bij marketingcampagnes, en zorg je bijvoorbeeld voor campagneteksten of persberichten. Kortom, jij zorgt ervoor dat de website en andere communicatie helemaal voldoen aan de wensen en eisen van de doelgroep 0-18 jaar.

Specificaties

Koninklijke Bibliotheek

Functie-eisen

Wat bied jij?

  • Een hbo werk- en denkniveau.
  • Een relevante opleiding en/of gevolgde cursussen.
  • Minstens drie jaar relevante werkervaring als contentmanager of eindredacteur.
  • Affiniteit met (digitaal) lezen, jeugd en bibliotheken.
  • Up-to-date kennis van UX, SEO, metadata en toegankelijkheid.
  • Een vlotte pen, een goed taalgevoel en oog voor detail.
  • Een proactieve houding door bijvoorbeeld zelf verbeteringen aan te dragen voor de websit

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Wat bieden wij?

  • Een dienstverband voor 24 uur per week, in eerste instantie voor de periode van 1 jaar, met uitzicht op een verlenging.
  • Een goed salaris, op basis van kennis en ervaring van minimaal € 2.939,00 tot € 4.452,00 bruto per maand (schaal 9 of 10) op basis van 40 uur, een dertiende maand (8,33%) en volledige vergoeding van je dagelijkse reiskosten.
  • Je bouwt pensioen op via het pensioenfonds ABP.
  • Een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket dat je deels zelf kunt samenstellen, waaronder het kopen en verkopen van vakantiedagen.
  • Een goede balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk. Daarom kun je afspraken maken over flexibele werktijden, heb je veel vakantiedagen (42 dagen per jaar bij een volledige baan) en wordt ouderschapsverlof gedeeltelijk doorbetaald. In veel functies behoort ook thuiswerken tot de mogelijkheden.
  • Alle ruimte om te leren en je verder te ontwikkelen.
  • Een werkplek in hartje Den Haag op drie minuten lopen vanaf het Centraal Station.

Werkgever

Koninklijke bibliotheek

Wie zijn wij?

De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. Middeleeuwse handschriften, de eerste Donald Duck, het laatste boek van Saskia Noort: in onze magazijnen vind je alles wat in en over Nederland verschijnt. Dat komt neer op zo’n 7 miljoen publicaties. Die bewaren we goed, zodat ook onze achterkleinkinderen er nog plezier van kunnen hebben. Maar we doen meer dan boeken verzamelen. Zo’n 4,5 miljoen Nederlanders gebruiken onze digitale diensten, waaronder de landelijke online Bibliotheek (tienduizenden e-books en duizenden luisterboeken) en Delpher (meer dan 100 miljoen pagina's uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften). We zijn er voor de allerjongsten met voorleeskoffertjes, voor slechtzienden met aangepaste leesvormen en – voor iedereen die het nodig heeft – met hulp bij computeren of belastingzaken. Natuurlijk zetten we ook vol in op innovatie, samen met onze partners. Denk aan de inzet van artificial intelligence in openbare bibliotheken en evenementen rondom linked open data.

Kortom, bij de KB gebeurt meer dan je denkt. Samen met 500 collega’s werk je aan een slimmer, vaardiger en creatiever Nederland.

Afdeling

Marketing & Educatie

Waar kom je bij ons werken?

Je komt te werken op de afdeling Marketing & Educatie, in het team Lezen. In dit team verzorgen we de marketing en redactie van de digitale diensten en content van de Bibliotheek, zoals de online Bibliotheek, de Jeugdbibliotheek en Bibliotheek.nl. Je werkt nauw samen met de websitecoördinator, marketeers en accountmanager van de Jeugdbibliotheek, maar ook met de collega’s van de online Bibliotheek.

Specificaties

  • Marketing en communicatie; Management
  • max. 24 uur per week
  • €2939—€4452 per maand
  • 20-17-021

Werkgever

Koninklijke Bibliotheek

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Willem Alexanderhof 5, 2595 BE, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you