(Junior) docent academische vaardigheden, tutoraat & practicum natuur- en sterrenkunde

(Junior) docent academische vaardigheden, tutoraat & practicum natuur- en sterrenkunde

Geplaatst Deadline Locatie
19 mei 7 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 jun 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij helpen het onderwijs van de bacheloropleiding Natuur- en Sterrenkunde een kwaliteitsboost te geven? Dan ben jij misschien één van de docenten die wij zoeken voor de versterking van de didactische en organisatorische kwaliteit en samenhang van onze Bacheloropleidingen. Je werkt vanuit het opleidingsteam van de opleiding en ondersteunt de opleidingsdirecteur en de docenten in een mooi gebouw met een goede sfeer onder staf, docenten en studenten. Tussen de opleidingen wordt veel uitgewisseld en samengewerkt, en wij investeren veel in de training van onze docenten. Een mooie baan in een academische omgeving voor wie wil werken aan beter onderwijs.

Het dienstverband vindt plaats bij de opleiding Natuur- en Sterrenkunde. Dat is een Joint Degree-opleiding met de VU. Het onderwijs vindt zowel op het Science Park als op de VU-campus (Zuidas) plaats.

Wat ga je doen?

In de bacheloropleiding wordt de natuur- en sterrenkunde vanuit verschillende wetenschappelijke invalshoeken benaderd. Kenmerkend voor de opleiding is het practicum. De junior docent werkt mee in het team om de studenten de practicumvaardigheden aan te leren en om student-assistenten te coachen bij hun assistentschap.

In het programma is er veel aandacht voor de binding tussen studenten en hun opleiding. Deze binding wordt voor een belangrijk deel geborgd door een team van tutoren die voor persoonlijk georiënteerde studentbegeleiding zorgen. Daarnaast verzorgen de tutoren een groot deel van het academische vaardighedenonderwijs in het eerste studiejaar. De juniordocent werkt als tutor mee, vervult coördinatietaken en onderhoudt grotendeels het lesprogramma.

De werkzaamheden van de junior docent bij de afdeling Natuur- en Sterrenkunde bestaan uit:

  • voorbereiden en begeleiden van tutorgroepen in de opleiding natuur- en sterrenkunde en het vervullen van een senior-tutorrol binnen het tutorteam;
  • coördineren, organiseren en ontwikkelen van onderwijsactiviteiten binnen het vak Academische Vaardigheden en Tutoraat;
  • voorbereiden en begeleiden van practica in de opleiding natuur- en sterrenkunde. Gelijkwaardige werkzaamheden vinden ook plaats in de opleidingen medische natuurwetenschappen en science, business & innovation zowel op het Science Park als op de VU-campus (Zuidas);
  • voorbereiden en begeleiden van practicum-student-assistenten in de opleiding natuur- en sterrenkunde;
  • uitvoeren van coördinerende en administratieve taken ten behoeve van het onderwijs binnen de Bachelor- (Master-)opleidingen natuur- en sterrenkunde;
  • geven van voorlichting aan scholieren en studenten. In enkele gevallen per jaar kan dit op een avond of in het weekend plaatsvinden;
  • afhankelijk van de eigen ambities en ontwikkelingen binnen de opleiding is participatie in innovatieteams op het gebied van (practicum)onderwijsvernieuwing een mogelijkheid.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Wij vragen:

Je hebt een afgeronde master natuur- en/of sterrenkunde of aanverwante opleiding, en hebt aantoonbare affiniteit met het geven van onderwijs.

Daarnaast beschik je over de volgende kwaliteiten/vaardigheden:

  • onderwijservaring, bijvoorbeeld als student-assistent;
  • goede organisatorische capaciteiten;
  • goede sociale vaardigheden;
  • open houding voor problemen waar jonge studenten mee kampen;
  • gedegen kennis van en affiniteit met experimentele fysica;
  • goed kunnen samenwerken binnen een team van docenten;
  • goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden (Nederlands en Engels).

 

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Een tijdelijk dienstverband van vier jaar (met een proeftijd van 2 maanden) voor 38 uur per week, bij voorkeur met ingang van uiterlijk augustus 2020. Het functieprofiel docent niveau 4 is van toepassing.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband €2.709 en maximaal €4.274 bruto per maand (schaal 10) op basis van volledige werktijd (38 uur per week). Deze bedragen zijn exclusief 8 % vakantie- en 8.3 % eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

De FNWI biedt jou een vierjarig contract aan, met binnen het contract 0,1fte ruimte voor opleiding en ontwikkeling. Deze combinatie van het werken als docent en het volgen van scholing noemen wij het Docent Ontwikkel Programma (DOP). Het DOP heeft als doel je arbeidsmarktpositie (inzetbaarheid en kansen) na het tijdelijke dienstverband te optimaliseren. Gedurende je vierjarige contract volg je samen met andere docenten trainingen en krijg je onder meer de mogelijkheid de Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) te halen. Samen met je leidinggevende stel je een Persoonlijk Ontwikkelplan (POP) op waarin je de precieze invulling van het voor jou op maat gemaakte programma vastlegt.

Nieuwsgierig naar onze organisatie en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ruime vakantieregeling en ontwikkelmogelijkheden? Hier lees je meer over werken bij de FNWI.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

Afdeling

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica - College of Science

De Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) heeft ruim 6.500 studenten en 1.600 medewerkers (werkzaam in onderwijs, onderzoek en ondersteuning). Studenten en onderzoekers van de FNWI zijn gefascineerd door hoe de wereld in elkaar zit. Of het nu gaat om elementaire deeltjes, het ontstaan van het heelal, of de werking van het brein.

De kracht van de FNWI zit in het commitment en enthousiasme van de onderwijsgevenden en de studenten, de ruimte voor eigen initiatief, de constant verbeterende ondersteuning en de moderne professionele campus. Bij het inrichten van het onderwijs geldt “uniformiteit waar het kan en differentiatie waar het moet”, waarbij het aan de opleidingen zelf is om binnen generieke kaders te bepalen welke doelen men wil realiseren en hoe men dat wil bereiken.

Bij het College of Science kom je terecht op een uitdagende werkplek met afwisselende werkzaamheden en voldoende ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Er is een open sfeer en ruimte voor intercollegiale samenwerking

Specificaties

  • Onderwijs
  • Natuurwetenschappen
  • max. 38 uur per week
  • €2709—€4274 per maand
  • Universitair
  • 20-301

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Science Park, 1098 XH, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you